קונספט סושי חדש בנקסט דור מבית מוג'ו, נתניה
נקסט דור מוג'ו מכניסים לתפריט את הסושי פרס – ריבועי אורז דחוסים שמיוצרים בשיטה יפנית מסורתית בקוביית עץ בליווי דגים נאים ומיונז יפני מעושן. בין המנות בקולקציה: ספייסי סלמון – סלמון, רוטב חריף, איולי יפני, פלפל חלפיניו; ריינבו דניס – דניס, בטטה בטמפורה, איולי יפני (סלק), טוביקו כתום ובצל ירוק; ספייסי טונה – טונה אדומה , טמפורה , רוטב חריף ,איולי יפני (ירוק), שומשום ובצל ירוק; ושרימפס - שרימפס בטמפורה, שרימפס, רוטב כמהין, איולי יפני וטוביקו שחור. כל מנה כוללת 5 יחידות ומחירה 62 שקלים.

תפריט חורף חדש בדואה בר, שוק הכרמל
מסעדת השוק בהובלת שף שקד פחימה מציגה את תפריט החורף עם מנות כגון קרפצ'יו דג - נתחי דג  צילי, עירית, מלח גס, פלפל שחור גרוס והרבה לימון (58 שקלים); ברוסקטת טרטר שייטל עם איולי  צ'ילי, עירית, בצל סגול וחרדל דיז‘ון (69 שקלים); סינטה טרייה עם קרם אסדו בטטה, רוטב מרלו ובצלי שאלוט (129 שקלים) ;  בורלה כבד אווז (139 שקלים) ועוד.

דואה בר (צילום: ניר ששון, יחסי ציבור)
דואה בר | צילום: ניר ששון, יחסי ציבור

תפריט איטלקי-גלילי בג'ובאני, רמת אביב
האחים למשפחת סמעאן יצרו תפריט מיוחד שמשלב את המטבח הגלילי-ערבי והמטבח האיטלקי, ביניהן קובהנייה עם קלמרי, שמן בזיליקום, שמנת חמוצה, צנוברים, בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה (74 שקלים), ארנצ'יני פריקה – כדורי ארנצ'ינימפריקה עם פרמזן ומוצרלה על קולי עגבניות ושמנת חמוצה מתובלת (58 שקלים), פיצה לחמג'ון -  פיצה עם בשר טחון בתיבול גלילי, עם צנוברים, צנונית וארוגולה (65 שקלים), פוקאצ'ה שווארמה - בשר בקר מבושל בישול ארוך, עטוף בפוקאצ'ה, סלט ירוק, טחינה ועמבה (68 שקלים) ועוד.

פוקצ'ה שווארמה בג'ובאני (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
פוקצ'ה שווארמה בג'ובאני | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

תפריט חורף בווינונה פוראבר, תל אביב
בין המנות החדשות בתפריט החורף של המקום ניתן למצוא סלקים שרופים, אפרסמון - סלקים אדומים ולבנים שרופים על מלח, סלסה של אפרסמון, שאלוט ופטרוזיליה, גבינת chevre מותכת, פרחי חמציץ, ויניגרט של דבש ולימון (59 שקלים); ניוקי אלה רומנה - ניוקי סולת, תבשיל תרד שחור, חמאה ופרמז'ן (66 שקלים); אספרגוס צלוי, וישיסואז ופיסטוק מסוכר - אספרגוס צעיר צלוי על הפלאנצ׳ה, קרם וישיסואז, פיסטוקים מסוכרים, טולום וסלט של חמציץ וריג׳לה (61 שקלים); שעועית תאילנדית בחמאת פלפלים מהערבה ופרמז׳ן (56 שקלים); וסלט ירוקים פריכים - קישואים חיים, מלפפון, שעועית ירוקה, אפקסמון, פטרוזיליה, ריג'לה, משמש אוזבקי מיובש, חמציץ ואבן יוגורט (54 שקלים).

חורף בווינונה פוראבר (צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור)
חורף בווינונה פוראבר | צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור

יום הולדת 11 למסעדת יפו תל אביב
שף חיים כהן חוגג בסוף השבוע הקרוב (10-12/11) עם מנות שהפכו לסימן ההיכר של. בגזרתה פתיחים: בליני, גרבלקס, קרם פרש מעושן; קרקר כוסמין, ברזואלה, איולי חזרת; ועטייף זנב שור. מנות ראשונות: טרטר בקר, חצילים, איולי, פרמזן; קרודו בויאבז, קלמרי מטוגן מתובל בזרעי עגבנייה, לימון ושמן זית; טרטר דג ים, חסה אייסברג, טחינה – מסבחה, וינגרט זעתר; סלט ג'ונם, שורשים, ווינגרט סומק; ועלי גפן של מרים. מנות ביניים: שישברק לאבנה וזעתר, תרד ערבי, יוגורט חם, גבינת פטה; שורשים בטאבון, קרם סקורדליה; גירוס, בשר טלה בבישול ארוך, לחוח, צזיקי; ניוקי סרטנים, כרישה מהטאבון ,חמאה חומה; ושקדי עגל, פולנטה, תירס מטוגן, שמן צ'ילי. למנות עיקריות: ניוקי תפוחי אדמה, שמנת, תרד תורכי, כרישה, יין לבן, פרמז'ן; סינטה טלה, ארטישוק ירושלמי, ציר ארטישוק, טורטליני ארטישוק, סלסת חמציץ; לוקוס על הגריל, תבשיל לשון הפר, פול ויוגורט; פילה בקר מוגש עם פירה, מח עצם, ציר יין אדום; מחבת פירות ים, סרטנים, מולים, שרימפס, חמאת שרי צהוב, זעתר, יין לבן; ודג שלם מוגש ברוטב חמאת עגבניות  וירקות ירוקים.

