שגב משה פותח מסעדה כשרה בבאר שבע
בשורה מרעישה לתושבי הדרום: השף שגב פותח לראשונה מסעדה כשרה, שתמוקם בבאר שבע. המקום, שנושא (כמו מרבית המסעדות של השף) את שמו, משה שגב, ייפתח רשמית ביום שלישי הקרוב. בין המנות שיוגשו במסעדה: קנלוני במילוי ארטישוק ירושלמי, מבושל עם רוטב מרסלה שרי ופרחים (85 שקלים); לחמא בעג'ון עם בצק בסגנון איטלקי אפוי עם תבשיל בשר מתובל, עלים ירוקים ופסטו כוסברה וצ'ילי (89 שקלים); ודג מטוגן בסגנון תאילנדי עם אורז לבן, שעועית צלויה, סלט אסייתי, ליים ואיולי בוטנים (135 שקלים). את נושא הקינוחים הכשרים תוקף שגב עם מנות כמו סופגניות עם סוכר קרמל וקינמון (36 שקלים) ומלבי בננה וקוקוס לצד עוגת בננות חמה (36 שקלים). בחודשים הקרובים אמורה להיפתח מסעדת שגב משה כשרה נוספת בנתניה. 

משה שגב. מתחם ישפרו פלאנט, באר שבע. 077-4142025 שלוחה 5. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 10:00-14:00, שבת: כשעה לאחר צאת שבת עד 23:00. כשר

רולדין מחלקת סופגניות חינם 
ביום ראשון הקרוב (12.11, 19:30) תשיק רולדין את קולקציית הסופגניות השנתית שלה בסניף אבן גבירול בתל אביב. כל מי שיגיע לחגוג יקבל סופגנייה אחת חינם מתוך הקולקציה שכוללת סופגניות כמו YOLO GOLD – קרמו שוקולד בטעם מעדן YOLO בציפוי שוקולד, תחרת שוקולד ואגוזי לוז, קרם פרלינה ופאייטה זהב; פקאניליה – קרם פטיסייר בציפוי שוקולד לבן, פקאן דרז'ה וצ'ייסר קרמל; רד קיס – קרמו פירות אדומים בציפוי אמרנה, קרם מסקרפונה, נשיקות מרנג, אמרנה וצ'ייסר פירות יער; מרנג צ'יז קייק – קרמו מנגו אננס בציפוי שוקולד לבן, שנטילי, מקלות מרנג, קרמבל שקדים וצייסר טרופי; וקופי קראסט – קרמו אספרסו אמארטו בציפוי שוקולד וקראסט שקדים. 

רולדין. אבן גבירול 24, תל אביב

שגב משה
מקום חדש וכשר בבאר שבע. שגב | צילום: אמיר מאירי

יריד טבעוני בשרונה, תל אביב
יריד טבעונות ענק עם מעל 50 דוכנים יגיע למתחם שרונה בתל אביב בתאריכים 16-17.11. בין המציגים ביריד: שרון עוגיות טבעוניות, מונבטים, נתחים מהצומח, לוי תפו"ח, יוסף טבעוני אסלי, גבי שף, דרזי מסוכרים, נקניקיות, אברהם אפינו, לי עוגיות צ'יפס, קינוחים הדס, רעות נגר מאפים, עופרי מטבח טבעוני, חיים ערוסי מטבח טבעוני ותומר צ'ורוס.

תפריט חורף במסעדת מדיטה, ירושלים
מסעדת מדיטה הירושלמית הכשרה השיקה השבוע תפריט חדש שמבוסס על מאכלים מהמזרח התיכון עם טוויסט מודרני. בין המנות הראשונות: פטה כבד עוף וכבד אווז עם ריבת עגבניות שרי (58 שקלים); קרפצ'יו פילה בקר בלסמיקו ורוקט (58 שקלים); סביצ'ה דג על מיני בורגר וצ'יפוטלה מעושן (62 שקלים); קבב דג ים, מטבוחה, זוקיני וצזיקי (72 שקלים); ופוקצ'ה שקדי עגל, עגבניות, לימון כבוש ועמבה (75 שקלים). בין העיקריות: פסטה רדיאטורי שחורה וירקות גינה (78 שקלים); טורטליני סיסקה עם אספרגוס וכמהין (89 שקלים); כבד עוף על פירה ברוטב יין (78 שקלים), פרגית במרינדה, תפוחי אדמה וצ'ימיצ'ורי (88 שקלים); וקבב עם טחינת חצילים, עגבנייה ובצל מהתנור (85 שקלים). לרגל התפריט החדש המסעדה תיפתח גם במוצאי שבת.

