בוסר בכלל נולדה ב-2020 כחנות יין, בשיאה של מגפת הקורונה. שלישיית הסומליירים שהקימו אותה, גל יעקבי (טוטו, אריא, בסטה), אביתר ברעם (מונא, בר 51) ותור ורדימון (בר 51) רצו לאפשר לכל היבואנים הקטנים, שעד אז מכרו רק למסעדות (שכמובן עמדו סגורות), למכור את היין שלהם לקהל הרחב. מאז היא כבר הפכה לסוג של בר יין, או bottle shop - בו אפשר לבחור בקבוק במחיר מדף ולשתות במקום בתוספת נשנושים (כיום רק ורדימון ויעקבי שותפים בבוסר). ההיצע בבוסר ייחודי, בכל רמות המחיר והסגנונות, לישיבה או לרכישה הביתה.

תפריט קצר וקולע. קפה בוסר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
תפריט קצר וקולע. קפה בוסר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לעולם הקפה נכנסו בבוסר ממש לאחרונה. אנשי בוסר לא יכלו להישאר אדישים לעובדה שרמת השיח בארץ ובעולם כבר זהה לעולם היין, כשלקוחות שואלים איפה הקפה גדל, מי קלה אותו ומתי. הם חברו לאיש הקפה והקולינריה סער אברשי, שעבד שנים בתחום (קפליקס, HOC), ובבוסר הם מגישים 2 סוגי קפה על טהרת הפילטר: Batch Brew - (14 שקלים) חליטה אוטומטית במכונה (כן, כמו בדיינרים אמריקאים) מפולים מקלייה מקומית שמגיעים מצוקפה בפתח תקווה.

לחמניית מחמצת עם חמאה וגבינת קומטה, כוס קפה. בוסר (צילום: תור ורדימון, יחסי ציבור)
לחמניית מחמצת עם חמאה וגבינת קומטה, כוס קפה. קפה בוסר | צילום: תור ורדימון, יחסי ציבור
על הקפה: סער אברשי. קפה בוסר (צילום: תור ורדימון, יחסי ציבור)
על הקפה: סער אברשי. קפה בוסר | צילום: תור ורדימון, יחסי ציבור

הקפה השני שמוגש כאן הוא קפה בשיטת ה-Pour Over (25 שקלים) שצוברת יותר ויותר פופולרית בקרב חובבי הקפה בעולם בשנים האחרונות ובאמצעותה ממצים מנעד טעמים מורכב יותר מזה שיוצא ממכונת אפסרסו. עבורה משתמשים בפולים מבתי קלייה מחו״ל (לדוגמת Dak ההולנדי). תור ורידמון: "פתאום הקפה מקבל אופי ושיח שכבר דומה לעולם היין - מושגים כמו פרחוני, פירותי, חמוץ, אגוזי, מתקתק, וירידה לרזולוציות שלא הכרתי קודם - אתמול סער הכין לי קפה  בטעמים של תות שדה ומרציפן עם חמיצות מאוזנת ואגוזיות משגעת".

כמו בקופנהגן

להשלמת התמונה עם פחמימות תואמות - ורדימון פנה לחברתו מיכל בוטון ממאפיית עמיתה: "סיפרתי לה שאני רוצה שהיא תכין לנו לחמניות מחמצת כדי שאוכל להכניס בהם חמאה וגבינת קומטה 'כמו בקופנהגן?' היא שאלה, והבינה מיד. שבוע הבא לכריסמס נגיש גם סוגי קפה מתובלים מיוחדים ומיכל תכין לנו עוגיות ג׳ינגר". לצד הלחמניות הנהדרות (24 שקלים) מוגש כאן גם מאפין אוכמניות טריות (18 שקלים) תוצרת עמיתה ואכן כשמגיעים לקפה בוסר קשה מאוד שלא להיזכר בבתי קפה אהובים בקופנהגן שמגישים את אותו כריך פשוט ומנצח.

על האוכל: העמיתות מעמיתה. קפה בוסר (צילום: תור ורדימון, יחסי ציבור)
על האוכל: העמיתות מעמיתה. קפה בוסר | צילום: תור ורדימון, יחסי ציבור

נכון לעכשיו קפה בוסר סוגר שבוע שני, כרגע עוד במתכונות פופ-אפ. כמו עסקים רבים, גם בבוסר לא ממהרים להתחייב להגדרות ובודקים קודם את השטח: "המקום מקבל אופי ייחודי ונעים מאוד בבקרים, ואנחנו התאהבנו בבוסר של הבוקר ובוסר של הערב, שתי חיות שונות לחלוטין שדומות בגישה שלהן".

קפה בוסר. החשמל 5, תל אביב. ראשון-חמישי 08:30-16:00 (קפה בוסר פתוח במקביל לפעילות השוטפת של חנות ובר היין בוסר)