כמעט כל חברי מערכת mako שמתחת לגיל 35 הגיבו בצורה זהה כשהתבשרו כי ממש היום נפתח סניף ראשון לרשת ווק טו ווק בתל אביב: "די, זה היה המאנץ' הקבוע שלי באמסטרדם/ברצלונה/לונדון". ואכן, ביקור בסניפי הרשת בלונדון מוכיח את עוצמת הצלחתה. בשעות הצהריים תורים ארוכים משתרכים בסניפים – מילדים ועד מבוגרים, כולם מצטיידים במנה שהרכיבו לעצמם לפי העדפתם האישית בעזרתם האדיבה של צוות הווקיסטים המיומנים.

העיקרון שעומד מאחורי ווק טו ווק פשוט מאוד: טריות, זמינות וגמישות. הלקוח מרכיב לעצמו את המנה במעמד הזמנתה, כל חומרי הגלם נבחרים בקפידה, והמנה מוכנה לנגד עיני הלקוח כשהוא עד לכל שלב בהכנתה – מבחירת המרכיבים שלה, דרך ההקפצה ועד ההגשה. כמובן שהוא גם שולט בכל מה שנכנס למנה. מכיוון שהכל מוכן על המקום, יש מקום רב לשינויים ויצירתיות לפי טעם אישי או מגבלות דיאטה ותזונה, כך שכל אחד יכול למצוא לעצמו כאן מנה.

ווק טו ווק (צילום: גיורא הירש,  יחסי ציבור )
ים של תוספות לבחירה | צילום: גיורא הירש, יחסי ציבור

הווקיסטים (שנקראים על ידי קברניטי הרשת ווק-סטארז) עברו כולם הכשרה מתאימה, ומלבד לשרירים מרשימים, דיוק והכנת עשרות מנות ביעילות ובזריזות, ניכר לפחות בסניף שבו ביקרנו בלונדון כי הם נהנים מאוד מהמטבח הפתוח ושמחים להעמיד מופע לקהל הרעבים - מבעירים אש גדולה בסנכרון, מעיפים את הכלים באוויר ומקפיצים את האוכל כמעט מבלי להעיף נבטים מחוץ למחבת. חוץ מזה, בגלל שעמדות ההקפצה והצוות חשופים לחלוטין, גם רמת הניקיון וההיגיינה שקופה ללקוחות.

ווק טו ווק (צילום: גיורא הירש,  יחסי ציבור )
ווקיסטים מיומנים יקפיצו לכם מנה מול העיניים | צילום: גיורא הירש, יחסי ציבור

אז מה אוכלים פה?

ועכשיו, לחלק החשוב ביותר – התפריט. במחיר של 21.90 שקלים תקבלו את מנת הבסיס: ביצה טרופה, אטריות או דגן לבחירה (אטריות ביצים, אטריות חיטה מלאה, אטריות אורז או אטריות אודון; אורז לבן, אורז מלא או קינואה) ומיקס ירקות קבוע של פטריות, תרד, ברוקולי, בצל, נבטים, גזר וכרוב לבן. לבסיס הזה מצרפים תוספות שבוחרים מתוך מעל 15 אפשרויות, ביניהן מיני שרימפס, טופו, בייקון, בקר, עוף ומגוון של ירקות (תרד, אננס, במבו שוט, שעועית ירוקה, קשיו וכו'), במחירים הנעים מ-2 ועד 12 שקלים לתוספת. בשלב הבא בוחרים רוטב מתוך 8 רוטבי הדגל של הרשת: רוטב טריאקי, רוטב אסייתי חריף, שום ופלפל שחור, רוטב צדפות, קארי וחלב קוקס, רוטב בוטנים, שעועית שחורה וסויה ורוטב חמוץ מתוק. לסיום בוחרים את התוספות הטריות שיפוזרו מעל המנה, אותן מוסיפים אחרי ההקפצה, וכל אחת תעלה שקל וחצי: בוטנים, כוסברה, שומשום וחלפיניו. מהניסיון שלנו מספיק להוסיף לנודלס 3-4 מרכיבים ועוד 2 תוספות מעל ויש לכם יופי של מנה ב-40-45 שקלים.

ווק טו ווק (צילום: גיורא הירש,  יחסי ציבור )
בהמשך ייפתחו גם סניפים כשרים | צילום: גיורא הירש, יחסי ציבור

ווק טו ווק (צילום: גיורא הירש,  יחסי ציבור )
יופי של מנות ב-40-45 שקלים ואפילו פחות | צילום: גיורא הירש, יחסי ציבור

ווק טו ווק, שכיום מונה 100 סניפים ברחבי העולם, הוקמה ב-2004 על ידי האחים נחמן ודב מלוא והאחים בועז וליאור שוויצר (שמחזיקים גם ברשת פלאפל מעוז) באמסטרדם. את הזיכיון להקמתה בישראל מחזיק איש העסקים ניר מעתוק, מבעלי רשת צ'וקה. בעתיד אמורים להיפתח עוד כ-40 סניפים ברחובות מרכזיים, קניונים ומרכזי בילוי. לכבוד הפתיחה החגיגית של הסניף הראשון, בנחלת בנימין בתל אביב, הוכשר במטה הרשת בברצלונה צוות טבחים מיוחד מסין, ובעתיד יוכשר גם צוות ישראלי מקומי. הסניף בתל אביב מציע אוכל לא כשר, אך בהמשך ייפתחו גם סניפים כשרים ואולי אפילו שירות משלוחים.

ווק טו ווק, נחלת בנימין 52, תל אביב.