שווארמה היא בין מאכלי הרחוב האהובים והמיתיים ביותר בישראל. בדומה לחומוס ופלאפל, לכל אחד יש את השווארמייה שהוא נאמן לה וחוזר אליה שוב ושוב. עם נתוני פתיחה כאלו, המשימה שהטילה על עצמה רשת השווארמות החדשה בנדורה היא מורכבת מאוד.

בנדורה שווארמה (צילום: אלכס פרגמנט,  יחסי ציבור )
מתקן אופקי - האם זה עושה את ההבדל? | צילום: אלכס פרגמנט, יחסי ציבור

יש לנו פייסבוק, בואו לבקר

בנדורה פתחה זה עתה 4 סניפים ברחבי הארץ: בקריית אתא, אשדוד, רמת גן והרצליה. לפי ההצהרות היא עתידה להפוך לרשת השווארמה הגדולה ביותר בישראל עם 13 סניפים שייפתחו בקרוב ולקרב הקשה על כרסו של חובב השווארמה המקומי היא נכנסת עם שטיק ייחודי: היא מוכרת שווארמה אופקית במתקן מיוחד שמבשל את הבשר (עגל או פרגית) על גחלים. 

מה הסיפור?

אפשר לקבל את השווארמה של בנדורה בפיתה, לאפה, באגט, צלחת או אפילו בצורת סלט. בתפריט תוכלו למצוא ורסיות שונות לבשר הבסיסי שהם מציעים אבל לא רק: בנדורה מחוזקת - שווארמה עגל או פרגית בתוספת בצל, פלפל חריף ועגבניות צלויות על פחמים; סלט ירקות בזעתר ולימון עם שברי פיתה צלויה, נתחי שווארמה עגל, בצל שרוף, טחינה, צנוברים, סומאק ופטרוזיליה; חומוס עם לבבות או כבד עוף; חומוס עם שווארמה; ומנה צמחונית של צלחת מדורה ובה עגבנייה, בצלים ופלפל צלויים עם טחינה ופטרוזיליה. מחיר מנה במקום נע בין 19 שקלים לנשנוש, ועד ל-49 שקלים למנה בצלחת.

בשונה מרשתות או בתי אוכל רחוב אחרים, בבנדורה מנסים לשמור על מודרניות לצד אותנטיות. לכן העיצוב בסניפים החדשים קצת מושקע יותר משווארמיות אחרות. בנוסף, כחלק מכוחה כרשת, עתידה בנדורה להפעיל מועדון לקוחות שמקנה הנחות בסניפים בכל הארץ, מה שמעניק לה יתרון יחסי.

עוד באוכל טוב:

אין תמונה
העגל דווקא הייתה אחלה

מה חשבנו?

הגענו לסניף בנדורה ברמת גן על גבול בני ברק בשעות הצהריים. המקום היה תוסס ומלא, כשבצד הסניף התמקם מוקד העניין המרכזי - הבשר שנחתך במאוזן. בחרנו ב-2 פיתות עם שווארמה שונה - פיתה עם שווארמה עגל ופיתה עם שווארמה פרגית. שתיהן תומחרו בעלות של 33 שקלים, בהחלט לא זול לפיתה ובשילוב שתייה קפצנו כבר למעל ארבעים שקלים לארוחת צהריים.

היחס אלינו היה אדיב כבר מהכניסה, וניכר כי המקום בחיתוליו היות שכל אנשי השירות במקום שאלו ללא הרף האם הכול בסדר והאם האוכל טעים, זאת ייאמר לזכותם. 

לפני מבחן הטעם, נציין את עמדת הסלטים בהגשה עצמית שביאסה נורא עם מבחר דל של מלפפון חמוץ, פלפל חריף ומעט ירקות כבושים. מבחר דלוח למדי שמבאס אנשים כמונו, שאוהבים קצת צבעוניות בעיניים ובפיתה. למרות זאת, העמבה הוגשה בשתי גרסאות ועל כך שאפו.

וכעת לגבי השווארמה עצמה: בשר העגל היה בהחלט טוב ועשוי היטב. התיבול, על אף שהיה אגרסיבי מאוד (חובבי הז'אנר המעודן, זאת לא השווארמה עבורכם), היה בהחלט טעים. הבשר היה שומני במידה מושלמת ובהחלט הורגשה בו נוכחות הגחלים שהיטיבה עמו. בגזרת שווארמת הפרגית התמונה לא הייתה כה ורודה. בעוד הגחלים הפכו את בשר העגל למוצלח, הם לא הטיבו עם הפרגית, שהפכה לקשה ולא נעימה (חלק מהנתחים אף היו שרופים לגמרי). התיבול של הפרגית היה אמנם נחמד אם כי גם כאן מאוד לא מעודן, אבל היובש היה הדומיננטי ביותר במנה.

הפיתה עצמה הייתה טובה למדי, והערת מחבר נדרשת בנוגע לחומוס - מקום שמגיש מנות חומוס, רצוי שיתהדר בחומוס משובח יותר. זה שטעמנו הרגיש תעשייתי כמו זה שמאפיין שווארמיות רבות נוספות. 

בנדורה פיתה  (צילום: ניר סלונים, mako אוכל)
והנה הפיתה | צילום: ניר סלונים, mako אוכל

בשורה התחתונה:

הרשת החדשה אמנם רק נפתחה, אבל עם הצהרות כמו "רשת השווארמה הגדולה בארץ" היינו חייבים לבדוק אותה בהקדם. בסך הכול התרשמנו ממנה באופן חיובי - עם שווארמה טובה (בייחוד שווארמת עגל), פיתה נעימה ושירות אדיב. על אף שבדרך כלל אנחנו לא בעד שטיקים, הפעם השיפוד השוכב של השווארמה דווקא היה נחמד ולא העיב או הפך למעיק את הרעיון כולו.

עם זאת, המחירים בבנדורה אינם זולים כלל. פיתה מתחילה כאן ב-33 שקלים ומנה בצלחת מגיעה כבר ל-45 שקלים לארוחה. לכן נשמח לראות שבעתיד ישקיעו כאן לא רק בבסיס של שווארמה ופיתה אלא בכל החוויה שכוללת גם סלטים ותוספות.

לפרטים נוספים על הרשת.

 >> לכל חדשות האוכל