מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אוכל רחוב ונצואלי כבר טעמתם? אכלנו ארפה וחזרנו להתלהב

בחיפושיה אחר אוכל הרחוב הכי מיוחד בישראל, הגיעה מערכת "חי בלילה" לארפא'ס בפלורנטין, מעוז האוכל הוונצואלי שהוא חלום לכל מי שאוהב גבינה מותכת וגן עדן עלי אדמות לצליאקים ונמנעי גלוטן אחרים. חוץ מארפה יש פה גם סוג פנקייק ונצואלי, פלנטיין ואפילו אמפנדס מקמח תירס

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

הפעם בחיפוש אחרי אוכל הרחוב הייחודי ביותר בארץ אנחנו ממריאים לוונצואלה. בגרסתה הדרום תל אביבית. הגענו לטעום את הארפה - סוג של פיתה שמנמנה מקמח תירס, במילויים מגוונים שמוגשת במסעדת ארפא'ס בשכונת פלורנטין בתל אביב. קבוצת השותפים ילידי ונצואלה העבירו את הדוכן בשוק הכרמללפלורנטיןוהחליטו באותה הזדמנות להרחיב את העסק עם תפריט רחב יותר ועם אופציות גם לקרניבורים, גם לצמחונים ואפילו לטבעונים.

ארפה פלורנטין
נראית תמימה אבל מפוצצת. ארפה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
קצ'אפה ארפס פלורנטין
קצ'אפה. מתקתקה ומושלמת לחובבי התירס|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

המילוי הבסיסי שחוזר על עצמו ברוב הארפות כולל אבוקדו, שעועית שחורה, בזיליקום ועגבניות. אל הבסיס הזה מצרפים אפשרויות כמו פלנטיין, עוף, גבינה, רצועות בקר או צ'וריסו (28-38 שקלים למנה). מלבד לארפות ניתן למצוא כאן גם מאכלים וונצואלים נוספים כמו קצ'אפה (סוג של פנקייק מתקתק עם תירס במילוי של גבינה) או צ'יפס פלנטיין וכמובן קוקטיילים וקינוחים.

הארפה עצמה נראית תמימה אבל מדובר במנה מפוצצת במיוחד: יש בה הכל - פיתה בשרנית מקמח תירס, שעועית, אבוקדו, בשר צלוי על הפלאנ'צה וים גבינה נמסה שתופסת את הכול ביחד. מי שלא מפחד לנסות מאכלים חדשים הולך ליהנות מאוד מחוויית הארפה. ואם עוד נשאר לכם מקום, סיימו בקצ'אפה מתקתקה לקינוח.

פרסומת

ארפס (AREPAS). הרצל 77, תל אביב. 073-7367887