ביסטרו גרינברג באזורי חן של המסעדן צביקי עשת הייתה הסנונית הראשונה, סביבה בנה עשת את אימפריית המסעדנות שלו שכוללת בימים אלה גם את המסעדות המצליחות גרקו, ג'לטרייה, ופיצה PIZZA שפועלות באותו מתחם. לפני הקורונה ניסה עשת לעורר מחדש את המקום ויזם שיתוף פעולה עם השף יונתן רושפלד, אך הקורונה כמו הקורונה - שינתה את התכניות, ובחודשים האחרונים פעל במקום בכלל פופ-אפ אסייתי, שהחזיר לחיים מסעדה אחרת: דה באן הזכורה לטובה.

כעת, בעקבות ההצלחה, פותח עשת במקום הביסטרו הוותיק מעדנייה ומסעדה אסייתית תחת השם גרינברג סאן. הקונספט פה הוא כזה שאנחנו מכירים היטב בתקופה האחרונה, ואפשר לתאר אותו בשתי מילים - הכל מהכל: מזווה אסייתי רחב ידיים עם חומרי גלם למי שרוצה להכין בבית, ויטרינת אוכל מוכן לארוחות משפחתיות בטייק אווי, תפריט מעורר תיאבון לישיבה במקום, מחלקת אלכוהול לשתייה במקום או לרכישה הביתה, אגף קונדיטוריה, מדור של מנות קפואות או חצי קפואות לסיום הכנה בבית וכמובן, משלוחים.  

 

גרינברג סאן פיצה טונה (צילום: גל קלדרון,  יח"צ)
פיצה טונה בגרינברג סאן. לאכילה במקום | צילום: גל קלדרון, יח"צ

על האוכל במקום יהיו אחראיים השף אליאב גולדברג (שותפו של עשת) וניצן רז (לשעבר סושי סמבה). הם יציעו כאן מבחר מנות באן, סושי, סלטים, דים סאם, נודלס בעבודת יד שניתן יהיה גם לרכוש הביתה לשידוך עם מנה לבחירתכם ועוד.

תפריט המעדניה כולל היצע רחב של סושי: ניגירי טונה עם גלייז סויה; צ'יראשי סלמון על אורז סושי עם קנפיו, מלפפון, אבוקדו, אצות נורי ושבבי טמפורה; קירו רול עם סויה צהובה, אבוקדו, קנפיו, מלפפון ואושינקו; רול עם בשר וואגיו וספייסי מיונז עם טריאקי, בצל ירוק ומלפפון; פוג'י רול ובו טרטר טונה, ספייסי מיונז, גזר, אספרגוס, ומלפפון; ושירו רול עם דג לבן, קנפיו, אבוקדו, צ'ילי ושומשום (54-74 שקלים לרול).

   

גרינברג סאן אוכל אסיאתי  (צילום: גל קלדרון,  יח"צ)
מיני מעצמה של אוכל אסייתי. גרינברג סאן | צילום: גל קלדרון, יח"צ

עוד בתפריט האוכל המוכן: סלט פפאיה ואטריות זכוכית עם גזר, עגבניות שרי, שעועית ירוקה, כוסברה, נענע, בוטנים ורוטב סום טאם; סלט קיסר יפני עם רוטב קיסר מיסו, חסה רומית ואצות נורי; גיוזה במילוי של פטריות או בקר ברוטב סויה, ג'ינג'ר ובצל ירוק; באן אבוקדו עם איולי ווסאבי וחסה; ובאן פטריות שיטאקי ובצל ירוק, הויסין ומיונז יפני (24-64 שקלים למנה).

בין המנות שניתן יהיה לאכול במסעדה אפשר למצוא למשל פיצת טונה על טורטיה פריכה עם עגבניות, מיונז ווסאבי יוזו ושומשום ירוק; טטאקי סלמון על סלט אצות ועלי שיסו; מרק אודון עם ציר דאשי, אטריות אודון, פטריות שימאג'י ועלי באקצ'וי; שניצל עוף בפנקו עם אורז לבן ורוטב קארי יפני; עוף מעושן במרינדת הויסין ומירין עם סלט סום טאם; באן במילוי פורק בלי ומיונז יפני עם רוטב הויסין ומירין; המבורגר בקר בבאן עם או בלי צ'דר; באן במילוי סלופי ג'ו עם חמוצים יפניים; וסלט סובה וקייל עם אדממה וטופו ברוטב ויניגרט ג'ינג'ר (24-98 שקלים למנה, הממוצע הוא 50-60 שקלים). 

  

גרינברג סאן  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
ויש גם מוצרי מעדנייה | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

תפריט הקינוחים כאן רחב ומסקרן במיוחד עם טוויסט אסייתי לכל קינוח: מוס לימון ויוזו; אקלר מאצ'ה; עוגת שוקולד ו-5 התבלינים; טירמיסו קפה וייטנאמי וקקאו; ופודינג אורז בחלב קוקוס עם ריבת מנגו ושומשום שחור (18-36 שקלים לקינוח). לצד האוכל נמכרים במקום גם חטיפים וממתקים מהמזרח, מגוון רחב של משקאות סאקה, בירות ואלכוהול אסייתי ויש אפילו מחלקה של כלים ייעודיים לבישול וכלי בית ומטבח.

לכל הפרטים