בעוד מרבית המסעדות כבר שבו לפעילות בשבועות האחרונים, מסעדת היוקרה המוערכת אלנה במלון נורמן בתל אביב נותרה סגורה עד עתה. למעשה, במהלך כל השנה האחרונה היא עמדה סגורה, גם בהפוגות שבין הסגרים. רק עכשיו היא נפתחת מחדש, בהובלת שפים חדשים ובקונספט מעט אחר. 

את מסעדת אלנה הוביל מפתיחתה השף ברק אהרוני. לאחר שנת הקורונה הוא החליט להמשיך הלאה למיזמים אחרים, וכעת החליטו במקום להעביר את המושכות לשפים צעירים שמעולם לא עמדו בראש מסעדה - דניאל צור ועומר שדמי. השניים לקחו בעבר חלק במיזמים קולינריים כמו L28 ומסעדות כמו טוטו וקפה איטליה, וכעת שניהם יחד (מקרה של שיתוף פעולה נדיר למדי בזירת האוכל המקומית) ינסו להוביל את אלנה להצלחה מחודשת.

מסעדת אלנה קינוחים  (צילום: דנה פרידנלנדר אורן,  יח"צ)
מחלקת הקונדיטוריה | צילום: דנה פרידנלנדר אורן, יח"צ
מסעדת אלנה המחודשת  (צילום: דנה פרידנלנדר אורן,  יח"צ)
תמנון ותפוחי אדמה | צילום: דנה פרידנלנדר אורן, יח"צ

צור ושדמי מכירים מגיל שש, כך ששיתוף הפעולה אינו זר להם. התפריט שהם יצרו באלנה ממשיך את הקו הים תיכוני שהחל אהרוני עם נגיעות של המטבח האיטלקי. בין המנות במסעדה אפשר למצוא קלאסיקות כמו טרטר פילה בקר עם קרם חזרת ועלי כרוב; סלט קיסר עם חזה עוף או שרימפס וביצה רכה; קרודו דג בהדרים; והמבורגר בלחמניית בריוש וצ'יפס ביתי. ולצידן מנות עם נגיעה מקומית כמו פיצה אלנה עם חציל שרוף, גבינת המאירי, חלמון ביצה ותטבילה; רביולי חוביזה עם חמאת זעתר וזרעי עגבנייה; פסטה פסטו של כרוב שחור; פילה מוסר ים עם שומר צלוי וגרגירי חומוס בציר ים; ושיפודי תמנון בשומן כבש ותפוח אדמה מדורה.

המחירים נעים סביב 50 שקלים למנה ראשונה ובין 70 ל-135 שקלים למנה עיקרית, וישנה גם אופציה לחצאי מנות, שמתאימה במיוחד למי שמעוניין בכמה שיותר טעימות. בין הקינוחים תמצאו טארט שוקולד ושמן זית על בסיס בצק פריך עם רוטב טופי וגנאש שוקולד חלב ושמן זית; חצאי אגסים מבושלים ביין רוזה ותבלינים עם עוגיות פריכות על בסיס שמן זית וקציפת אורז; וקרם שקדים עם גלידת יוגורט ודבש שקדים.

ארוחות הבראנץ' המפורסמות של המקום יוגשו כרגע רק בימי שישי מהשעה 7:00 ועד 14:00, בהזמנת מקום מראש, עם תפריט שונה מזה שהוגש במקום עד כה. הבראנץ' יכלול בופה עם מבחר גבינות; סלטים כמו עגבניות שרי וזעתר וסלט אבוקדו עם סלרי וצ'ילי; לחמים בעבודת יד ומאפים כמו רוגלך וקרואסונים; וקינוחים כמו ברד פודינג ופודינג אורז טבעוני עם קרם קוקוס, הל וקינמון. מלבד הבופה הפתוח יהיו גם מנות עיקריות לבחירה, ביניהן אומלט גבינות או עשבים עונתיים; שקשוקה עם מרגז; ביצים בנוסח בנדיקט ורוטב הולנדייז; ובייגל עדשים טבעוני עם פירה עדשים שחורות, אבוקדו, עגבנייה וקרם שקדים. המחיר לבראנץ': 160 שקלים לסועד.  

אלנה. נחמני 23-25, תל אביב. 03-5435400. לא כשר