לאכול דייסת שיבולת שועל בכל בוקר תמיד הייתה סוג של פנטזיה בלתי אפשרית, לפחות עבורי. אתם יודעים, לקום בסתם בוקר של חול ובין כל מטלות ההתארגנות לשלב גם בישול של דייסה זה לא משהו ריאלי עבור מרבית האנשים שדחוקים בזמן. בדיוק מהסיבה הזאת התאהבתי בסתיו האחרון בארוחת הבוקר שכבשה את האינסטגרם: ה-Over Night Oats.

בסך הכול לא מדובר ביציאה חדשה או בפטנט מדהים, אבל אם לא ניסיתם את הדייסה הזאת עד עכשיו, אולי דווקא הכתבה הזאת תגרום לכם לעשות את זה; תאמינו לי, מדובר במנה סופר פשוטה להכנה מצד אחד, ומצד שני כזו שאפשר להכין באינספור וריאציות שונות, כך שהיא לא נמאסת אף פעם. השוס? היא דורשת רק שלוש דקות הכנה, והיא בריאה, מזינה ומשביעה.

שיבולת שועל אחרי לילה ופיטאיה
טעים ומזין | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

שיבולת שועל אחרי לילה מנגו ואוכמניות
במגוון צורות ועם אינספור תוספות | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

כל הסיפור מאחורי ה-Over Night Oats הוא סוד ההכנה של דייסת שיבולת שועל - במקום לבשל אותה באותו הרגע, היא מבלה לילה במקרר בתוך הנוזל (לפחות 4 שעות), ובבוקר פשוט שולפים את הקערה מהמקרר ואוכלים בהנאה גדולה.

אז איך זה עובד? בבקשה: לשתי מנות (לא גדולות במיוחד, כאלו שיכולות להיות גם מנה אחת גדולה אם אתם קמים רעבים במיוחד) של דייסה מערבבים חצי כוס שיבולת שועל דקה עם כף זרעי צ'יה, טיפונת מלח, וכוס חלב שקדים (או כל חלב אחר ולא ממותק לבחירתכם - הדייסה עובדת מצוין גם עם חלב אורז, חלב סויה, חלב רגיל או כל חלב על בסיס אגוזים). להמתקה אפשר להוסיף כף סירופ מייפל אמיתי או כף דבש.

שיבולת שועל אחרי לילה מנגו ואוכמניות בכוס
בכוס או בקערה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

לשדרוג הדייסה אפשר להוסיף בשלב זה אלמנטים כמו אבקת מאצ'ה (אני מוסיפה כפית שמכניסה טעמים מרירים נעימים של תה ירוק וצובעת את הכול בירוק יפה), תמצית וניל שתמיד מוסיפה, חמאת בוטנים או אבקת קקאו. אחרי איחוד כל המרכיבים בקערה מעבירים אותם לקופסה אטומה או לכלי מכוסה, מערבבים היטב ומשאירים במקרר ללילה.

אם תרצו לסיים את הסיפור כאן כמובן שזה לגמרי אפשרי, אבל אם אתם מחובבי הפירות הטריים, זה יהיה שדרוג נהדר אם תחתכו לעצמכם בבוקר פרי או כמה פירות (אפשר גם יבשים כמובן) שתמיד הולכים טוב עם שיבולת שועל, ותוסיפו אותם למנה יחד עם קצת אגוזים, שקדים וקינמון. התוצאה: ארוחת בוקר מושלמת, בריאה וכיפית.