כבר כמה ימים שלא עדכנו אתכם במתחדש בשוק מחנה יהודה הירושלמי, והנה אנחנו כאן בשביל לספר דווקא על הצמיחה בתחום האוכל הצמחוני באחד משווקי האוכל הטעימים בישראל. אחרי המסעדה הצמחונית החדשה צמח מבית קבוצת מחניודה המוכרת שנפתחה ממש לאחרונה, יש עוד ספוט צמחוני חדש שכדאי להכיר וכמו צמח, גם הוא ימשוך לטעמנו לא רק את הנמנעים מבשר שבחבורה, אלא את כולם.

View this post on Instagram

קבב אורז בר

A post shared by מימוני'ס (@mimonis1) on

המקום נקרא מימוניס והוא מבוסס על אוכל בפיתה, כמו מקומות רבים בשוק. תמצאו כאן מה שהם מגדירים כ"מנות שף", ללא בשרים או דגים, שכל אחת מהן שונה ומעניינת. יש בתפריט רק 4 פיתות, אבל לאם אתם שואלים אותנו, מקום עם תפריט קטן ומלא בביטחון זה סימן לכך שבכל מנה הושקעה מחשבה רבה.

תמצאו במימוניס מנות כמו פיתה עם קבב עדשים ואורז בר; פיתה עם שווארמה מבוססת כרובית עם בצל מקורמל; פיתה עם קרפצ'יו סלק - רצועות סלק דקות, בלסמי, קרמבל של אגוזים, גבינת פטה ועלי רוקט; ופיתה עם תבשיל של חומוס, פסטו, גרידת לימון וקרם פרש. כל פיתה מוגשת לצד סלט ירקות ועשבי תיבול מרענן ולקינוח מגישים פה מלבי מפורק עם פירות עונתיים.

View this post on Instagram

הכרובית שלנו

A post shared by מימוני'ס (@mimonis1) on

את מימוניס פתח השף רועי מימוני, ולפחות לפי ביקור של חבר מערכת אוכל טוב, רון יוחננוב, בסוף השבוע האחרון, מדובר בפיתה נהדרת שמציעה אפשרות מעולה, קלילה ומקורית באחד מהשווקים העמוסים בארץ. הפיתות כאן מלאות באוכל לא מתחכם, אך כזה שנעשה היטב. פיתת הכרובית של מימוניס היא מנת הדגל: הכרובית עצמה נצרבת בגריל תחילה, מפורקת ואז עוברת למחבת עם מבחר תבליני שווארמה ובצל מקורמל. מי שמחפש אופציה מתקתקה יותר יכול ללכת על פיתת קרפצ'יו סלק שמשלבת בין מתיקות הסלק והבלסמי, למליחות הגבינה בה משתמש מימוני בקרפצ'יו.   

המחירים של כל מנה נעים בין 35-39 שקלים לפיתה. המקום פתוח מדי יום בימות השבוע משעה 11:00-23:00, כשביום שישי פתוחים פה עד השעה 16:00, וביום שבת שעות הפעילות מתחילות במוצאי שבת ועד השעה 23:00.

מימוניס - שף בפיתה. אגריפס 115, ירושלים. 02-5946707. כשר

View this post on Instagram

קינוח אש מלבי מפורק עם פירות

A post shared by מימוני'ס (@mimonis1) on