אם אתם נדרכים למשמע המילים פרמזן, פסטה, פיצה או ריזוטו, כדאי שתדעו שבמהלך כל השבוע הבא (17-23 בחודש) יתקיים בתל אביב שבוע המטבח האיטלקי, שנערך ברחבי העולם מדי שנה בשבוע השלישי של חודש נובמבר ועושה הרבה כבוד למטבח האמור. בארץ יתארחו לרגל המאורע הרבה שפים נחשבים, ויתקיימו שלל פעילויות תרבות בהשתתפות אנשי קולינריה מקומיים ואיטלקים. אז מה קורה איפה? 

אפריטיבו
כל מי שהסתובב באיטליה מכיר את שעת האפריטיבו הקסומה, שבה כולם יוצאים מהעבודה ומתיישבים עם חברים לשתות משקה אלכוהולי ולנשנש משהו. כדי לנסות לשחזר את החוויה יציעו מבחר ברים בתל אביב, ביניהם הלייבררי במלון נורמן ונורדיניו במלון נורדוי, בשעות 18:00-20:00 תפריטי אפריטיבו עם משקאות מבוססי אפרול וקמפרי. כמו כן, במהלך השבוע האיטלקי יתארחו 3 מיקסולוגים מאיטליה בבר הדאבל סטנדרט ויציעו קוקטיילים מיוחדים.

קוקטייל נגרוני (צילום: Groppo Campari)
אין כמו קוקטיילים | צילום: Groppo Campari

השפים האיטלקים באים
במהלך השבוע יתארחו שפים איטלקים צעירים במגוון מסעדות. בין היתר יגיע פרופסור אנדראה פיירוני למסעדת L28 לשיחה עם דוקטור אורי מאיר צ'יזיק, שלאחריה תוגש ארוחה על בסיס חומרי גלם שלוקטו בארץ ובאיטליה בשיתוף של השפית נאיפה מולא והשפים פרנצ'סקו ווינצ'נסו מונטרולי ממסעדת Mezza Pagnotta שבפוליה. הארוחות יתקיימו ב-19:00 ו-21:00.

במסעדת הבסטה תתארח ב-19 וב-20 בחודש השף קונדיטורית לוצ'יה דה פראי, ותכין עם מיכל בוטון קינוחים מיוחדים ומנות אפריטיבו שהולכות טוב עם קוקטיילים; שף תומר טל ממלון דריסקו יארח את שף ג'יאני דזיו ממסעדת טוסטו באברוצו שעובד עם רכיבים מקומיים בלבד; שף מוטי טיטמן יארח לארוחת ערב טוסקנית את השפים לורנצו סטפניני, בנדטו רולו וסטפנו טריגי ממסעדת Giglio בלוקה, טוסקנה.

בנוסף, במהלך השבוע כמה מסעדות ישנו את מתכונתן ויהפכו למסעדות איטלקיות אזוריות עם תפריטים מיוחדים. פסטה מיאה, למשל, תציע מנות מטוסקנה, קפה נאפולי מחבל קמפניה ושחקי שחקי מסיציליה.

החברה הגאונה (צילום: יחסי ציבור)
אלנה או לילה? אנחנו בוחרים באוכל | צילום: יחסי ציבור

לחובבי הספרות
סדרת הספרים "הרומנים הנפוליטניים" צברה המוני מעריצים בישראל, ולכבוד שבוע איטליה החליטו במסעדת אוזריה נקסט דור לערוך ארוחה בסגנון הספרים, על בסיס המטבח הנפוליטני הקלאסי. על הארוחה, שתיערך ב-19 בחודש ב-19:30 וב-21:30, יהיו אחראיות השפית אביבית פריאל והבשלנית אנה מוסלה מנאפולי, ויוגשו בה 4 מנות בדמותה של לילה ו-4 מנות בדמותה של אלנה. במהלך הארוחה ישולבו קטעי קריאה מהספרים. 

ההיסטוריה של הפסטה
איטליה זה פסטה, והמנה, שיש לה אינספור צורות, תוספות וסוגים, זוכה לארוחה משל עצמה במסעדת רונימוטי בתל אביב, ב-21 בחודש ב-19:45. בארוחה יוגשו מנות שמהוות פרשנויות לגלגולה של הפסטה במהלך ההיסטוריה: מהלזניה של אפיציוס, דרך פסטה ערבית יבשה ואטריות מסין ועד לפסטה האיטלקית המודרנית. באירוע תתארח עיתונאית האוכל הילה אלפרט. 

ספגטי ברוטב קישואים לימוני (צילום: בבושקה הפקות, בבושקה הפקות ל-mako)
מנה אחת באינספור דרכי ביצוע. פסטה | צילום: בבושקה הפקות, בבושקה הפקות ל-mako

מתארחים אצל האיטלקים
מי שחובב ארוחות בסגנון ביתי ישמח לשמוע שגם בשלנים איטלקים מקומיים יפתחו את דלתות הבית לארוחה איטלקית אסלית. במסגרת הארוחות הביתיות תוצע גם ארוחה איטלקית טבעונית. מלבד האוכל יהיה אפשר לשוחח עם הבשלנים על ההיסטוריה המשפחתית האיטלקית שלהם. בין השאר יארח סוסייטי סלון את יונה ששון מהמסעדות טופולינו ולוקה ולינו לערב איטלקי עם נשמה תימנית, ב-19 בחודש ב-19:30.

דרינקים וקפה
במהלך השבוע יוצעו מנות אספרסו ביורו למחזיקי כרטיס דיגיתל ב-20 בתי קפה בתל אביב. בנוסף, בסוף השבוע הבא ב-11:00-16:00 יחגגו בכיכר דיזנגוף עם קמפרי גרדן במקום הביר גארדן, ומסעדת לה שוק תהפוך גם היא את עורה למסעדה איטלקית.