לכאורה, בכל הנוגע לפיצה כבר אי אפשר להמציא את הגלגל. הישראלים כבר ראו הכל - מפיצות סליזיות עם גבינה צהובה ועד פיצות שף סופר מוקפדות עם אינספור תוספות. אבל במוצ'ה, פיצרייה חדשה בתל אביב, הצליחו ליצור פיצות שלא נתקלנו בדומות להן בשום מקום אחר בארץ.

הפיצות במוצ'ה מבוססות על בצק מיוחד שנח 24 שעות ומורכב בחלקו ממחמצת. על הבצק הזה מתיישבות תוספות שונות ומשונות שכוללות את כל העולה על רוחכם: מסלט ביצים, דרך שעועית ירוקה ועד אבוקדו. איך זה עובד? המחיר הבסיסי של פיצה כאן הוא 40 שקלים. ניתן להוסיף רטבים לבחירתכם (בין האפשרויות: מלנזנה, מטבוחה, קרם חציל שחור עם עגבניות ושמן זית או פולנטה), גבינות (גבינה כחולה, גבינת עיזים, גבינה טבעונית ועוד) ותוספות (1-10 שקלים לתוספת, רוטב או גבינה). מלבד רשימת התוספות ניתן לבחור גם בצק ייחודי, למשל בצק עם זעתר או בצק ללא גלוטן.

פיצה אבוקדו מוצ'ה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פיצה עם קרם אבוקדו וסלט אבוקדו. יציאה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

View this post on Instagram

A post shared bygil cohen . chef . Mucha (@gilcohen1304) on

אנחנו טעמנו כאן פיצת אבוקדו, שהבסיס שלה הוא קרם אבוקדו ושמנת ועליו מוצרלה. אחרי שהפיצה יוצאת מהתנור מוסיפים עליה גם סלט אבוקדו חי עם עשבי תיבול ובצל. והתוצאה? אחת הפיצות המשונות שטעמנו אי פעם, שספק אם בכלל אפשר לקרוא לה פיצה. הבצק של מוצ'ה מעולה ממש, אבל לפחות עבורנו, השילוב עם האבוקדו בגרסתו החמה והקרה היה בהחלט מאתגר (אנשים אחרים שטעמו אותה דווקא התלהבו מהמקוריות ומהשימוש הייחודי בחומר הגלם הזה).

הפיצה השנייה שניסינו כבר הייתה הרבה יותר לטעמנו: פיצה עם קרם פולנטה, גבינה מלוחה, פטריות וריבת בצל. במנה הזו היציאה מהקופסה הייתה הברקה. הפולנטה כללה גרעיני תירס טריים ונהנתה ממרקם חמאתי עם חתיכות נגיסות של תירס ומתקתקות שריבת הבצל תרמה לה רובד נוסף. הגבינה המלוחה איזנה את המתיקות והתוצאה הייתה פיצה טובה ומקורית.

בשורה התחתונה: אם אתם חולמים על פיצות עם שילובים שהם על גבול הלא חוקי, אתם מוזמנים להגיע למוצ'ה ולהגשים את הפנטזיות שלכם.

מוצ'ה. אבן גבירול 19, תל אביב. 077-6037560