קרוק, גני תקווה

קבוצת אהרוני'ס הקימה לאחרונה דוכן חדש בצמוד לקצבייה-המבורגרייה בגני תקווה. הדוכן החדש, קרוק, מציע 7 כריכי טוסט-נקניק כשרים: אווז-כמהין (אווז הודו, פטריות, ריבת בצל ואיולי כמהין, 49 שקלים), סאוורקראוט (קורנביף כתף, כרוב כבוש, בצל מוחמץ ואיולי חרדל, 49 שקלים), טוניסאי (מיקס הודו-סלמי, תפוח אדמה, לימון כבוש, אריסה וביצה קשה, 49 שקלים), בלקני (כתף הודו, ארטישוק, זיתים שחורים, פסטו ומיונז, 49 שקלים), טוסט נקניקייה/טוסט נקניקייה טבעונית עם רטבים וירקות לבחירה (42 שקלים) וטוסט נקניק בהרכבה עצמית למי שמחפש להשתולל לבד עם בחירות (42 שקלים). 

לצד הכריכים מציעים פה נקנינקיות (טבעונית, עגל ועוף) בלחמנייה עם תוספות כמו איולי חרדל, ריבת בצל, כרוב כבוש, בצל מוחמץ ואמנטל טבעונית (42-49 שקלים), ניקוי מטוגן בעשבי תיבול ושום (29 שקלים), תפוחי אדמה פריכים ועוד. 

קרוק טוסט. מרכז צים אורבן, דרך הים 14, גני תקווה, ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-15:00, שבת 19:00-23:00

קרוק טוסט נקניק (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
קרוק טוסט נקניק | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

ab-cd, תל אביב

את השף של בר האוכל הים-תיכוני-דרוזי החדש בדיזנגוף הכרנו בעונה האחרונה של משחקי השף, אז הגיע לאודישן בזמן שעבד ב"יאסו" (אחרי תקופה בקפה פופולר) והכין לשופטים שישברק. עכשיו חלבי מצטרף לקבוצת מסעדנים שמחזיקים בעוד עסקים ברחוב השוקק ועומד בראש ab-cd: "רצינו להביא את המטבח והתרבות שלי לרחוב הכי תל אביבי שיש. בסוף יצא תפריט דרוזי וים-תיכוני,דרוזי-ישראלי והכי כיפי שיש, שכולם שמחים לאכול, ומקום שלם שכולם שמחים להגיע אליו". 

במקום החדש מגישים מנות פתיחה קטנות ובינוניות שיכולות ללוות דרינק מצד אחד ויכולות לסגור ארוחת ערב מצד שני, ביניהן: ג'יבנה מעושנת עם מרווה, דואה ותערובת דבש (44 שקלים), מלפוף בגרסה צמחונית או בשרית (48/56 שקלים), סלסלת לחם מחמצת עם קרם חציל, לאבנה וקרם עגבניות (28 שקלים), פטאייר זעתר עם כדורי לאבנה ויוגורט עזים (36 שקלים), פילה בר ים עם תבשיל מנגולד, תרד וחומוס (68 שקלים), ניוקי תפוחי אדמה ודלעת עם גבינת עיזים ועלי זעתר (68 שקלים), "עז'ינה ספיחה" - לחוח זעתר, עוף מפורק, בצל-סומק, עלים ירוקים וצזיקי (48 שקלים) וכמובן שגם את אותו שישברק אגדי (62 שקלים).

ab-cd. דיזנגוף 174, תל אביב. 

 

ab-cd לואי חלבי (צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור)
אוכל ב-ab-cd של שף לואי חלבי | צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור

בר מימון

רחוב רמב"ם התל אביבי, שהפך השנה למדרחוב, התחדש בעוד יעד קולינרי: בר מימון. את המקום פתחו לי-און קרקובר וחן פליסקין, שהם גם שותפים בספוטניק התל האביבי הוותיק. שמו של המקום החדש קורץ לרמב"ם בו הוא הוא יושב (רבי משה בן מימון) וגם מתכתב עם עיר לידתו של רמב"ם, קורדובה עם, השפעות ספרדיות בתפריט שהרכיבו כאן מאור בוגין. העובדים במקום חולשים על כל הגזרות: בר, מטבח, כלים, שירות. 

המנות בתפריט כולן מתחת ל-50 שקלים: ארטישוק על איולי ופרמזן (33 שקלים), פלוט בתנור אבן עם פרמזן, שמן זית, בלסמי מצומצם, אורגנו וצ'ילי (25 שקלים), עלי גפן עם לאבנה וזעתר בלאדי (27 שקלים), פלפלים קלויים עם פטה ואורגנו (25 שקלים), צלחת ירוקה של חסות, אגס, בצל ירוק, נענע, מלפפון ופרמזן (41 שקלים) ועוד. בגזרת המשקאות מוגשים יינות בבקבוקים או כוסות וגם כאן דאגו למנעד מחירים יותר נגישים עם כוסות מתחת ל-40 שקלים. יש גם בירות מהחבית (או בקבוק) וקוקטיילים קלאסיים כמו נגרוני (46 שקלים), מיול (46 שקלים) ועוד.

