הקורונה אומנם ערערה את עולמנו, אבל בדבר אחד אפשר להיות בטוחים - גם השנה ישראל תישטף בסופגניות לקראת חנוכה, ורשת רולדין שהופכת בתקופה זאת של השנה לשם נרדף למהפכת הסופגניות המפונפנות, תחזור לככב עם מוצרים שהם ספק סופגניות ספק דוגמניות. השנה הקולקציה של הרשת מקבלת השראה מעולם הפטיסרי הצרפתי, עם סופגניות בטעמים כמו פירות יער, וניל, פיסטוק וקפה.

הקולקציה של רולדין כוללת 12 טעמים, מתוכם חמישה חדשים. כרגיל, תמצאו פה סופגניות פשוטות וקלאסיות כמו סופגנייה במילוי ריבת תות או סופגניית ריבת חלב (6-7 שקלים), סופגניית שוקולד עם קרמו שוקולד חלב וציפוי פניני שוקולד קראנץ' (10 שקלים), וריאציית ילדים על שוקולד בשם שוקו פארטי עם שוקולד, סוכריות קופצות וציפוי פניני קראנץ' צבעוניות (10 שקלים) וסופגניית וניל ועוגיות עם קרם פטיסייר, קראמבל עוגיות, קצפת ושברי עוגיות אוראו (12 שקלים).

רולדין סופגניות קולקצייה 2020  (צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור)
אז מה תבחרו? קלאסיות או מפונפנות? | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

השנה נפגוש גם שתי סופגניות מהז'אנר המורכב יותר שמלוות את הרשת מהשנים שעברו: סופגניית TRUFFE, עם גנאש שוקולד, גלסאז' נואר, שברי שוקולד מריר וצ'ייסר קקאו אגוזים (14 שקלים), שכוללת כמות רצינית מאוד של שוקולד וציפוי מעולה של שוקולד מריר והייתה הסופגנייה החביבה עלינו בקולקציה של השנה החולפת; וסופגניית איספהאן, כמחווה לקונדיטור הפריזאי פייר הרמה, ובה קרם מסקרפונה, פניני שוקולד, דרז'ה שקדים פטל, צ'ייסר פירות אדומים ומי ורדים (14 שקלים).

מבחינת הטעמים החדשים השנה הלכו כאן על קומבינציות קלאסיות ולא מאוד נועזות, כיאה לשנה שבה אנחנו כמהים לקצת יציבות. תמצאו פה סופגניית וניל עם קרם פטיסייר וניל, פניני קראנץ', תלתלי שוקולד לבן, גנאש מסקרפונה וצ'ייסר וניל (12 שקלים), סופגניית אמרטי קפה עם גנאש אמרטו קפה, גלסאז' נואר, עוגיות אמרטי ואגוזי לוז בקרמל (12 שקלים), סופגניית אמרטי פיסטוק עם קרם וריגטו פיסטוק וקצפת עם גלסאז' פיסטוק, עוגיות אמרטי ושבבי פיסטוק גרוס (12 שקלים), סופגניית טרופיזיאן בסירופ סוכר עם טופי קרמל, קצפת, שברי עוגיות אמרטי וצ'ייסר קרמל (14 שקלים) וסופגניית פבלובה פירות יער עם קצפת, גלסאז' אדום, נשיקת מרנג וצ'ייסר פירות אדומים (12 שקלים).

>> מחכים לכם כבר עם מתכונים לחנוכה!

סופגניות רולדין 2020 (צילום: ליאת קציר, אוכל טוב)
סופגניות רולדין 2020 | צילום: ליאת קציר, אוכל טוב

אז מה הכי טעים?

אחרי שטעמנו את כל הטעמים בקולקצייה החדשה אנחנו יכולים לבשר שחלקם היו מלהיבים, ואילו חלקם הלהיבו ויזואלית אך לא הבריקו במבחן הטעם. בלטו לחיוב טעמי הפיסטוק אמרטי ואמרטי קפה - שתי סופגניות יפהפיות ומעוטרות בעוגיות אמרטי (שקצת נפלו עם הביס וזה מעט חבל), שבשתיהן בלטו קרמים עשירים ומושקעים מאוד שהצליחו להיות אלגנטיים ולא מתוקים יתר על המידה (מבחן חשוב מאוד בסופגנייה).

סופגניית הפיסטוק כללה מלית של מחית פיסטוק ירוקה ונהדרת שהרגישה איכותית ונדיבה, ולצידה קרם קצפתי יותר שלא העיק על טעם הפיסטוק. סופגניית הקפה שילבה בין שתי הצלחות בטוחות - שוקולד מריר וקרם קפה - ועוטרה באגוזי לוז שתרמו לטעם ולמרקם והצליחו סוף סוף לבלוט לחיוב מבין שלל הקישוטים על הסופגניות. בקיצור, שתי סופגניות מצוינות למבוגרים שאוהבים את המתוק שלהם מוקפד ולא מוגזם מדי.

גם סופגניית הווניל, שלה הכי ציפינו, הייתה טובה. היא הצליחה להיות מינימליסטית הן בזכות הצבע הלבן האחיד והמלכותי והן בזכות ההתמקדות בטעם אחד בלבד, מבלי להתפזר עם שלל שילובים וקומבינציות. הנקודה הבעייתית היחידה הייתה נוכחות מאסיבית מדי של קישוט שוקולד לבן, שגם התפזר על כל השולחן וגם גרע קצת מהטעם המעולה של הווניל, שבהחלט מורגש פה. ועדיין, אחלה סופגנייה, שמוכיחה שלא תמיד צריך להשתגע עם עיטורים וטעמים נועזים ושלפעמים עדיף פשוט להתמקד במה שטוב.

הסופגניות הפחות מרשימות היו הטרופיזיאן, שדווקא ציפינו לה, וסופגניית פבלובה פירות יער. הן היו המתוקות ביותר מבין הטעמים החדשים, וגם המשעממות ביותר. סופגניית הטרופיזיאן הייתה עמוסה בקצפת ולא הצליחה להרשים כי החווירה אל מול טעמים דומיננטיים כמו פיסטוק או קפה, וסופגניית פירות היער הייתה יפה אך מתוקה הרבה יותר מדי. 

View this post on Instagram

A post shared by אוכל טוב (@mako.foodies)

טעמתם? חושבים אחרת מאיתנו? בואו לאינסטגרם של אוכל טוב ושתפו אותנו!