השף דוחול ספדי קנה את מקומו כאחד השמות הבולטים בקולינריה הישראלית במסעדת דיאנא הנצרתית. את המסעדה ואת הקבב שלה - שנחשב לאחד הטובים בארץ - הוא עזב לפני כשנה, וכעת הוא שב לקדמת הבמה עם מסעדת מסחה החדשה, שנפתחה לאחרונה בכפר תבור ומגישה אוכל ערבי, בדגש על חומרי הגלם הגליליים.

מסחה נפתחה במקום שבו פעלה מסעדת לה תבור, ולמרות מה שאפשר היה לחשוב - היא אינה גלגול חדש למסעדה הנצרתית. מסחה מתכוונת להיות מסעדה מסוגננת ומעודכנת יותר, שבה אפשר לאכול ארוחות בוקר, צהריים וערב 7 ימים בשבוע.

מסחה שישברק
השושברק | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור
מסחה כנאפה
הכנאפה | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

בין המנות במסחה תמצאו ארוחות בוקר מיוחדות כמו מנקושת מסחה עם זעתר, פרוסות עגבנייה וגבינה צ'רקסית (22 שקלים), כרובית אפויה בתנור עם טחינה (29 שקלים), חומוס עשבים פיקנטי (28 שקלים), חומוס פול (28 שקלים) וארוחת בוקר קלאסית עם חביתה, סלט ערבי, לאבנה, טחינה, גבינה צ'רקסית מטוגנת, זיתים, זעתר, שמן זית, לחם שנאפה במקום, קפה ומיץ סחוט (56 שקלים).

בשעות הצהריים והערב ניתן לטעום כאן למשל גבינת לאבנה פיקנטית עם עלי חרדל או צ'ילי ירוק ואגוזי מלך (32 שקלים), תבשיל חוביזה עם תרד טורקי, לוביה ובמיה (35 שקלים), קובה מטוגנת עם טחינה וסלסת עגבניות (36 שקלים), חומוס עם בשר טלה מוקפץ בשמן זית (65 שקלים), ולחמת ח'רוף - בשר טלה מוקפץ בשום ולימון עם ציר טלה (65 שקלים).

מסחה קובה
קובה במסחה | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור
מסחה דוחול ספאדי
מסחה. החדשה של דוחול ספדי | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

למתגעגעים, בין המנות העיקריות במסחה תמצאו את הקבב המפורסם של ספדי, על בסיס טלה המוגש על מקלות קינמון (75 שקלים ל-3 יחידות); וגם שושברק - כיסונים ממולאים בשר טלה ויוגורט עיזים (65 שקלים); צלעות טלה (135 שקלים); מנסף - אורז או פריקי עם בשר טלה מבושל, יוגורט חם וצנוברים (85 שקלים); מקלובה צמחונית עם אורז וירקות שורש (45 שקלים); וסינייה כפתא ברוטב עגבניות או טחינה (75 שקלים).

בין המנות בתפריט הקינוחים: מלבי עם פרי עונתי (24 שקלים), כנאפה מסחה על פחמים (35 שקלים) וכנאפה גרסת השף, שממולאת במוצרלה ומוגשת עם פירות (35 שקלים).

מסחה. לח"י 6, כפר תבור. 04-8186565. ימי פעילות: ראשון-שבת, 9:00-22:00