מסעדת זכאים, צ'יפס קרוע ביד (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
הצ'יפס, הו הצ'יפס. זכאים | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

זכאים, תל אביב
השף הראל זכאים מוכיח במסעדה הנהדרת שלו שאוכל טבעוני הוא הכי רחוק שיש מלהיות מבאס ודל. יש כאן מנות נהדרות, צבעוניות ומפתות כמו לאפה טבעונית עם פטריות יער צלויות, איולי של כורכום טרי, כרוב כבוש, טחינה וסחוג (67 שקלים); ברולה גויאבה (42 שקלים); ושבלול בצק ממולא בגבינת קשיו (94 שקלים). בקיצור, אנחנו מתים על המקום הזה כי הוא מכבד את קהל הסועדים הטבעוני ואפשר לעשות כאן חיים קולינריים גם אם אתה קרניבור מושבע.

זכאים - בוטיק טבעוני אורגינל, סמטת בית השואבה 20, תל אביב, 03-6135060

ויליג' גרין אוכל טבעוני (צילום: דן בלילטי)
ירושלמית וגם תל אביבית. ויליג' גרין | צילום: דן בלילטי

ויליג' גרין ירושלים ותל אביב
ויליג' גרין החלה את דרכה בשנת 1992, כמסעדה צמחונית ירושלמית, ועם הזמן פתחה סניף טבעוני בתל אביב. מדובר במוסד משפחתי בשירות עצמי, שכיום אחראי עליו עמרי סיבול ואנחנו ממליצים עליו בשמחה - הן על האופציה הירושלמית, שכוללת גם אפשרויות טבעוניות לרוב, והן על האחות התל אביבית הצעירה והמגניבה. התפריט של המקום כולל ארוחות בוקר, צהריים וערב, ובין המנות המוגשות בו פנקייק בננה ללא גלוטן (32 שקלים), לזניה עם סלט אישי (52 שקלים), פיצה טבעונית עם ירקות (46 שקלים) ואצבעות טופו עם טמפה וסייטן בבלילה הודית (44 שקלים).

ויליג' גרין, יהודה הלוי 85, תל אביב, 03-6760909; יפו 33, ירושלים, 02-6253065

אין תמונה
טבעוני עם מגע של אייל שני. המעבר


המעבר, תל אביב
אמנם המעבר מוגדרת כמסעדת פועלים טבעונית, אבל היא הרבה יותר מזה. מדובר פשוט במקום מעולה עם אוכל משובח במחירים זולים. השף הוא רועי הרצוג, שעבד בעבר אצל אייל שני ואז הפך לטבעוני. בתפריט: קפה וכריכים עד השעה 12:30, ולאחר מכן ארוחות צהריים שופעות עם מנות כמו "הר" (קטניות, דגנים, ירקות קצוצים ועשבי תיבול על ברוסקטה מלחם מחמצת עם טחינה, ולצדה כוסית מרק ובטטה אפויה, 29 שקלים); פסטה ברוטב עגבניות מקדש ברנע עם שום, חריף וטחינה שמוגש עם בטטה (29 שקלים); סלט שוק עם חסה, עגבנייה, מלפפון, בצל, צנון, סלק, גזר וחריף עם קרעי לחם מחמצת במיץ עגבניות (29 שקלים); ומסבחה עדשים שחורות (29 שקלים). המקום אינו פתוח בערב.

המעבר, אלנבי 94, תל אביב, אין טלפון.

יולי לאנץ' בוקס המבורגר טבעוני (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
טעים, בריא וטבעוני. יולי לאנץ' בוקס | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

יולי לאנץ' בוקס, חיפה
המגמה הטבעונית-צמחונית פורחת גם בצפון הארץ, ויולי לאנץ' בוקס היא מהמסעדות המגניבות והמרעננות שנתקלנו בהן בז'אנר זה. המסעדה שייכת ליעל מנור מקמורו, שפית שחיה תקופה ארוכה בארה"ב, ומגישים בה אוכל טבעוני מעולה במחירים הוגנים. בין המנות: סלט שורשים ברוטב בוטנים (30 שקלים), אמפנדס במילוי שעועית שחורה (25 שקלים), תבשיל קינואה עם עדשים שחורות, בטטה וטופו (35 שקלים) ושלל קינוחים טבעוניים ומשקאות כמו תה קר ומיצים שנסחטים במקום. המקום פתוח בשעות הבוקר והצהריים וסגור בערב. 

יולי לאנץ' בוקס, שיבת ציון 34, חיפה, 04-6042044

משק ברזילי ארוחת ט"ו בשבט (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
עברו לעיר הגדולה. משק ברזילי | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

משק ברזילי, תל אביב
משק ברזילי היא מסעדה טבעונית צמחונית ותיקה, שעשתה לפני כשנה מעבר חד מחיי הכפר באזור השרון אל תוך הסצנה התל אביבית והתמקמה בנווה צדק, עם מנות מיוחדות שמשתמשות בחומרי גלם אורגניים ומשובחים. מה למשל? לחם מש וחיטה עם גוואקמולי לצד סלסת עגבניות וממרח שעועית (32 שקלים), כרובית עם גרגרי חומוס, צימוקים, בוטנים ועלים (32 שקלים), ונודלס כוסמת עם קארי קוקוס, טופו צרוב, סלט פאפאיה ירוקה וגזר בויניגרט סויה וצ'ילי (68 שקלים).

משק ברזילי, אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב, 03-516-6329

>> הנה 5 מסעדות חובה למעצבים
>> והנה המסעדות הכשרות המומלצות שלנו

מאסטר שף VIP,  אירוע הגמר הגדול, ראשון ב-21:00 

>> כל המתכונים לפסח

וגם:

6 סלטים שבלעדיהם אין פסח
קינוחים כשרים לפסח של תום פרנץ
ארוחת פסח של חיים כהן
המתכונים של אביב משה לפסח
עוגות ועוגיות לפסח של אורן בקר
כל המנות הראשונות והתוספות לפסח
כל המנות העיקריות לפסח
כל הקינוחים לפסח
מתכוננים לפסח: מה להכין בכל יום?
מתכונים של חיים כהן לפסח
הקינוחים הכי שווים לפסח
מתכונים של אבי לוי לפסח
מתכוני עוגות לפסח
4 מתכונים לצלי בקר
מתכונים לפסח: אחד מכל עדה
קינוחי שוקולד לפסח
מתכונים טריפוליטאיים לפסח
אבקת אפייה, אבקת מרק ועוד: האם זה כשר לפסח?