מדיטה. בית הנציב, דרך חברון 101 א' ירושלים. כשר. 02-5664466

תפריט צהריים חדש בבליני, תל אביב
מסעדת בליני מתחדשת בתפריט צהריים שכולל לחם, מנה ראשונה ושתייה קלה וחמה במחיר העיקרית. בין הראשונות: אנטיפסטי מיסטי - ירקות צלויים בטאבון אבן, זיתים, פסטו בזיליקום, פסטו פלפלים קלויים; ומלנזנה פרמג'נה - חציל בציפוי פריך אפוי בטאבון עם רוטב עגבניות, פרמג'אנו ומוצרלה. בין העיקריות: פסטה אלה נורמא - פנה ברוטב עגבניות, חצילים צלויים, פלפל שאטה וריקוטה כבשים; פטוצ'יני בליני - פסטה בשמנת פסטו, עגבניות מיובשות, בצל מטוגן, שמפיניון ונתחי עוף גריל; לזניה בטאבון - דפי פסטה טרייה, בולונז ביתי, מוצרלה, פרמג'אנו ובזיליקום; ופפרדלה א לה קצ'יטורה - דפי פסטה טרייה מוקפצים עם נתחי פילה בקר, ציר בקר, שמפיניון, חרדל, צלפים, בלסמי, יין לבן ופרמג'אנו.

בליני. יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב. 03-5178486

פסטה אלא נורמה, בליני
פסטה אלא נורמה, בליני | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פסטיבל טעם השוק בשוק צפון, תל אביב
בשוק צפון ברמת החייל יתקיים עד סוף דצמבר פסטיבל "טעם השוק". בכל יום חמישי, מהשעה 19:00 ועד 22:30, יימכרו בדוכנים מנות מיוחדות של מגוון המסעדות בשוק במחיר של מ-30 שקלים למנה, ותהיה גם עגלת דרינקים באדיבות ייגרמייסטר, שתסתובב בשוק ותחלק צ'ייסרים.

שוק צפון. ראול ולנברג 20, רמת החייל

3 סניפים חדשים לרשת בורגרים
רשת בורגרים תפתח בקרוב שלושה סניפים חדשים: בבנימינה, בנצרת עלית ובקריית השרון - נתניה. 

תפריט פיצות חדש במסעדת הלובי של מלון דן אכדיה, הרצליה
מסעדת הלובי של מלון דן אכדיה משיקה תפריט פיצות חדש, ולכבוד ההשקה מציעה דיל הכולל פיצה מהתפריט עם כוס יין או בירה ב-88 שקלים. בין הפיצות: פיצה ביאנקה זוקיני – רוטב שמנת, פרוסות זוקיני ומוצרלה; פיצה ביאנקה אגסים ורוקפור – אגסים מבושלים ביין לבן, קרעי גבינת רוקפור, מוצרלה ועלים ירוקים; פיצה ביאנקה סלמון – סלמון מעושן, קרם פרש וטבעות בצל סגול; פיצה ביאנקה 4 גבינות – קממבר, בושה, ריקוטה, מוצרלה עם עלים ירוקים; פיצה עגבניות צ'ילי ואננס – רוטב עגבניות, טבעות צ'ילי טרי, אננס ועלי נענע; ופיצה פטריות ערמונים – רוטב עגבניות, פטריות שמפיניון, יער, פורטבלו, ערמונים ופרמזן.

