חגיגות יום הפרעצל הבינלאומי בביר גארדן 1040, תל אביב
לראשונה בישראל יצוין יום הפרעצל הבינלאומי בפסטיבל בווארי במתחם הבירגרדן 1040 בנמל תל אביב. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 27-28 באפריל, בסופ"ש שכולו בירה קרה ופרעצל מבית Bretel Zach - פרעצלים בעבודת יד של השף דניאל זך. חוץ מאכילת פרעצלים תוכלו ליהנות ממוזיקה חיה, פעילויות כמו קליעת פרעצלים למטרה וחריזת שרשראות פרעצל ועוד.

ביר גארדן 1040, נמל תל אביב

זויה: מסעדת גריל חדשה בנתניה
ZOYA גריל בר היא מסעדת גריל חדשה בנתניה. בימים אלה היא פועלת במתכונת הרצה ומציעה תפריט זמני הכולל מנות בפיתה מ-22 שקלים למנה. בין המנות: עראייס, מעורב ירושלמי, פרגית, קבב ביתי, כבדי עוף, בשר כבש, אנטרקוט, פילה בקר, חזה עוף, מרגז ו"שניצל של אמא". המחיר למנה עיקרית (בצלחת) לצד שתי תוספות חמות הוא מ-50 שקלים. בנוסף, כל שולחן מקבל חומוס ביתי שמוכן במקום, ממולאים שונים ומבחר סלטים במחיר 25 שקלים לסועד לפתיחת שולחן או בהזמנה בנפרד. המסעדה פועלת בימים ראשון עד שבת בין 11:00 ל-23:00.

זויה גריל בר. תחנת דלק השחר, כביש 2 (לכיוון דרום), נתניה. 09-8862200

זויה, נתניה (צילום:  יחסי ציבור )
זויה החדשה בנתניה | צילום: יחסי ציבור

השף עומר עילואן מתארח במסעדת שלו ביער, קריית טבעון
השף עומר עילואן, שעזב לפני כמה שבועות את מסעדת עלה גפן בקריות, יגיע ביום חמישי הקרוב (27.4) להתארח במטבחה של השפית רוני גליקו במסעדת שלו ביער בטבעון. הארוחה תכלול מנת פתיחה, 3 מנות ראשונות, מנת ביניים, 2 מנות עיקריות ו-2 קינוחים. המחיר לזוג: 420 שקלים. במהלך הערב יופיע נגן העוד ירדן ארז, וערק מקומי (יקב סריד) יחולק לסועדים ללא עלות נוספת.

שלו ביער. שיכון אלה 2, קריית טבעון. 04-9831837

חגיגות יום הולדת 3 במסעדת קלארו, תל אביב
מסעדת קלארו חוגגת בימים אלה שלוש שנים להקמתה במשתה שייערך שלושה ימים שלמים עם מנות ספיישל ואלכוהול - המשקה הראשון בארוחה הוא במחיר רגיל והשני יעלה 3 שקלים. החגיגות יתקיימו ב-25-27 בחודש (שלישי עד חמישי). בין המנות: שרקוטרי של בשרים בעבודת יד עם ברזאולה במשרה של יין אדום, פרושטו של חזה ברווז וחמון תוצרת בית עם חמוצים ולחם מחמצת עם כמה סוגים של חרדלים (74 שקלים); מנה זוגית של פירות ים על הפלנצ'ה - שרימפס קריסטל, תמנונים, סרטנים כחולים וקלמרי עם פלפל פדרון מטוגן, סלסה עגבניות חריפה וציזיקי (228 שקלים); ובוצ'ר של בשרים (מתאים ל-2-3 סועדים) - נתח מיושן של סינטה או אנטרקוט על העצם, שקדי עגל, מח עצם ונתח משתנה (נתח קצבים, פיקנייה דנוור קאט עם ירקות חווה צלויים בטאבון ורוטב של רימונים, 392 שקלים).

קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. 03-6017777

שבוע המאפה בבראון, תל אביב
ביסטרו בראון חוגגים את חזרתו של החמץ עם שבוע המאפה; לצד התפריט הרגיל יוגש ב-23-29 בחודש תפריט מאפים מיוחד. בין המנות: מאפה עשבים פתוח עם עלי אורוגולה, בזיליקום ופסטו (68 שקלים); מאפה עדשים, מנגולד, שום, צ'ילי ושקדים, עטוף טחינה עם תחתית של בצק פוקצ'ה (72 שקלים); מאפה לוקוס עם לימונים, שמיר, שום קונפי, מרווה ואורגנו עם סלט ירוקים ושקדים (130 שקלים); ומאפה כבדי עוף ביין אדום עם בצל סגול (78 שקלים).

בראון. ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב. 053-9344955

מאפה לוקוס, בראון (צילום: נמרוד גנישר)
מאפה הלוקוס של בראון | צילום: נמרוד גנישר

סניף חדש לקונדטוריית שמו בכפר סבא
רשת קונדיטוריות שמו פותחת סניף חדש במתחם G בכפר סבא. בסניף החדש ניתן יהיה לקנות את כל המוצרים, המאפים והעוגות של הרשת, והוא הסניף הראשון שממוקם בתוך קניון.

קונדיטוריית שמו. מתחם G (ליד הסופר פארם), ויצמן 207, כפר סבא

חגיגת עצמאות למדינה ולבעלי החיים בננוצ'קה, תל אביב
בערב יום העצמאות (1.5) תארח ננה שרייר את מאיה פרר לחגיגות ה-69 למדינת ישראל ולעצמאות בעלי החיים. לכל שולחן יוגש טס גדול עם מגוון מאכלים מהמנגל הטבעוני, בסימן עצמאותם וחירותם של בעלי החיים. מחיר הארוחה: 260 שקלים לסועד.

ננוצ'קה. לילינבלום 30, תל אביב. 03-5162254  

תפריט ארוחות בוקר חדש במסעדת אברטו, גדרה
מסעדת אברטו בגדרה מתחדשת עם תפריט ארוחות בוקר שיוגש בימים שישי ושבת בשעות 8:00-12:00. הארוחה תכלול סלסילת לחמים טריים, סלט של חסות טריות בויניגרט, שלושה ממרחים וחמישה מזטים משתנים ומנת ביצים לבחירה: חביתה, עין או מקושקשת (69 שקלים), או מנות ביצים מיוחדות כמו בנדיקט, קרואסון סביח ופריטטה פירנסה סטייל (89 שקלים). בנוסף יוגשו קינוחי צנצנת אישיים במחיר 23 שקלים.

אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066/0

מזטים, אברטו (צילום: רונן מנגן,  יחסי ציבור )
מזטים באברטו | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

תפריט עסקיות חדש במסעדת אמאמה, תל אביב
המסעדה האסייתית AMAMA מציגה תפריט עסקיות חדש בימים ראשון עד חמישי בשעות 12:00-17:00. במסגרת התפריט המנה הראשונה תהיה כלולה במחיר המנה העיקרית (חלק מהראשונות בתוספת מחיר). בין המנות הראשונות: מרק מיסו קלאסי טופו משי, אצות וואקמה, תרד חלוט, פטריות נמקו ובצל ירוק; ואגדשי טופו ונאסו טופו טמפורה בציר דרשי, פטריות נמקו, פילה חציל, בצל ירוק וג'ינג'ר סיירו מושי אספרגוס, טופו משי, פולי סויה, קלחי תירס, פילה של חציל ואינארי של טמאגו ושיטאקה עפ רוטב פונזו בצד. בין העיקריות: ראמן מיסו - ציר מיסו, בקר קצוץ, במבוק שוט, תירס, בייבי תרד, נבטים, בצל ירוק, ביצה רכה וקוביית חמאה (56 שקלים); גיו ניקו - אטריות יקיסובה בווק, נתחי בקר, כרוב לבן, גזר, צ'ילי, דאשי, אויסטר וסאקה (68 שקלים); קיניקו אספרגוס וכמהין - אטריות בווק, מיקס של פטריות, ממרח כמהין, אספרגוס, כרוב, גזר, עירית ורוטב יקיסובה (58 שקלים); וסיירו ים - לוקוס, שרימפס, צדפות וונגלי, לוטוס, טופו משי, כרוב סיני ובייבי תרד עם אורז מאודה ופונזו (98 שקלים). 

אמאמה. הברזל 34, רמת החייל, תל אביב. 03-7781101

>> לכל חדשות האוכל