סערת רשת מתחוללת מסוף השבוע האחרון בעקבות פוסט שעלה ברשתות החברתיות על פיצרייה בירושלים, שעובד בה לכאורה לא הסכים לתת שירות ללקוח בגלל היותו הומו. הפוסט, שפורסם על ידי סמי קנטר, סטודנט אמריקאי שהגיע לשנת לימודים בארץ, עלה לפייסבוק ביום שישי וזכה מאז למאות שיתופים ותגובות, עד כדי קריאות לחרם על המקום.

"היום לראשונה בחיי נתקלתי בסירוב להעניק לי שירות בפיצרייה בגלל מי שאני", כותב קנטר בסטטוס באנגלית. לדבריו הוא נכנס לפיצרייה ירושלמית בשם "בן יהודה 2" עם קבוצת חברים, לבוש בחולצה לבנה עם כיתוב בצבעי הגאווה. לטענתו בעקבות הלבוש הוא נשאל על ידי העובד אם הוא הומו, ומשענה שכן סילק אותו העובד מהמקום וסירב לתת לו שירות.

"פירוש לא נכון"

בפיצרייה עצמה לא ניתן לקבל מענה טלפוני בשעות האחרונות, אבל אנחנו הצלחנו לתפוס את בעלת המקום, נעמי גולד, לשיחה קצרה, שבה הסבירה שהיא ובן זוגה נפתלי בכלל נעדרו מן הפיצרייה במהלך סוף השבוע האחרון בעקבות חופשה, ונאלצו לסיימה ולחזור לירושלים על מנת לברר את הנושא.

על פי גולד, גרסת העובד שונה לחלוטין מזו של קנטר: "שוחחנו עם העובד ולפי מה שהוא אמר לנו הוא היה בשלבי סגירה של המקום, לקראת שבת, ובגלל שהמקום קטן הוא ביקש מאחד מחברי הקבוצה להמתין בפנים להזמנה ומהשאר לחכות בחוץ - כי המקום קטן והיה כנראה עומס. כנראה שהם פירשו את זה לא נכון".

מאז התקרית מקבלת גולד אינספור פניות ותגובות, וכרגע מתכננים היא ובן זוגה לברר עם עובדים נוספים מה בדיוק קרה, וכן לבדוק את מצלמות האבטחה במקום. "אם אכן קרה דבר כזה זה פיטורים במיידי", אמרה לנו גולד, "אנחנו מוקיעים את הדבר הזה. אין לנו שום בעיה לא עם הקהילה הזאת ולא עם אף אדם אחר. אין דבר כזה אצלנו, לא משנה מי נכנס לעסק - אנחנו משרתים את כולם". בנוסף, לדבריה היא פנתה לקנטור וביקשה לשוחח איתו, אבל לא זכתה למענה.

קנטר, שהגיע ארצה ללימודי רבנות רפורמית, פנה בינתיים למרכז הרפורמי לדת ומדינה ובאמצעות עורכת הדין אורלי ארז לחובסקי הגיש מכתב תביעה ודרישת פיצוי בגובה של 50 אלף שקלים מהפיצרייה. לטענת עו"ד ארז לחובסקי מדובר במקרה חמור של סירוב להעניק שירות ציבורי בשל נטייה מינית, שעומד בניגוד לחוק איסור אפליה במוצרים ושירותים. "מבחינתנו מדובר בחוק שקובע שחייבים להעניק שירות לכל אדם ללא קשר לדת, מין וגזע", היא מסבירה, "ופה זה מקרה מובהק שהעובד סירב לתת שירות - ואין ספק שהפרו את החוק. שלחנו היום מכתב ובו דרשנו תשלום פיצוי, וזה לא משנה אם זה העובד ולא הבעלים. העובד הוא הפנים של המקום בציבור, והאחריות לפי החוק מוטלת על הבעלים, המנהל ונותן השירות, מתוך כוונה שהציבור יקבל שירות שוויוני. אם לא נקבל את הפיצוי ניגש להליך משפטי".

לטענת עו"ד ארז לחובסקי קנטר עדיין נסער מאוד מהתקרית. "הוא היה המום", היא אומרת, "הוא הגיע לקמפוס בירושלים לפני חודש ולצערי זאת קבלת הפנים שהוא זכה לה בארץ. לכן חשוב להעביר מסר ברור שהדבר הזה הוא לא חוקי, ושעל התנהלות כזאת חמורה צריך לשלם".