שוק הפיצה הישראלי הוא שוק תחרותי במיוחד, ולצד רשתות ענק כמו דומינו'ס פיצה או פיצה האט שלהן סניפים בכל רחבי הארץ, פועלות פיצריות שכונתיות רבות, ואליהן מתווסף שוק פיצות השף שצמח בשנים האחרונות באופן ניכר. התחרות הזו היא גם הסיבה למבצעים הרבים שנערכים בענף כל הזמן, אבל השאלה הבאמת מסקרנת היא האם הם משפיעים גם על המחירים של התוספות?

מגש של פיצה משפחתית באחת מהרשתות הגדולות יעלה לכם כיום בין 55 ל-75 שקלים. כשמכניסים לעניין גם תוספות, המחירים כמובן עולים בהתאם - לפעמים אפילו ב-20 שקלים יותר מהמחיר למגש הפיצה הבסיסי. אבל כמה תוספת באמת מקבלים מכל הסיפור הזה? מסתבר שלא הרבה. כדי לבדוק כמה שווה הכסף שלנו במונחי תוספות פיצה, הזמנו שלישיית מגשים מכמה מהרשתות המובילות בישראל - דומינו'ס, פיצה האט ופיצה פרגו. בכל מגש הוספנו בין תוספת אחת לשתיים, תופסות שלאחר מכן שקלנו במעבדה.

ברשת דומינו'ס הזמנו מגש משפחתי גדול שחציו תוספת זיתים וחציו תוספת פטריות. על תוספת הזיתים, שמשקלה עמד על קצת פחות מ-40 גרם שילמנו ארבעה 4.60 שקלים – מחיר דומה לזה של קופסת שימורים שלמה של זיתים ירוקים, שמשקלה מעל חצי קילו. על הפטריות, חומר גלם יקר יותר יחסית, חוייבנו גם כן באותו הסכום וקיבלנו 31 גרם בלבד. לפי המחיר הזה, ביחס למשקל, קילו פטריות שמפיניון יעלה 148 שקלים, בערך פי שישה ממחיר השוק של פטריות מסוג זה.

פיצה נפוליטנית (צילום: ShutterStock)
אולי בכלל עדיף להכין פיצה בבית? | צילום: ShutterStock


ברשת פיצה האט הלכנו על תוספת פופולרית אחת בלבד: תירס. עבור תוספת תירס למגש שלם שילמנו 9.80 שקלים, קצת פחות מעשרה שקלים. עבור אותו סכום, אם תהיתם, ניתן לרכוש שתי פחיות שלמות של שימורי תירס, במשקל כולל של יותר מקילו. ומה משקל התוספת שקיבלנו? קצת יותר מ-74 גרם של תירס למגש.

בפיצה פרגו הזמנו מגש משפחתי שחציו תוספת בצל וחציו תוספת עגבניות. כל אחת מהתוספות עלתה 4 וחצי שקלים, שקנו לנו קצת פחות מ-100 גרם של עגבניות ו-17 גרם בלבד של בצל. כן, 17 גרם של בצל תמורת ארבעה שקלים וחצי. מחיר שבו ניתן לרכוש יותר משני קילו בצל בשוק. גם במקרה של העגבניות, מחיר התוספת היה יכול להספיק לנו לרכישה של כשני קילו שלמים בשוק.

אז כנראה שפיצה מרגריטה לא אמורה לעלות כמו פיצה עם זיתים, פטריות, תירס או בצל, שלא לדבר על תוספות יקרות או יותר – אבל הפער העצום שבין מחיר התוספת לבין הכמות שניתנת בפועל הוא – במילים לא עדינות – פשוט מעצבן. וכל עוד כולנו מסכימים לשלם כל כך הרבה על כל כך מעט, כנראה שזה גם לא צפוי להשתנות.

>> וכמה אתם באמת משלמים על תוספות ההמבורגר שלכם?

תגובת פיצה פרגו: "כבר למעלה מ-24 שנה שאנחנו מקפידים להשתמש בחומרי גלם איכותיים ללא פשרות. ההשוואה שביצעתם לא משקפת את המציאות באופן הוגן ונכון. ברשת שלנו ניתן לקבל את כל התוספות במחיר אחיד, כך שבאותו המחיר ניתן לקבל תוספת כמו בצל שמחירו בשוק הינו 2.5 שקלים לקילו, ולחלופין ניתן לקבל דגים או גבינות שמחירם לקילו נע בין 40-60 שקלים. צר לנו שבחרתם להראות את שתי התוספות הזולות ביותר בכדי לייצר אייטם שערורייתי. בנוסף לכך, לא ניתן להשוות מוצר שבטבעו מלא חומציות ומים, לאותו המוצר אשר עבר תהליך אפיה בתנור והשתנה במשקלו לחלוטין. אנו לא נתפשר על טיב המוצרים ונמשיך לספק מוצר איכותי במחיר הוגן לקהל לקוחותינו".


תגובת פיצה האט: "פיצה האט מחויבת לפעול על פי התקן העולמי של הרשת, בו נעשה שימוש בכוסות מדידה אחידות למדידת כמות התוספות וכמות הגבינה בפיצה. גודל כוסות המדידה מותאם לזמן האפייה וגודלה של הפיצה. כמות התוספת לא משתנה ונשארת קבועה, גם אם הוזמנו מספר תוספות שונות לאותה הפיצה. יתרה מכך, מחיר כל תוספת יורד באופן משמעותי בהזמנת מספר תוספות החל מ50% לתוספת השנייה ועד 70% לתוספת הרביעית".

מרשת דומינו'ס ביקשו למסור: "הכתבה אינה מציגה את התמונה המלאה. בהזמנה שביצעה מערכת התכנית ניתן היה להזמין תוספת נוספת ללא עלות, מאחר שאנו מציעים הטבה קבועה של 1+1 על כל מגוון התוספות. לקהל חובבי התוספות מציעה הרשת הטבות ומבצעים באתרי סחר מובילים המציעים הזמנת פיצה משפחתית פלוס 5 תוספות במחיר של תוספת אחת בלבד. כחלק מהרצון לענות על צרכי הלקוחות השונים, מציעה הרשת שורה ארוכה של ארוחות מובנות הכוללות מגוון הטבות ומבצעים שוטפים. יש לציין כי למעלה מ- 85% מההזמנות בדומינו'ס פיצה נעשות באמצעות הטבות ומבצעים המוצעים ללקוחות באופן תדיר".

>> רוצים להכין פיצה בבית? הנה מתכון נהדר

"חדשות האוכל" משודרת בקשת בימים א'-ג' בשעה 15:45.

>> לכל חדשות האוכל