לכולנו יצא להגיע לחנות, למסעדה או לבית קפה ולהיתקל במחירים לא הגיוניים למוצרים טריוויאליים לחלוטין. זה קורה לרוב במקומות שבהם אנחנו לקוחות כבולים, כמו מתחמים של בתי חולים, תיאטראות, מסעדות בחוף הים ועוד בסגנון. ומה אנחנו יכולים לעשות כשאנחנו נתקלים בחוסר צדק שכזה? נכון, בערך שום דבר.

אז אנחנו ב"חדשות האוכל של ישראל" החלטנו להרים את הכפפה ולצאת עבורכם (ועבור עצמנו) למלחמה במקומות שמתמחרים מוצרי מזון ושתייה באופן מופקע – סתם כי הם יכולים. את הפינה היומית החדשה חנכנו עם ביצת קינדר שאיתרנו בחנות עולם הממתקים שפועלת במרכז ויצמן בתל אביב ומתומחרת ב-45 שקלים. לביצה אחת (במשקל 100 גרם)!

מאז שהעלינו את התצלום של ביצת הקינדר לעמוד הפייסבוק של התכנית בתחילת השבוע שעבר אנחנו שומעים לא מעט התרעמויות על הנושא - אז החלטנו להרים טלפון לבעלי החנות כדי להבין על שום מה המחיר הזה. לאור הפנייה שלנו החליט הבעלים להוריד את המחיר, וכעת הוא עומד על 32 שקלים לביצה - ירידה של 13 שקלים.

והמקרה של ביצת הקינדר לא לבד. בחוף הים בתל אביב – מיקום שכבר מפורסם בנטייתו לדפוק מחירים – מצאנו כוס תמימה של ברד במחיר של לא פחות מ-21 שקלים! כששאלנו את הבעלים לפשר הדבר, הוא הסביר שהברד הנמכר בחוף עשוי מחומרים טבעיים ובתוכו פרי טבעי - להבדיל מסירופ עם צבעי מאכל כמקובל. גם הפעם, בעקבות פנייתנו, הוריד הבעלים את המחיר, ומעתה יימכר ברד בקיוסק מסעדת לה לה לנד בחוף גורדון בתל אביב ב-16 שקלים בלבד.

במקום אחר בחוף בוגרשוב בתל אביב מצאנו תמחור מופרז נוסף, והפעם בבית הקפה והמסעדה לה מר - שם מילקשייק פשוט נמכר במחיר של 38 שקלים. גם במקרה הזה אנחנו מנסים לפעול עבור הורדת המחיר של השייק (הפרטים המלאים בתכנית של היום, ב-15:45). ובינתיים אנחנו מפצירים בכם, הקוראים והצופים - אם אתם נתקלים, לא משנה איפה, בתמחור מוגזם - צלמו לנו ודברו אתנו בפייסבוק, כדי שנוכל לנסות ולשנות את המצב, עבור כולנו.

>> לעמוד הפייסבוק של "חדשות האוכל"

>> כל חדשות האוכל

>> וכל המתכונים לפסח