אחרי מאייר של אוסמה דלאל ואל עאשי של סלאח כורדי, מגמת האוכל הערבי בתל אביב מתחזקת עם פתיחתו של סאפה - בית אוכל לבנוני-סורי חדש שנפתח בסמוך לבית רומנו של אייל שני. בניגוד לצמד המסעדות הערביות שהוזכרו קודם, בסאפה לא יתמקדו במטבח שף עילי ובפרשנויות מודרניות לאוכל ערבי, אלא במטבח לבנוני-סורי קלאסי, אבל כזה שמשתלב יופי עם אווירת הבילוי ההיפסטרית והצעירה שמאפיינת את האזור.

סאפה החדשה תפעל החל משעות הבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה, ועל התפריט במקום אחראית ליאת שהין, והוא מתבסס על ארוחות בוקר, צהריים וערב בתמחור סביר. כך למשל בשעות הבוקר מוגשת כאן ארוחה סטנדרטית יחסית, אך עם נגיעה ערבית מובהקת עם שלל פנכות כמו גבינת ג'יבנה, ביצים, זיתים סוריים, סלט ירקות ומטבלים מסורתיים עם קפה מחוזק בהל. יחד עם זאת תוכלו לבחור גם באפשרויות מעניינות יותר כמו שקשוקה עם לאבנה וזעתר. המחיר? כ-48 שקלים לארוחת בוקר.

סאפה סלט לבנוני (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אוכל מרענן ומדויק | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בשעות הצהריים והערב תמצאו פה מנות מגוונות כמו סלט סלק, נענע, יוגורט ושום (28 שקלים), סלט טאבולה (42 שקלים), קובניה בגרסה טבעונית מעדשים (26 שקלים), ממולאים צמחוניים שמשתנים מדי יום (32 שקלים), מרק מלוחייה חמצמץ שמוגש על אורז עם בשר בקר ועלי מלוחיה מטוגנים ופריכים (38 שקלים), כריך טדבילה עם בשר מפורק (48 שקלים), ומנות שמתחלפות מדי יום לפי מצב הרוח וחומרי הגלם הזמינים. את הגרון תוכלו להרטיב כאן עם בירות מהחבית וקוקטיילים על בסיס עראק.


כיאה למחירים שמשתדלים לא לעבור את 50 השקלים למנה, המנות שמוגשות בסאפה לא גדולות במיוחד, אבל הן בהחלט מוקפדות, עשירות ומשביעות. מלבד זאת, לקונספט הלבנוני סורי של סאפה הותאמה גם האווירה, המוזיקה והעיצוב של המקום - החל מהנברשת הגדולה שכאילו נוזלת מהתקרה ועד לבחירת צלחות וכוסות שמתכתבות עם המטבח הערבי.

סאפה. סמטת בית הבד 3, תל אביב. 054-6632473. ראשון עד חמישי, 08:00-23:30, ושישי מ-08:00 עד 18:00. לא כשר   

 >> לכל חדשות האוכל