העונה של "מאסטר שף" עדיין בשיאה, וכבר אנחנו מגלים שאחת המתמודדות - דנה אלחרר ("מתה דנה", בשבילכם) - החליטה להכות בברזל בעודו חום ולפתוח מסעדונת משלה. המקום נקרא וורקה (עלה בריק, בטוניסאית), והוא מתמקד, איך לא, בבוריקים במגוון מילויים. "אני עובדת על המקום כבר שלושה או ארבעה חודשים", מספרת אלחרר, "בהתחלה חשבתי שאני אעשה סדנאות בישול אבל בסוף החלטתי שאני פותחת מסעדה, ועל הבריק פשוט חלמתי".

מה זאת אומרת חלמת על זה?
"פשוט חלמתי על זה. שאני עומדת מעל סיר ענק, מטגנת מלא בריק, ומולי יש תור של המון אנשים שלא ראיתי את הסוף שלו. ואז קמתי בבוקר והחלטתי שאני פשוט מטגנת בריק. התחלתי לעבוד על זה ואז החלטתי לגוון במילויים, כמו שעשיתי ב'מאסטר שף' בריק במילוי בורי. והתחלתי לבדוק איזה מילויים מתאימים".

בריק בורי (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
הבריק של דנה במילוי בורי | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

ואכן הבריקים בוורקה מוגשים במגוון רחב של מילוים - כמו שקדי עגל, מעורב ירושלמי, דג ים, בשר, מעורב פטריות, מילוי פריקסה ואפילו מילוי שקשוקה. את כל הבריקים אפשר להזמין עם או בלי ביצה, ולהפיכת המנה לארוחה שלמה אפשר להזמין לצידה פוקצ'ה שמכינה אלחרר במקום וסלטים כמו עגבניות חריפות, טחינה וזיתים. מחירי הבריקים נעים בין 15 שקלים, לבריק הבסיסי ביותר במילוי של ביצה ותפוחי אדמה, ל-26 שקלים לבריק במילוי שקדי עגל (הסלטים והפוקצ'ה מוסיפים למחיר 10 שקלים).

מלבד בריקים מגישה אלחרר במקום גם קוסקוס (כרגע מדי יום, אך זה עשוי להשתנות בהמשך) - בגרסה צמחונית או לצד מפרום או קציצות דגים (35 שקלים לקוסקוס צמחוני ו-45 שקלים למנה בשרית או עם דגים) - ולקינוח מוגש כאן מלבי (10 שקלים).

_OBJ

"מה שגרם לי לפתוח כל כך מהר זה גם המומנטום של 'מאסטר שף' שלא רציתי לאבד וגם העובדה שאני מקבלת באזור שלי מלא הודעות על ביקוש לאוכל שלי", מספרת אלחרר. "אתמול פתחתי בפעם הראשונה ואני עוד צריכה ללמוד ולתקן, אבל לא שיערתי כמה אנשים יתלהבו".

כרגע המקום פתוח בימים ראשון עד חמישי, וייתכן שבהמשך ייפתח גם בשישי. מכיוון שהוא נמצא בהרצה שעות הפעילות שלו אינן קבועות, וכרגע אלחרר נמצאת בו מדי יום מהשעה 12:00 בצהריים ועד שנגמר האוכל (אתמול זה קרה כבר ב-14:30). הפתיחה הרשמית תתקיים אחרי תשעה באב.

וורקה. הרצל 35, לוד. כשר