בינואר בשנה החולפת עזב השף אביב משה את מסעדת מסה אחרי שהוביל אותה קרוב ל-15 שנים. בזמן שחלף מאז היה משה ללא מסעדה פעילה, וכעת הוא פותח מקום חדש שממוקם, ממש כמו מסה, ברחוב הארבעה בתל אביב.

למרות המיקום הקרוב, המקום החדש, שנקרא מקוטו - MAKOTO, יעסוק הפעם במטבח אסייתי בו משה לא ממש עסק בעבר. עם זאת, המסעדה לא מתחייבת כלל לאוכל אסייתי אותנטי לאזור כלשהו, אלא למטבח פיוז'ן שיציע גם עמדת סושי.

בין המנות שיגיש משה במקום ניתן למצוא אספרגוס במיסו לבן עם אורז פריך, שמן כמהין ושומשום; קרפצ'יו טונה עם סויה, שמן שומשום, קרם אמרנה וטוויל מיסו; טטאקי בקר עם פטריות שיטאקה, רוטב בוניטו וקריספי שום; ושקדי עגל בציר טריאקי ולמון גראס עם קרם ארטישוק ירושלמי וטורטליני שום שחור.

מאקוטו מסעדה אסיאתית צלעות טלה  (צילום:  יח"צ)
צלעות טלה | צילום: יח"צ
אביב משה (צילום: אלון גרגו, מסה)
אביב משה | צילום: אלון גרגו, מסה
מאקוטו מסעדה אסיאתית  (צילום:  יח"צ)
סלט אסיאתי במאקוטו | צילום: יח"צ

אם חשבתם שהפעם משה לא יגיש מנת כבד אווז מתוקה, כמו כבד האווז שהוא הגיש במסה עם רוטב שוקולד לבן והפכה לאחת המנות המוכרות יותר של המסעדה, אז כמובן ששגיתם. גם במקוטו תוגש מנת כבד אווז מתקתקה, הפעם עם אננס מקורמל בג'וספר, בריוש צלוי, פטריות שיטאקי, שמן קארי צהוב וסירופ כוסברה.

בין מנות הסושי במקום אפשר למצוא רול סלמון פנקו עם אבוקדו, קנפיו, מעטפת סלמון צרוב, טריאקי ובוטנים; רול טבעוני עם דף סויה, אורוגולה, בטטה, נענע, גזר, סלק, קריספי שאלוט, אבוקדו ומלפפון; רול ספייסי בס עם כוסברה, צ'ילי אדום, מלפפון, בטטה סגולה, אספרגוס, מעטפת דג בס ואיולי כמהין; רול מיקס שרימפס טונה עם שרימפס בטמפורה ומעטפת טונה ואבוקדו.

מקוטו. הארבעה 21, תל אביב. 03-9191555. לא כשר