חובבי המטבח הגיאורגי לבטח שמעו את השם ראצ'ה; מדובר באחת המסעדות הגיאורגיות המפורסמות בארץ, שנפתחה בירושלים בשנת 2010 ואחרי כחמש שנות פעילות עברה לשכונת נווה צדק בתל אביב בגרסת בר-מסעדה. לפני כשלושה חודשים נסגרו הבר והמסעדה בתל אביב ואילו כעת החליטה בעלת המקום, לילי בן שלום, להעביר את מרכולתה לשוק הכרמל ההומה והפעם להתמקד במאפים הגיאורגיים המפורסמים, ולא במטבח הבשרי.

המקום החדש, שנמצא בינתיים בתקופת הרצה, נקרא ללה (LELA) ובן שלום מתפעלת אותו עם עזרה מבנות משפחתה - בשלניות גיאורגיות ותיקות, שטורחות על הבצקים המורכבים. ללה מתפקדת גם כבר אוכל, שבו אפשר לטעום מכל המנות לצד כוס צ'צ'ה (כמו שבן שלום אומרת, אי אפשר לאכול אוכל גרוזיני בלי לשתות אלכוהול), וגם כמעדנייה שבה אפשר להצטייד בריבות, סלטים גיאורגיים כמו חצילים עם אגוזים, סלט תרד ואגוזים וסלט סלק, עוגיות שונות וכמובן מאפים (שאת חלקם אפשר יהיה לרכוש כאן גם בגרסה קפואה להשלמת ההכנה בבית).

ללה שוק הכרמל כיסונים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
כיסונים בללה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
ללה שוק הכרמל  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מההיצע הטבעוני | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בין היתר תמצאו בללה שיר הלל לחצ'פורי הגיאורגי, עם מגוון וריאציות במילויים צמחוניים או טבעוניים כמו תרד, שעועית, תפוחי אדמה, גבינות ובצל; אצ'רולי - מאפה הסירה הגיאורגי במילוי ביצה וגבינות; אמרולי במילוי ארבע גבינות גרוזיניות; חינקלי במילוי גבינות; פחלאווה - ממתק בצק פריך במילוי ציפורן, תפוחים וקינמון; עוגיות טינה - עוגיות דקות ופריכות עם דבש ואגוזים; וכמובן צ'ורצ'חלה - נקניק האגוזים המפורסם - שמכינים כאן במקום. טווח המחירים למאפים: 24-48 שקלים.

המקום פתוח בימות השבוע משמונה בבוקר ועד שעות הערב. בימים רביעי וחמישי שעות הפעילות מאוחרות יותר, ובשישי הוא פועל משמונה ועד שעה לפני כניסת השבת.

ללה. חבשוש 42, תל אביב. כשר