פעמים רבות אנחנו מנסים לדמיין כיצד ייראה האוכל שלנו בעתיד. האם באמת נוכל לצרוך את הארוחה שלנו מקפסולות שנראות כמו תרופות סטייל סרטי מדע בדיוני? האם נתבסס על תזונה טבעונית כי לאכול בשרים ודגים פשוט יהפוך ליקר מדי? ואיזה טעם בכלל יהיה לאוכל? על רוב השאלות האלו אנחנו עדיין לא יודעים לענות, אבל שפע יוזמות ההיי טק הקולינריות שמציפות את ענף האוכל דווקא מרמזות בהחלט על העתיד לבוא. ותנו לנו להקדים ולומר שהוא בהחלט נראה בריא יותר, ומזין בהרבה.

כדי לקבל טעימה מכמה מהמוצרים שעתידים לפקוד את המדפים בעתיד הלא כל כך רחוק, הגענו לביקור מיוחדת בחממת הפוד טק של שטראוס באשדוד. המוצר המרשים ביותר (לפחות לטעמנו) שניסינו במסגרת הטעימה היה חטיף בהקפאה יבשה, שמזכיר אוכל של אסטרונאוטים (הוא מכיל המון רכיבים במוצר אחד, ואמור לכלול את כל אבות המזון בחטיף אחד, שהוא קל כאוויר).

>> מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

הסטארט אפ של החטיפים בהקפאה יבשה כולל חטיפים מתוקים ומלוחים כאחד, שבכל אחד שילובי טעמים מיוחדים כמו תות סלק, טחינה, חצילים וזיתים, פסטו, פרמזן ועגבניות ואפילו אבטיפוס של חטיף סושי מיובש ובו אספרגוס ואצה אמתית או חטיף על בסיס טעמי מרק טום יאם תאילנדי עם חלב קוקוס וקארי.

חטיף בהקפאה יבשה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ארוחה שלמה בחטיף אחד קליל | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

במהלך התהליך של ייצור החטיף מוצאים כל הנוזלים מחומרי הגלם, אך ההקפאה שומרת על הערכים התזונתיים החיוביים שבהם וכך נוצר חטיף שלנגוס בו זה קצת כמו לנגוס באוויר מוצק, אבל הוא עשיר מאוד בטעמים של הרכיבים שמהם הוא עשוי. מרגישים את התות או הסלק ואפילו את טעמי האצות והסושי, אבל המרקם שונה לגמרי ממה שאנחנו רגילים אליו. בכל הנוגע לחטיפים מלוחים שקיימים כיום שלרוב כוללים בעיקר קרקרים או אלמנטים פחות בריאים, מדובר לטעמנו בחידוש ממשי שאנחנו לא יכולים לחכות שיפקוד את המדפים.

חטיף בהקפאה יבשה טום יאם (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ויש אפילו טום יאם תאילנדי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 

ניסינו גם מיץ טבעי מיוחד שעובר תהליך טבעי במסגרתו מופחתת כמות הסוכר במיץ, מה שגם מצמצם את כמות הקלוריות שבמיץ לחצי. השווינו בין טעם המיץ מופחת הסוכר ושמחנו לגלות שהוא לא רק פחות מתוק, הוא גם מצליח ממש לשמור על טעמי הפרי המקוריים (ואף לחדד אותם). התהליך הזה יכול להתרחש בכל מיץ טבעי, בין אם תפוזים, תפוחים, סלק, או כל דבר אחר.

וכמובן, כשזה נוגע באוכל של העתיד, אי אפשר שלא לנסות גם משהו שמורכב מחרקים. אחרי ההתפתחות של הסטארט אפ הישראלי שמבוסס על חלבון המופק מזחלי זבובים אנחנו כבר עוקבים זמן מה. הפעם, ניסינו חטיף אנרגיה מבוסס חלבון זבובים וגילינו מוצר טעים למדי שיכול, מבחינת הטעם שלו, להגיע לכל הסופרים ברחבי העולם. ומה עוד מייצרים מחלבון זחלי הזבובים? שמן שמיוחסות לו תכונות אנטי אייג'ינג, קמח ליצירת מאפים מכל הסוגים, ואפילו עוגיות. השאלה האמיתית היא: תהיו מוכנים לנסות?