יום הולדת ליפו תל אביב (צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור)
יום הולדת ליפו תל אביב | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

אפרטיבו בלה טיגרה, תל אביב
הפיצרייה הפלורנטינאית משתדרגת עם אפרטיבו שיוגש בימים שני-חמישי בשעות 17:00-19:00. מלבד לתפריט הקבוע של לה טיגרה יצטרף מגשדליקטסים עם מוצרלה מקפמפניה, שרי קונפי, חציל אנטיפסטי מהטאבון, זיתים איטלקיים, צ'יפס פפרוני וארטישוק א לה רומנה, ותוספת  נתחי ברזאולה דקים.

אפרטיבו בלה טיגרה (צילום: יחסי ציבור)
אפרטיבו בלה טיגרה | צילום: יחסי ציבור

פסטיבל שקשוקות בבנדיקט, רחבי הארץ
החל מ-15/11 ובמשך חודש שלם יתקיים במסעדות בנדיקט פסטיבל שכל כולו שקשוקה בשלל גרסאות ופרשנויות, כולל גרסה טבעונית עם ביצי "Yo-Egg" טבעוניות עלומות על תבשיל תפוחי אדמה, תרד ותבלינים הודיים, קרם קוקוס, אפונה וכרובית מטוגנת. עוד מנות שיוגשו: שקשוקה לפי הספר - שתי ביצים בתבשיל עגבניות פיקנטי; ירוק בעיניים - ביצים עלומות ברוטב שמנת, מנגולד, ברוקולי ואפונה, עם טפנאד זיתים, בצל סגול וגבינת פטה; הצהובה - פולנטת תירס עם ביצים עלומות, בייקון/טלה/פטריות פורטובלו ותירס צלויים, פרמז׳ן ושמן בצל ירוק; ושקשוקה פיאמונטה - שתי ביצים בתבשיל עגבניות פיקנטי, כדורי ארנצ׳יני מטוגנים וממולאים במוצרלה ומעל פרמז׳ן מגורר. כל המנו מוגשות עם מנת לחם ומטבלים משתנים.

פסטיבל שקשוקות (צילום: שרית גופן, יחסי ציבור)
פסטיבל שקשוקות | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

קולקציית קינוחים חדשה, פאפא ג'ונס
רשת הפיצריות חוברת למותג הממרחים מובנפיק להשקת מהדורה מוגבלת של קינוחים: ''הקשה'' של הפיצה - מקלות בצק טעים מהשוליים של הפיצה מוגש לצד ממרח מובנפיק חלב עם אגוזי לוז עשיר ומפנק; רולס פיסטוק - הבצק הטרי של פאפא עם קרם פיסטוק, גבינת מסקרפונה, וזילופי מובנפיק חלב עם אגוזי לוז; רולס קרמל-מלוח - הבצק הטרי של פאפא עם קרם קרמל מלוח, גבינת מסקרפונה, וזילופי מובנפיק חלב עם אגוזי לוז; ורולס נוגט - הבצק הטרי של פאפא עם קרם נוגט, גבינת מסקרפונה, וזילופי מובנפיק חלב עם אגוזי לוז. מחיר כל קינוח: 31.90 שקלים.

קינוחים בפאפא ג'ונס (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
קינוחים בפאפא ג'ונס | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

תפריט צהריים חדש בקפה אירופה, תל אביב
שפית ירדן שי משיקה תפריט צהריים חדש שיוגש בימי שני-חמישי בשעות 12:00-16:00, שיוגש לצד תפריט אלכוהול במחירים מיוחדים. בין המנות: זוקיני גריל, לאבנה, סלט עלים חמוץ, שקדים קלויים וסומק (52 שקלים); חסה צלויה, חמאת לימון וצלפים, גבינת תום (56 שקלים); דלעת יפנית ודלורית, כרישה קונפי בצ'ילי אדום וגלייז תפוזים, פיסטוק (52  שקלים); קולרבי ואפונה, יין לבן, חמאה ופרמזן (48 שקלים); פפרדלה חמאת קונפי עגבניות מגי, בזיליקום ופרמזן (66 שקלים); פורל על הגריל, ירוקים עונתיים צלויים, שמן זית, לימון, רוטב פטרוזיליה ויין לבן (92 שקלים); ניוקי ירוקים ובר ים, שעועית ירוקה, אספרגוס אפונה עלי חמציץ ועלי בזיליקום (112 שקלים) ועוד.

צהריים בקפה אירופה (צילום: אור גינזבורג, יחסי ציבור)
צהריים בקפה אירופה | צילום: אור גינזבורג, יחסי ציבור