מלון דן אכדיה. רמת ים 122, הרצליה

תפריט תבשילי קארי במסעדת אינדירה, תל אביב
לכבוד בוא החורף מציעים במסעדת אינדירה ההודית תפריט שלם של תבשילי קארי מחממים: ווג' מסאלה (טבעוני) - קארי ירקות שדה עם עלי קארי טריים; קארי ירקות בנוסח בומביי - ירקות שורש, כרובית, זוקיני, גזר, שעועית ירוקה, עגבניות, בצל ואגוזי קשיו; צ'יקן מטה קארי - קארי קלאסי על בסיס חילבה עם עוף; צ'יקן מינט קארי - קארי מנטה ועוף; בונה גוש - קארי בקר בסגנון פונג'אב על בסיס עגבניות ועל בסיס קשיו; וקארי וינדלו - קארי בקר ותפוחי אדמה בסגנון גואה.

אינדירה. שאול המלך 4, תל אביב. 03-6954437

מסעדת יפו תל אביב חוגגת 6 שנים, תל אביב
ביום שני הקרוב (13.11) תחגוג מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן יומולדת 6 ותארח את השף ישראל אהרוני לארבעה ימים של תפריט מיוחד. התפריט ישלב בין מנות של כהן - כמו טורטליני גבינות, תרד ופרמזן בחמאת עגבניות, ריזוטו שפונדרה טלה וחזה ברווז עם רושטי תפוחי אדמה - לבין מנות של אהרוני כמו דושפרה עם דובדבנים מיובשים וגיוזה פרגיות.

יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

תפריט טעימות ערב זוגי בבראון, תל אביב
השבוע השיקה מסעדת בראון תפריט טעימות זוגי שיוגש בשעות הערב של כל חודשי החורף הקרוב. הארוחה תתחיל עם יין או קוקטייל לבחירה וסלסילת לחמים, ותמשיך לשלוש מנות ראשונות המוגשות למרכז שולחן ושתי מנות עיקריות אישיות לבחירה. בסיום הארוחה יוגשו קנקן תה צמחים וקינוח לבחירה. בין המנות: סלט חם של קינואה עם פרוסות בצל לבן, גזר, קישואים, שמיר ופטרוזיליה שיוגש בתוך דלעת ערמונים; ספגטי פוטנסקה עם נתחי דג ים, עגבניות, צלפים, שום, צ'ילי, יין לבן ופטרוזיליה; פילה לברק במילוי תרד, שום וצ'ילי אפוי בתנור אבן, עם חמאת מרווה, לימון ויין לבן; נתח קצבים במחבת עם לקט פטריות יער ופרחי ברוקולי על סלט עלי אורוגולה; ופפרדלה ראגו טלה ברוטב עגבניות, אורגנו ומרווה עם פרוסות פרמזן. מחיר הארוחה הוא 450 שקלים לזוג.

בראון. ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב. 03-5444024

מסעדת בראון
מסעדת בראון | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריט ילדים חדש בפיצה פורטו, איירפורט סיטי
המסעדה האיטלקית פיצה פורטו באיירפורט סיטי מציעה תפריט ילדים חדש ומוזל. בין המנות: פיצה מרגריטה עם זיתים או פטריות (28 שקלים); ספגטי או פנה ברוטב שמנת או עגבניות (28 שקלים); ושניצל ופסטה (36 שקלים).

פיצה פורטו. גולן 2, איירפורט סיטי

אפרטיבו חורף במסעדת אדלינה, כברי
מסעדת אדלינה בכברי מציעה (למעט בימים ראשון ושני) תפריט מיוחד של שלוש מנות קטנות וכוס קאווה במחיר 55 שקלים. התפריט כולל בין השאר ארטישוק באיולי ושקדים; מאפה בשר וחציל; וסלט סלק וגבינת מנצ'גו. עוד יוגש תפריט של שתי כוסות קאווה וחמש מנות קטנות ב-99 שקלים.

אדלינה. כברי. 04-9523707

מועדון השמנמן המתמיד ברשת יומנגס
רשת ההמבורגרים המוגזמים יומנגס משיקה כרטיס מועדון שייקרא "השמנמן המתמיד". חברות במועדון תעלה 50 שקלים ותזכה בשתי הנחות על סך 50 שקלים, והמבורגר עם שתי תוספות בחודש יום ההולדת של חבר המועדון. בנוסף, צפויות פעילויות מיוחדות רק לחברי המועדון.

