מטבחי שף, ניר צוק במטבח, צילום בני גמזו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מצטרף לטרנד המסעדות בבית מלון. ניר צוק | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

2015 הייתה שנה עמוסה במיוחד עבור ניר צוק. שתי מסעדות גדולות פתח השף השנה - מקלובר הערבית ברחוב לינקולן בתל אביב ומסעדת גארדן בדיזנגוף סנטר - ועכשיו מסתבר שהוא עובד על אחת שלישית, הפעם כשרה, תחת השם מאפו, שתיפתח באפריל הקרוב במלון פרימה סיטי בתל אביב.

רוצים לקרוא עוד חדשות אוכל? בואו לפייסבוק שלנו

בזאת מצטרף צוק לרשימה הולכת ומתארכת של שפים מוכרים שחוברים לבתי מלון לצורך פתיחת מסעדות. כך למשל גיא פרץ, שפותח בקרוב את מסעדת הדגים הכשרה אגיסטארי במלון ווסט בתל אביב, מאיר אדוני שפתח את המסעדות בלו סקיי ולומינה במלון קרלטון בתל אביב ואביב משה שיפתח בחורף הקרוב אחות קטנה למסעדת מסה במלון ליאונרדו מידטאון ברחוב הרכבת בתל אביב.

מלון פרימה סיטי נמצא בתקופה האחרונה בתהליך התחדשות שכולל עיצוב מחדש של המעצבת חיה ברק (סטודיו ביז) - כולל תכנון להפעלת המסעדה במרכזו. הקונספט של המסעדה החדשה, ששמה עדיין לא ידוע, יהיה ביסטרו ים תיכוני, והיא תצטרף לשלוש המסעדות של צוק בתל אביב יפו, אבל תהיה הראשונה הכשרה. 

במאפו החדשה מעוניין צוק לספק אלטרנטיבה לקהל שומר הכשרות ולאנשי העסקים שמחפשים מסעדה רשמית אך לא יוקרתית לאכול בה באזור החוף שבו נמצא המלון. כיאה למסעדה במלון, יוגשו בה ארוחות בוקר לשוהי המלון, ולאחר מכן ארוחות צהריים וערב שפתוחות לקהל הרחב - והכל, כך מבטיח צוק, במחירים בגובה העיניים. "הרבה זמן אני מפנטז על מקום כשר", הוא אומר. "את המיזם החדש אני עושה יחד עם שמוליק מרקוס מחברת הייעוץ הקולינרי רסטוטל, וזה משהו שאנחנו מבשלים כבר זמן מה. כרגע אנחנו עובדים על הקונספט ומנסים לפצח אותו בסיעור מוחות. זאת הפעם הראשונה בשבילי כחלק מקבוצה שלכל אחד בה יש את המקצועיות שלו וכל אחד מביא את הערכים המוספים שלו". 

בתפריט של מאפו תמצאו מנות קלאסיות בדגש על בשרים ודגים, עם אפשרויות כמו ריזוטו פריקי וארבוריו עם תרד וגבינה טבעונית (39 שקלים), רביולי ארטישוק ירושלמי (44 שקלים), ניוקי זנב שור (48 שקלים) פילה טלה (64 שקלים), לברק במילוי אורז עם שמן זית ועשבים (96 שקלים), טורטליני אווז בקרם קשיו וצלפים (89 שקלים), וסלמון צלוי עם רביולי אפונת גינה (89 שקלים).

עוד בגזרת הקשר ההולך ומתהדק בין מלונות לבתי אוכל, נוכל לספר גם שקבוצת R2M (הוטל מונטיפיורי, קופי בר, דליקטסן ובראסרי) עתידה לפתוח בהמשך השנה מלון ברחוב הרצל בתל אביב ולהפעיל בו מסעדה יפנית. חוץ מזה, שמועות מספרות שהשף יונתן רושפלד נמצא במשא ומתן לכניסה למסעדת ווסט סייד הכשרה במלון רויאל ביץ' בתל אביב; והשף הצעיר אוסמה דלאל, שסגר לאחרונה את מסעדתו בעכו, עתיד כנראה לפתוח בחודש מרץ השנה מסעדה חדשה במלון הבוטיק עלמה, שנמכר לפני מספר חודשים על ידי קבוצת עדי'ס לייף סטייל לקבוצת רוטשילד'ס פרינדס, ובו פעלה בעבר מסעדת עלמה היוקרתית של רושפלד.

מאפו. מלון פרימה סיטי. מאפו 9, תל אביב. 03-5246253. כשר.

>> לכל חדשות האוכל