נשף ממתקים מבית בלוודיר
בתאריכים 11-15.9 ייערך נשף ממתקים רב אירועים, בו ישתתפו המיקסולוג אריאל לייזגולד לצד שחקנים וכותבים שיצרו ערב מבוסס סיפור בלשי וקוקטיילים; הקונדיטור אלון שבו עם שוזר הפרחים רן גולן שייצרו מתחם שמחבר בין קינוחים ופרחים; יצרנית הממתקים קונית צין קרסנטי והרקדנית חני סירקיס יצרו נשף ממתקים ודראג; והשף תומר טל ואשת הקולינריה הילה אלפרט יצרו ארוחה בהשראת חייו של השף. מחירי הכרטיסים לאירועים בין 200-450 שקלים לאדם.

לפרטים

סדרת ערבי קונספט בסימן קולינריה מודעת
אפרת אנזל ושפים ישראלים מובילים מציעים ערבים מיוחדים שיתקיימו בתאריכים 13.9, 25.10, 31.10 עם ענר בן רפאל (מסעדת אלטער), אביבית פריאל (אוזריה) וגל בן משה (פאסטל). הפרויקט, של אתר טו מיקס, שם דגש על קיימות וכל ארוחה כוללת פתיח ו-6 מנות לצד קפה ויין ללא הגבלה. מחיר כרטיס לאירוע- 360 שקלים.

לפרטים

סניף חדש לפוקישופ, רעננה
הרשת פתחה סניף חדש ברחוב התעשייה 5, רעננה. המקום כשר ופתוח בימות השבוע בשעות 11:00-18:00. הסניף החדש חובר ל-4 סניפים קיימים בבני ברק, תל אביב והרצליה.

לפרטים

סניף חדש לפוקישופ, רעננה (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
סניף חדש לפוקישופ, רעננה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

ארוחה לארבעה בלופט, ראשון לציון
המסעדה מציעה ארוחה לרביעייה עם כנפיים ברוטב צ'ילי, הום פרייז, טבעות בצל, צ'יפס וכרובית באיולי שום לצד המבורגרים לבחירה. 99 שקלים לסועד.

לופט. בקר 15, ראשון-לציון

תפריט חדש לאומאי, יפו
השפית אלכס אברמוב מציעה תפריט חדש ומיקום חדש למסעדה היפנית שלה אומאי. בין המנות החדשות: טרטר דג ים עונתי במיסו לבן על ג׳לי קונסומה אבטיח מעושן; שרימפס קריסטל עטוף בעלה צנון שקוף על ציר פירות ים; ופלמידה אדומה לצד סויה. ניתן להגיע לארוחת טעימות מלאה או לחווית איזקאיה פחות רשמית עם מנות שמתאימות לאלכוהול.

UMAI. עבד אל ראוף אל ביטאר 8, יפו. 052-597-7897

קינוחים חדשים בסיציליאנית
רשת הסיציליאנית מציעה קינוחים חדשים ביניהם עוגת יום הולדת שוקולד במילוי גנאש (34 שקלים לגודל זוגי, 155 שקלים לקוטר 20), עוגת גבינה עם קראמבל לוטוס, קונפיטורת תותים, קרם ניל וקריספי פטל (38 שקלים) וטארט לימון ופיסטוק סציליאני (34 שקלים).

לפרטים

קינוחים חדשים בגלידרייה הסיציליאנית (צילום: יחסי ציבור)
קינוחים חדשים בגלידרייה הסיציליאנית | צילום: יחסי ציבור

אירועי המטבח הברזילאי, תל אביב
יוזמת קאזה ברזיל בתל-אביב תציין 200 שנה לעצמאות ברזיל עם אירועים סביב המטבח הברזילאי שיתקיימו בתאיריכים 4-9/9 בהאנגר 11, נמל תל אביב. באירועים יוגשו פאו דה קיז'ו, תבשיל שעועית ברזילאי, וריזוטו ברזילאי.

אירועי קאזה ברזיל (צילום: Brazilian Trade and Investment Promotion Agency – Apex Brazil, יחסי ציבור)
אירועי קאזה ברזיל | צילום: Brazilian Trade and Investment Promotion Agency – Apex Brazil, יחסי ציבור

יום הולדת ליאסו תל אביב
המסעדה של השף אבי ביטון מארחת את חיים כהן בתאריכים ה-7-10.9 לארוחות מיוחדות. בין המנות שיוגשו טרטר דג ים עם חלב שקדים ועשבים ירוקים; מחבת שקשוקה טלה עם קציצות טלה, עגבניות, חצילים, ביצה, טחינה ולבנה; וקלמארי מרדומה עם קלמרי צרוב, עגבניות, פלפלים חריפים, שום, יוגורט כבשים וחלה קלויה.

יאסו, הירקון 105 תל אביב 03-6031719 

חיים כהן מתארח אצל אבי ביטון (צילום: רן בירן, יחסי ציבור)
חיים כהן מתארח אצל אבי ביטון | צילום: רן בירן, יחסי ציבור

פסטיבל ארוחות מהספרים של פודיש
מוזיאון העם היהודי עורך בתאריכים 11-17.9 סדרת ארוחות ותפריטים מיוחדים במגוון מסעדות מתוך סיפורים על המטבח היהודי. בין האירועים: השפים אסף דוקטור וציון ברנס (מסעדת האחים, תל אביב) יגישו מנות בהשראת הדלי היהודי כמו כריך בריסקט או קניש תפוחי אדמה; יחיאל זינו יגיש בפסקדו באשדוד מנות דגים בהשראת יהדות ספרד והספר  A Drizzle of Honey; והשף אבי לוי מהמוציא יקיים ארוחה בהשראת ספרה של שרי אנסקי, חמין.

לפרטים 

ג'וני ווקר בר
מותג הוויסקי יסתובב בנקודות שונות ברחבי הארץ במשאית מיוחדת ביניהם ביץ' בר קיסריה, לאגר אנד אייל, טורקי, יין בעיר, חינאווי ועוד. הטראק, שיסתובב החל מהשבוע לחודשיים, יגיש תפריט משקאות על בסיס ג'וני ווקר.  

מנות ספיישל בבר איטליה, נתניה
המסעדה מציעה מנות ספיישל חדשות של שחר ברנע ביניהן סלמון עם מנגו בצל שאלוט, בצל ירוק, כוסברה, צ'ילי וקרם פלפלים; סשימי תאנים עם שמן בזיליקום, בלסמי לבן, קציפת מסקרפונה וצ'ילי; וספגטי סרטנים ושרימפס בחמאה, צ'ילי, לימון, פטרוזיליה, שום וציר סרטנים.

 לפרטים

פסטיבל ארוחות מהספרים של פודיש (צילום: יחסי ציבור)
פסטיבל ארוחות מהספרים של פודיש | צילום: יחסי ציבור