אבן יהודה הוא אומנם ישוב לא גדול, אבל הסצנה הקולינרית בו מגוונת ופורייה. פועלים בה בר יין מוערך (בוקה), עגלת קפה ואוכל שווה בלב משתלה (טנא), פיצרייה (דה ליטל סיסטר), מעדניית שף ממש שווה (האופט), פודטראק עם פיתות ששמן יצא למרחקים (אמנה), בר עם אוכל טעים (אייזק) וביסטרו משפחתי ותיק בשם גוטל'ה. עכשיו מצטרף למושבה הקולינרית ביותר בשרון גם חומוס מעולה, ולא סתם חומוס - חומוס עם תוספת אסאדו מעושן.

את המקום שבו מגישים את החומוס הזה לא תמצאו על הדרך כי הוא מתחבא (כמו הרבה מהדברים הטובים) באזור תעשייה, במתחם מסחרי קטן ונטול אפשרות לגישה עם רכב. אבל אם תצלחו את הדרך עד לדלת של המקום, תגלו מזללה שמחה עם חוויה שכונתית רוויה בצ'ייסרים.

גוז'ון. יש גם סיגרים (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
גוז'ון. יש גם סיגרים | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

לפנינה הנחבאת אל הכלים הזאת קוראים הגוז'ון (הראש של הבורג) ופתחו אותה שני חברים טובים שאוהבים לאכול ולבשל - גיל ווינריק (שבבעלותו קצביית "נתחים point" שפועלת צמוד לג'וזון) ואורי רונן (שהוא חלק מהצמד שכותב את הבלוג "שמנים בדרכים"). את הגוז'ון הם הקימו בדמותם, והוא שמח ומכניס אורחים בדיוק כמוהם. הצ'ייסרים לא מפסיקים להתמלא ויש בירה קרה מהחבית. תפסו מקום על הבר, ואנחנו מבטיחים לכם שלא תרצו ללכת.

התפאורה בגוז'ון היא של חומוסיית פועלים טיפוסית, אבל מהמטבח יוצאות הפתעות כמו חומוס אלוהי במרקם מושלם, חמים בדיוק במידה, המוגש בתוספת שווארמה, משאוושה או – שימו לב – ערימה של אסאדו מפורק (30-62 שקלים). ועל החומוס הזה, שאי אפשר להפסיק לאכול מרוב שהוא קליל וטעים, יש ריפיל חופשי - אז תגיעו רעבים. אפשר כמובן גם בלי בשר, אבל אם אתם נמנים עם אוהבי החומוס הבשרי, זו הגרסה הכי טעימה שיצא לכם לטעום.

המעדן החלבי. גוז'ון (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
המעדן החלבי. גוז'ון | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

על הלוח בגוז'ון תמצאו רשימת ספיישלים, שיכולה לכלול תבשיל בשר ראש בבישול ארוך שמוגש עם אורז, אושפלוב או מרק עוף פיליפיני בשם טינולה שמכינה אשתו של רונן עם למון גראס, עלי מורינגה, פפאיה, כרוב וג'ינג'ר. עוד בתפריט: סיגרים פיקנטיים ממולאים בחלקי פנים (46 שקלים) ונקניקייה מבשר וואגיו באורך 50 ס"מ שמוגשת לצד כרוב כבוש (88 שקלים). ההמבורגר של גוז'ון גם הוא חתיכת יצירה - הוא עשוי מ-100% בשר אסאדו מעושן ואפשר לקבל אותו בתוספת שום קונפי (60 שקלים). לפני שמבקשים חשבון חייבים גם לטעום את קינוח "המעדן החלבי" שמזכיר את קינוחי החלב הטורקיים ומוגש בתוספת אגוזי מלך בחמאה, קינמון ומייפל.

בימי חמישי המקום פתוח גם בשעות הערב, ואז מוגשות בו מנות מיוחדות כמו קרואסון ממולא בטרטר, נאצ'וס עם גבינת צ'דר מוקרמת וצ'ילי קון קרנה, רוסטביף עם מיונז כמהין ובשר לחי מעושן עם צ'ימיצ'ורי שמכינים במקום.

גוז'ון. העצמאות 3, אבן יהודה, 052-2738816. שני-רביעי 9:00-18:00, חמישי 9:00-22:30, שבת 10:00-17:00, לא כשר