בר מימון. רמב"ם 5, תל אביב יפו. שני-חמישי 17:00-00:00, שישי 11:00-17:00 ושבת 18:00-00:00

בר מימון (צילום: עינת דנינו, יחסי ציבור)
בר מימון | צילום: עינת דנינו, יחסי ציבור

דליקטסן נאות אפקה

קבוצת R2M בהובלת רותי ומתי ברודו התרחבה עוד קצת והגיעה כעת לשכונת נאות אפקה התל אביבית. גם כאן יימכרו מגגון המאפים, הלחמים, הקינוחים, הסלטים, המעדנים והאוכל המוכן והקפוא של הקבוצה, כמו גם כלי בית, פרחים, יינות ושלל מוצרי מעדנייה. מלבד הקניות הביתה ניתן כמובן גם לשבת לקפה וארוחה קלה במקום. 

דליקטסן נאות אפקה. פנחס רוזן 57, תל אביב. ראשון-חמישי 08:00-18:00, שיש 7:30-16:00 ושבת 08:00-14:00

דליקטסן נאות אפקה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
דליקטסן נאות אפקה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלון יווני, הרצליה

הסלון היווני של שף גיא פרץ מגיע לחוף הים של הרצליה פיתוח במלון דניאל. תפריט המסעדה כשר חלבי ומתמקד בדגים, ירקות טריים, סלטים, בוצ'ר דייגים מפנק וכמובן שלל קינוחים. פרץ, שאיבד ב-7.10 את הסו -שף והחבר שלו אלי (שנרצח עם אביו בזמן שדגו בחוף זיקים), מנציח את אוזן עם תמונה משותפת בבר, מעניק הנחה לאנשי כוחות הביטחון וכמו כן מתחייב להעביר 5% מהכנסות המסעדה לעמותות שפועלות לטובת חיילי צה"ל. 

התפריט כולל ראשונות כמו שושקה על פחמים (58 שקלים), צ'יפס זוקיני עם צזיקי (55 שקלים), פאבה עם צלפים ופלפל קלוי (55 שקלים), סיגר לוקוס (74 שקלים), מאפים בסגנון פיצה על בסיס פיתת גרוס כמו ספנקטופיטה - מאפה פילאס, תרד ופטה לצד סלט (72 שקלים), סלוניקי - עגבניות, פטה, פלפלים ואנשובי (65 שקלים) ומנות עיקריות כמו סובלקי דג ים (139 שקלים), לברק שלם לצד תפוחי אדמה (159 שקלים), קציצות דגים (139 שקלים), כיסוני ריקוטה ותרד (88 שקלים) ועוד.

סלון יווני. שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה. ראשון-רביעי 18:00-23:00, חמישי 18:00-00:00, שישי 12:00-15:00. כשר חלבי

סלון יווני הרצליה (צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור)
סלון יווני הרצליה | צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

קולולו, פתח תקווה

בר קוקטיילים חדש טיקי סטייל נפתח בפתח תקווה בהובלת טל גנץ. בכל יום יוצעו בין 17:00-19:00 שעות שמחות במסגרתן תינתן הנחה של 30% על כל התפריט. בין הקוקטיילים של קולולו: SASSY RED - וודקה קטל 1, לימון ורימון סחוטים וטעמי ליצ'י ותות; POWER SLAM  - הנסי, ליקר תפוז דם, ליים טרי וסירופ פרחי סמבוק;  TIKI VIBE - קפטן מורגן ספייס, מחית בננה, סירופ פירות יער, מיץ תפוזים ומיץ אננס; ועוד (52 שקלים למשקה). 

תפריט האוכל, שעליו אחראי שף צבי אבישר כולל גירוס דג ים (88 שקלים), סביצ'ה דג ים (56 שקלים), טירדיטו וואחקה (56 שקלים) ועוד. 

קולולו. שחם 36, פתח תקווה. טלפון: 077-9800344. ראשון-שבת 17:00-אחרון האורחים

קולולו פתח תקווה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
קולולו פתח תקווה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

אוסקר ביסטרו & בר, חולון

ביסטרו-בר אוסקר ממוקם במרכז עזריאלי בחולון ומציע קוקטיילים, תפריט יינות מקומיים ומגוון בירות וויסקי. בגזרת האוכל יש בתפריט מנות כמו אנטריקוט 330 גרם ברוטב פלפלת ותוספת צ'יפס (179 שקלים), עוף צלוי עם פריקי (88 שקלים), ביצה סקוטית (48 שקלים) ועוד.

אוסקר ביסטרו בר. מרכז עזריאלי (הרוקמים-פינת הלהב 26, חולון). טלפון: 03-7785550. ראשון-חמישי 17:00-אחרון הלקוחות. ובשבת שעה אחרי צאת השבת. כשר

אוסקר ביסטרו בר חולון (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
אוסקר ביסטרו בר חולון | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור