בשנה החולפת קשה להגיד שהיה תזמון נכון לפתוח בו מסעדה, ועדיין, אנשים שחלום האירוח ואהבת האוכל זורמים בדמם ממשיכים לפתוח עסקים חדשים, גם עכשיו. מכיוון שאנחנו רואים זאת כחובה לעדכן אתכם במקומות שווים שנפתחים ברחבי הארץ, בטח ובטח בתקופה כזאת, אנחנו שמחים לספר על מסעדת קזה (KAZZE) הירושלמית, שנפתחה לפני כחודשיים ומסתמנת כמקום שכדאי להכיר.

קזה נכנסה לתוך נישה שכמעט לא קיימת בירושלים והאזור - נישת המסעדות ללא גלוטן. בתל אביב פועלים כמה מיזמים מוכרים בתחום הזה, כמו מאפיית בליקמח ומסעדת גלוטרייה המוצלחת, אבל בירושלים לא קמה עד עכשיו מסעדה אמיתית שמקדשת את התזונה ללא גלוטן.

 

קאזה ירושלים מאפה קינמון  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
מפנקים. מאפים מתוקים בקאזה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

את המקום פתחו איתי ברלין, צעיר בן 25 שנשוי לצליאקית, וחמותו, במטרה להביא לעיר קולינריה נטולת גלוטן איכותית וראויה וגם מקום בילוי. כרגע המקום פעיל במתכונת של משלוחים וטייק אוויי, ואפשר גם לקחת אוכל וליהנות ממנו במדרחוב הסמוך, על פי הנחיות עיריית ירושלים. 

קזה משלבת למעשה בין מעדנייה, שמוכרת מבחר סלטים וממרחים, מאפייה עם שלל לחמים ללא גלוטן ומאפי בוקר מתוקים ומלוחים מפתים במיוחד ובר מסעדה עם שפע יין ותפריט של פיצות, פסטות וסלטים. המגוון במסעדה רחב במיוחד, ובתחום הבצקים ללא הגלוטן עובדים במקום בשיתוף פעולה עם ערן זינו מהגלוטרייה. תמצאו כאן למשל מאפי בוקר כמו בבקה קינמון נהדרת ועשירה, בבקה שוקולד ומאפה מלוח עם תרד וגבינת קשקבל; עוגות כמו פיסטוק ופטל ופאי אגסים; סלטים מושקעים כמו סלט עשבים עם גבינות עזים, סלנובה, פקאנים ובצל ביין אדום; סלט שורשים עם גזר, קולרבי, סלק, בצל ירוק וויניגרט פיסטוק; סלט לבבות חסה עם קרוטונים, פרמזן ודלעת מעושנת; ומסבחת עדשים שחורות עם עגבניות שרי, כוסברה וברוסקטה; וגם לביבות תרד וזוקיני על צזיקי.

קאזה ירושלים  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
ויש עוד תופינים | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

בגזרת המנות העיקריות מציעה קזה מבחר פיצות כמו פיצת שום קונפי, פיצה עם ארטישוק ומוצרלה, פיצה עם פסטו עשבים ושקדים ופטריות פורטובלו ופיצה עם גבינות ואגסים; ופסטות כמו ספגטי פורטובלו, ספגטי מוסר ים, ניוקי עגבניות שרי ומוצרלה, פטוצ'יני ארטישוק רומאי עם זיתי קלמטה ורוטב רוזה וניוקי פורטבלו ובטטה ברוטב שמנת. יש לציין כי המאפים, הלחמים והפסטות מזכירים מאוד את הגרסאות הגלוטניות המקוריות, ואילו הפיצות פחות, אבל עדיין מהוות חלופה טובה ומעניינת.

בין מוצרי המעדנייה תמצאו ממרחים כמו מטבוחה, פלפל קלוי, סחוג אבוקדו ונענע, ממרח לימון כבוש ופסטו; ולחמים כמו בגט, בריוש, לחמניות, לחם אגוזים, לחם סלק ולחם אפריקאי.

קזה. בצלאל 7, ירושלים. 079-5658822. שעות פתיחה: ראשון-חמישי 10:00-21:00, שישי 8:00-15:00.