בחול המועד הזה רובנו נבקר בעגלת קפה או בפודטראק אחד לפחות, כי ברגע שיוצאים מהעיר הם בערך בכל מקום. לא משנה לאן נטייל - אין חורשה, יער, נחל, משתלה או גבעה שאין בה משאית אוכל או עגלת קפה שמציעה סלטים, כריכים ואווירה לכל דורש. מה שהתחיל בתור חלופה מעולה למסעדות הסגורות בתקופת הקורונה השתרש והפך לאחד הטרנדים האהובים; זה נעים, זה טעים, זה מצטלם יפה וזה הרבה יותר זול מאשר לשבת במסעדה. אפילו על התורים אנחנו מוכנים לסלוח.

לעומת עגלות הקפה, הפודטראקס מגישות אוכל של ממש, כזה שמכינים במטבח מאחורה, אולי ללא קפה אבל עם בירה ליד. עכשיו דמיינו: אוכל טוב ובירה קרה במרחק 50 מטר מהים, עם מדשאות אינסופיות מסביב, בריזה ושני גני שעשועים במרחק יריקה. את כל זה תמצאו בנהריה, ואנחנו ממש מפצירים בכם – אם יש לכם הזדמנות לקפוץ לשם, עשו את זה!

לה פמפה אקספרס הוא הפודטראק החדש של אילנית וערן טבצ'ניק באמפיתיאטרון של נהריה. הוא פתוח רק שבועות ספורים, מסביבו אינסוף מדשאות ומולו הים. אזור הישיבה המוצל מציע בריזה ונוף אבל אם רוצים אפשר גם לשבת איפה שמתחשק על הדשא או על במת התצפית ממש בירידה לחוף. אחרי הארוחה אפשר לרדת לחוף להרטיב את הרגליים ולצפות בדייגים, ואז ללכת לאחד ממגרשי המשחקים (בהנחה שהגעתם עם ילדים).

האמפנדס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
האמפנדס | צילום: לין לוי, mako אוכל
נקניקיית בקר גרמנית מעושנת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נקניקיית בקר גרמנית מעושנת | צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט של לה פמפה אקספרס סובב סביב הבשר המעושן המעולה של ערן, יליד ארגנטינה. זה מתחיל באמפנדס גדולים ושמנמנים שבני הזוג מכינים בעצמם מבצק פריך על פי מתכון משפחתי. המילוי כולל אסאדו מפורק שערן מקפיץ על מחבת עם עגבניות ובצל מעושן, והתוצאה היא כיסון מושלם של בצק דק שעוטף תערובת בשר טעימה בטירוף. הטבילה הקטנה בצ'ימיצ'ורי הארגנטינאי הביתי, שמוגש בקוקוט קטן ליד, רק מעצימה את החוויה (13 שקלים ליחידה).

עוד בתפריט: נקניקיית בקר גרמנית מעושנת, שמוגשת בלחמנייה קטנה ואוורירית עם בצל מוחמץ (אפשר להזמין עם או בלי צ'יפס ליד, 28/38 שקלים). יש גם ארוחת בשר שמורכבת מ-250 גרם בשר מעושן, צ'יפס, קולסלאו מושלם שאילנית מכינה בעצמה, חמוצים ורטבים (85 שקלים). הבשר רך ועסיסי, בטעמים עדינים ביותר של עישון מקצועי, והניסיון בעבודה עם מעשנה ניכר בכל ביס. כדי לשמור על העסיסיות הנתח מוגש שלם ועטוף בנייר אפייה, ואתם פותחים אותו בעצמכם על המגש, מפרקים בעזרת מזלג וניגשים לעבודה.

והנה הגענו לבשורה הגדולה באמת, כריך "השילוש הקדוש" של לה פמפה: ג'בטה מחמצת נפלאה של מאפיית אנשי הלחם מקיבוץ מורן ובתוכה הר של בשר מפורק, ריבת בצל שערן מבשל, קונפי שום ואיולי סודי. מה נאמר, מדובר בשילוב מדויק של טעמים ומרקמים, רך כשצריך ופריך כשצריך, שמספק חוויה מדהימה, לא פחות.

לה פמפה אקספרס. כריך השילוש הקדוש (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לה פמפה אקספרס. כריך השילוש הקדוש | צילום: לין לוי, mako אוכל

גם הסיפור מאחורי הכריך נחמד: אילנית וערן מפעילים כבר 9 שנים בחצר ביתם שבמושב מצפה הילה מסעדה ביתית בשם לה פמפה, שפועלת 3 ימים בשבוע ומגישה ארוחות מעושנות. הכריך הזה הוא המנה שכל הצוות, וגם אילנית וערן בעצמם, אוכלים לפני או אחרי הסרביס, ועכשיו הם סוף סוף מגישים אותו גם ללקוחות.

הדור הצעיר של משפחת לה פמפה, בנם של אילנית וערן שעובד איתם, הוסיף לתפריט גם כריך ברוקלין עם בריסקט, חרדל ובצל מוחמץ, ויש גם מנת "אני הכי יודע" - כריך בהרכבה עצמית לחפצים בגיוון. כל הכריכים עולים 49 שקלים לגודל רגיל או 79 שקלים לג'מבו, ושווים כל שקל.

אין לכם תוכניות להגיע לנהריה בסוכות? עוד יש לכם זמן לתקן את זה.

בווייז: פודטראק לה פמפה אקספרס, שני-רביעי 12:00-21:00, חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-16:00, כשר