רק בריאות: האם מכונות לממכר ירקות יחליפו את מכונות הממתקים והחטיפים?

פיילוט חדש ומבטיח במיוחד החל לפעול לאחרונה בתל אביב במטרה לעודד צריכת מזון בריא, כאשר במקום מכונות חטיפים וממתקים יוצבו  בשלל מקומות אסטרטגים מקררים לממכר פירות. את המיזם מובילה מהרטה ברוך רון בשיתוף עיריית תל אביב, ובינתיים אפשר למצוא מכונה אחת כזו בבית פרנקפורט שבשכונת הדר יוסף, שם מתנהל צהרון לצד חוגים וקייטנות במרכז קהילתי חברתי הומה ילדים ובני נוער. בהמשך, צפוי הפרויקט להתרחב למקומות נוספים ברחבי תל אביב.

ננוצ'קה מגיעה לאולפן בוקר בריא (צילום: מתוך בוקר בריא, קשת)
מפרגנת לאקס. ננה שרייר | צילום: מתוך בוקר בריא, קשת

קרב האקסים: מסעדה טבעונית חדשה לאקס של ננה שרייר

מגמת המסעדות הטבעוניות הולכת ומתרחבת, והפעם מכיוון מאוד לא צפוי; אחרי שהמסעדנית (וכוכבת הסדרה מחוברות) ננה שרייר הפכה את המסעדה הגרוזינית והתל אביבית שלה, ננוצ'קה, לטבעונית, גם המסעדן (והאקס של שרייר) גולן דור החליט לנטוש את עולם מסעדות הבשרים ולהצטרף לטרנד. ממש השבוע פתח דור יחד עם שותפו (הקצב!) לשעבר מודי (מרדכי) פדלון, מסעדה טבעונית חדשה בתל אביב, ובניגוד לננוצ'קה  הפעם מדובר במקום כשר לחלוטין.

המקום החדש, מושקא שמו, מתמקד באוכל טבעוני ובריא במחירים זולים במיוחד שנעים בין 18 ל-32 שקלים למנה. בין המנות במקום תמצאו סלט קישואים וקינואה; בורגול עשבים ואוכמניות; דלורית ועדשים אפויים בתנור; עלי מנגולד ממולאים; וקציצות שעועית בטחינה וירקות. אז מה אומרת האקסית על המתחרה החדש בשכונה? בניגוד למה שחושבים על אקסים, שרייר דווקא מפרגנת לכל מקום שחורת על דגלו את המנטרה הטבעונית ואפילו ייעצה לדור בתהליך ההקמה והפיתוח של המסעדה.

מושקא. דרך אילת 4, תל אביב. 03-732244. ראשון עד חמישי: 12:00-23:00. כשר

קרמרי דה לאקלייר קיורטוש (צילום: תומר לוי,  יחסי ציבור )
בקרוב בפיד שלכם. מאפה הונגרי במילוי גלידה | צילום: תומר לוי, יחסי ציבור

מושחת זה המתוק החדש: מאפה הונגרי ממולא בגלידה

אחרי שבקיץ החולף כבשה את ישראל מגמת ה-"כל דבר במילוי גלידה", עכשיו מתחילה מגמה מתוקה וחדשה שמסתמנת כדבר הכי לוהט ברשתות החברתיות בחודשים הקרובים: מאפה הונגרי פריך במילוי גלידה. המאפה הפוטוגני הזה נקרא טוויסטר והוא מגיע אלינו ישירות מחו"ל, שם הוא נקרא טוויסטר טורנדו ומוגש בפראג, קנדה וארצות הברית בתוך המאפה האיטלקי קנולי. כאן אצלנו ישראל מדובר בגרסה מוקטנת של מאפה השמרים ההונגרי והפריך, אותו עוטפים בשבבי סוכר ממלאים בקרמים כמו פאדג' שוקולד חם ותוספות כמו אגוזי לוז, קראמבל לוטוס או קוקוס, ואז מוסיפים גלידה אמריקאית בטעמים שונים או גלידה איטלקית לבחירה. אם זה לא מספיק לכם, מעל כל הטוב הזה ישמחו לפזר לכם גם עוגיות לבחירה וכמה סירופים מתוקים וקישוטים שתרצו.

את המאפה החדש אפשר למצוא החל מיום שני הבא בסניפי קרמרי דה לאקלייר בתל אביב במחיר שנע בין 18-20 שקלים ליחידה. אנחנו כאן ב"חדשות האוכל של ישראל" לא יכולים לדווח על ממתק כזה מבלי לטעום אותו אז כמובן שביקשנו מבעל המקום, תומר לוי, להביא לנו לאולפן את הפיתוח החדש כדי לבדוק האם הוא באמת טעים. התשובה? בווידאו כאן למעלה.

"חדשות האוכל" משודרת בקשת בימים א'-ג' בשעה 15:45.

>> לכל חדשות האוכל