המבורגר חדש ברשת בורגר סאלון
רשת בורגר סאלון השיקה השבוע המבורגר חדש לרגל חודש נובמבר - המבורגר טלה 160 גרם מתובל בסגנון מזרחי עם טחינה, בצל מטוגן ופרוסות עגבנייה. ההמבורגר מגיע עם צ'יפס ומחירו 49 שקלים לחברי מועדון ומצטרפים חדשים.

המבורגר מזרחי, בורגר סאלון
המבורגר מזרחי, בורגר סאלון | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

חורף של מרקים במסעדת סנדר, תל אביב
מסעדת סנדר שולפת מהמדפים את תפריט המרקים שלה לכבוד החורף. בין המרקים: מרק עוף אמיתי של סבתא עם אטריות (26 שקלים); מרק עוף עם קניידלך (32 שקלים); מרק עוף עם קרפלך בעבודת יד במילוי בשר (32 שקלים); מרק אפונה (26 שקלים); מרק שעועית (26 שקלים); מרק גריסים (26 שקלים); מרק ירקות עשיר (30 שקלים); וגם ספיישל מרק משולב עם קניידלך וקרפלך (35 שקלים).

סנדר. לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872

בראנץ' חדש באנגוס תל אביב
מדי יום שישי בין השעות 11:00 ל-14:00 יוגש בראנץ' חדש במסעדת אנגוס בתל אביב שיכלול אנטיפסטי של נתחי בשר כבושים וצלויים, לחמים, מטבלים, מיץ טבעי ושתייה חמה, ובחירה של מנה אחת מתוך האופציות הבאות: צ’רשוקה UF - שקשוקת צ’וריסו מבושלת בבירה; Steak & Eggs - ביצי עין וחמאה מתובלת לצד סטייק שייטל; פטה בגריל – נתח גבינת פטה אפויה עם שמן זית, בצל אדום, פלפלים וזעתר; עין הטלה - עין ירוקה עם בייקון טלה על מצע שעועית ירוקה, אפונת גינה ורוקט; גראטן עין - גראטן קלאסי עם ביצת עין, בציר טלה ואסאדו; ואסאדו מונטה קריסטו - פרנץ’ טוסט מקסטן בריוש ממולא בגאודה ואסאדו. מחיר הארוחה הוא 109 שקלים לסועד.

אנגוס. הארבעה 20, תל אביב. 03-7715733

תפריט חדש למסעדת טאטאמי, חיפה
מסעדת טאטאמי האסייתית עברה לאחרונה למשכנה החדש במתחם האודיטוריום בחיפה, ומתחדשת במנות כמו יו ניקו טאטאקי - טאטאקי פילה בקר מושרה בוויניגרט חומץ אורז וסאקה שמוגש עם סלט קטן של מלפפונים, אספרגוס, לימון ואפונת וואסבי פריכה (63 שקלים); פורי צ'אן סטיר - פריי מולים מוקפצים ביוזו, שום וג'ינג'ר עם גזר, סלרי וכרישה, מוגש בעיטור תערובת עשבי תבלין (54 שקלים); פישוקאטו קרפצ'יו פילה מוסר מושרה בוויניגרט ליים וסוכר דקלים עם מיונז סלק, אספרגוס, פילה תפוז, סיליקורניה ואפונת ווסאבי (56 שקלים); ואוצ'ו קושי אוייסטר גלייז - מניפת חזה אווז באוייסטר גלייז לצד ירקות ירוקים מוקפצים ואורז לבן (115 שקלים). 

טאטאמי. הנשיא 134, חיפה. 04-6436688

טאטאמי
טאטאמי | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

מנות חורף חדשות במסעדת סילו, חולון

מסעדת סילו מוסיפה כמה מנות חורפיות לתפריט: ריזוטו קרם שמנת כמהין עם פטריות חורש ופרמזן, 69 שקלים; מאפה צ'יפורה - פילה דניס ברוטב נפוליטאני במעטפת בצק אפוי בטאבון, 110 שקלים; מרק קרם חצילים - חצילים שרופים על האש עם ירקות שורש, קרם שמנת, לבנה וזעתר, 35 שקלים; ולזניה ראגו עגל - עם בשר עגל בבישול ארוך, ירקות שורש, רוטב רוזה ובשמל, 89 שקלים.

סילו, מתחם לה פארק, חולון. 03-5733315