שלוש פעמים, לא פחות, הגענו לפיקניק שבמתחם שרונה בשלושת הימים האחרונים. על אף החום, תוך התעלמות מופגנת מהלחות ומתוך נכונות להקרבה חסרת גבולות של עיקרון ספירת הקלוריות שהוא נר לרגלינו. והכל בשביל לטעום מקולקציית הקרמבואים שמגיש כאן במהלך החודש הקרוב (עד 15 באוגוסט) שי גולן, זוכה העונה הראשונה של "בייק אוף ישראל" ואיש שאת המתוקים שלו הייתה לנו תחושה שממש לא כדאי לפספס.

עוד המון דברים מעניינים בפייסבוק שלנו

אז כן, בפעם השלישית שהגענו לפיקניק הצלחנו להניח את ידינו על הממתק המבוקש - אלא שהדרך אליו הייתה כה קשה שבלשון המעטה, החשק שלנו קצת התעייף.

קרמבו שי גולן בייק אוף (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
המון טעמים מעניינים. קרמבואים | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

הניסיון הראשון היה בצהרי שבת. למרות השלטים שמבשרים על מכירת קרמבואים שנמצאת בעיצומה, הופתענו לגלות את הוויטרינה הייעודית ריקה לחלוטין. ההסבר שקיבלנו היה "הקרמבואים הסתיימו אתמול, ויהיו שוב בהמשך היום. כנראה בערב". מתי בערב? "אנחנו לא יכולים להתחייב". כאנשים עם מחויבות מקצועית גבוהה חזרנו שוב בערב, אחרי שניסינו להתקשר למקום כדי לוודא שמאמצינו אינם לשווא. משלא נענינו החלטנו פשוט לבוא - ואז בישר לנו בהתרגשות השלט שמעל הוויטרינה שהיה כל כך כיף היום במכירת הקרמבואים, שהם הסתיימו חיש מהר ויחזרו להימכר רק ביום ראשון בערב. שוב פספסנו את המסיבה.

עוד באוכל טוב:

קרמבו שי גולן (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
זילוף? ממש לא הכרחי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

איפה הייתם עד עכשיו?

הערב זה סוף סוף קרה. כנראה משהו בשילוב הקוסמי של המספר שלוש עם העובדה שסוף השבוע הסתיים ומתחם שרונה התאוורר קצת. הגענו לפיקניק ומצאנו את ויטרינת הקרמבואים המטריפה כשהיא מלאה לחלוטין. אחרי התלבטות החלטנו ללכת על קרמבו ליים וקרמבו פטל עם זילופי שוקולד מריר ואגוזי לוז. הטעמים של הקרמבואים של גולן משתנים, וכוללים מלבד אלה שניסינו גם וניל, לימון, מנטה, תות בננה, שמפניה, תפוח, פסיפלורה, קפה ופיסטוק. על הקרמבו עצמו ניתן להוסיף תוספות כמו שוקולד חלב או מריר, אגוזים מקורמלים, נענע קריספית, סוכריות קופצות או פולי קקאו. והמחיר? מ-14 שקלים ליחידה ו-100 שקלים לאריזה של 9 יחידות.

 

קרמבו שי גולן ליים ופטל (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
יפהפיים. הקרמבואים של גולן | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אז האם הקרמבואים הצליחו לפצות על התלאות שהעבירו אותנו במהלך סוף השבוע? התשובה היא כן. קודם כל, מדובר ביציאה יפהפייה: כשהם כבר בוויטרינה הקרמבואים נראים מעולה, ומבחר הטעמים שלהם מקורי ומעניין (באמת התקשינו לבחור). נציין לחיוב גם את המרקם העשיר של הקרמבו (במקרה של הפטל הוא היה מוצלח יותר מאשר בזה של הליים, אבל שניהם היו טעימים בטירוף), ואת העוגייה בעבודת יד ששמרה על טעם מעודן שאיזן את העזות החמצמצה של הטעמים שנבחרו, ונותרה פריכה וכיפית. הדבר היחיד שהתגלה כמיותר היה הזילופים, אבל אם אתם חובבי מתוק לא בטוח שתראו בהם בעיה.

מילה אחרונה לסיום: הקרמבו מזוהה אצלנו כקינוח חורפי, ויש לזה סיבה. גולן ניסה ללכת כאן על סוג של הפוך על הפוך - טעמים קיציים ומרעננים בקינוח שמקוטלג כחורפי - אבל לא יעזור כלום, במהותו הקרמבו עדיין מתאים יותר לעונה הקרה. אפילו שהטעמים מעולים. לכן, המלצה שלנו, קחו את הקרמבואים של גולן אתכם למזגן ושם תאכלו אותם. וכמובן, הקפידו להגיע מחוץ לעומס של סוף השבוע.     

מכירת קרמבואים ב-Picnic. קפלן 18, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6979000. ראשון-שישי 18:00-22:00; שבת מ-12:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל