מתחם הדולפינריום עבר הרבה גלגולים עם השנים, וממש עכשיו אנחנו עדים לגלגול חדש ומעניין במיוחד: אחרי שיפוצים בעלות של מיליונים, בימים אלה נפתח בו מתחם מיוחד - ביץ' קלאב - שמנסה להביא את אווירת חופי תאילנד אל מרכז ישראל.

מטרתו של הביץ' קלאב לענות על כל הצרכים של המבלים בחוף הים - מאוכל, דרך ספורט ימי ועד בילוי לילי עם דרינק בבריזה - ולכן תמצאו בו מסעדת חוף, חנות נוחות שמוכרת גם אוכל ומשקאות בטייק אוויי (כדי שתוכלו ליהנות מהם בחוף עצמו), אזור שמוקדש ליוגה, מועדון גלישה, בר קוקטיילים וכן מסעדת שף תאילנדית שמגישה את כל הלהיטים מתאילנד במיקום שהכי מתאים להם - אל מול הנוף של חוף הים.

סיאם מסעדה טטאקי טונה  (צילום: שי איפגן, יחסי ציבור)
טטאקי טונה בסיאם החדשה | צילום: שי איפגן, יחסי ציבור


סיאם מסעדה דג שלם  (צילום: שי איפגן, יחסי ציבור)
דג שלם מטוגן. מחירים צנועים יחסית למסעדת חוף | צילום: שי איפגן, יחסי ציבור

על המתחם החדש, שיפעל מדי יום מהשעה שבע בבוקר, אחראים זוג המסעדנים אביטל דברת-שכטר וניסן וקנין, שהם גם הבעלים של מסעדת פארו האיטלקית שנפתחה לא מזמן במחלף ינאי ובאופן כללי מסעדות חוף אינן זרות להן- השניים הכירו כשעבדו יחד בקבוצת מסעדות שבבעלותה מסעדות חוץ בחופי תל אביב והרצליה ואף הקימו יחד בשנת 2017 את מסעדת גזוז בחוף ירושלים בתל אביב. למסעדת הדגל במקום קוראים סי-ים (טייק אוף על סיאם) והיא תפעל מדי יום משעות הצהריים ותגיש תפריט תאילנדי רחב בתמחור שהוא נגיש יחסית למרבית המסעדות על חוף הים.

בין המנות הראשונות בתפריט של סי-ים תמצאו לאפ גאי - סלט עוף קצוץ עם נענע, כוסברה, בצלי שאלוט ואבקת פלפלים (54 שקלים); סלט קלמרי ובו קלמרי חלוט, עגבניות, למון גראס, סלרי, בצל סגול, ליים וסוכר דקלים (56 שקלים); ואגרול תאילנדי פריך במילוי דג בס בפנקו (52 שקלים). בין העיקריות: גאי טוד טאקראי - חזה עוף עם עצם במשרה למון גראס, שום וזרעי שומר לצד מטבל משחת צ'ילי תמרינדי וסטיקי רייס (82 שקלים); נאוואנג - פרגית צלויה בגריל במשרה שורשים וקארי אדום עם סטיקי רייס (78 שקלים); ודג אפוי בעלי בננה - פילה מוסר ים מצופה משחת קשיו וארומטים, עטוף בעלה בננה צלוי על הגריל, מוגש עם סטיקי רייס (108 שקלים).

סיאם מסעדה  (צילום: שי אפגין, יחסי ציבור)
מהפך למתחם הדולפינריום. מסעדת סיאם החדשה | צילום: שי אפגין, יחסי ציבור


סיאם מסעדה סביצ'ה  (צילום: שי איפגן, יחסי ציבור)
סביצ'ה בסטייל תאילנדי | צילום: שי איפגן, יחסי ציבור

כמו כן יוצע במקום תפריט סושי, עם אפשרויות כמו בס ספייסי - רול של אבוקדו, מלפפון, מעטפת בס, צ'ילי אדום חריף, כוסברה ואיולי כמהין (64 שקלים); רול של סלמון מטוגן בפנקו עם בטטה סגולה, קמפיו, אבוקדו, סלמון צרוב, טריאקי ובוטנים (68 שקלים); וטטאקי טונה עם טונה, סשימי אננס, רוטב פונזו, טרטר סלמון וטונה, גרידת ליים ומיקרו סאקורה (68 שקלים).

סי-ים. ביץ' קלאב, הרברט סמואל 5, תל אביב. ראשון-שבת מ-12:00 ועד אחרון הלקוחות. לא כשר