אחרי תקופה שבה נזרקו אי אילו ספקולציות לגבי עתידו של השף יורם ניצן, הערב פורסמה הודעה מטעם מסעדת בינדלה האיטלקית בתל אביב ולפיה הוא עתיד להיכנס לנעליו של השף רועי סופר, שעזב את המסעדה לפני כמה שבועות. ניצן, אחד השפים המוערכים בישראל, היה השף של מסעדת מול ים האיקונית שנשרפה לפני כמה חודשים ולאחר מכן החליט בעליה, שלום מחרובסקי, שלא לפתוח אותה בשנית.

כל מה שמעניין באוכל - אצלנו בפייסבוק

"לפני שלושה שבועות בישלתי שני ערבים במסעדת בינדלה ונדלקתי על כריס, הבעלים, ועל הפוטנציאל שיש פה", מספר ניצן. "התחברנו, ואני נכנס לתפקיד השף של המסעדה באמצע אפריל". בניגוד לתדמית היוקרתית של מול ים, בינדלה היא בת לרשת מסעדות שוויצרית שהגיעה לישראל במטרה להביא הנה מטבח איטלקי קלאסי בתמחור נגיש.

שף יורם ניצן (צילום: ליעד דרך)
יורם ניצן. שיהיה בהצלחה | צילום: ליעד דרך

לכל החוששים מעליית מחירים, ניצן מסביר כי המסעדה תמשיך באותו הקו שהציבה לעצמה מההתחלה, ואין חשש משינויים דרסטיים במתכונתה. במילים אחרות, אין כל כוונה ליצור מסעדת מול ים נוספת. "בינדלה בהובלתי הולכת להישאר ברוח של המסעדה הקיימת", הוא אומר, "זאת תמשיך להיות מסעדה איטלקית ברמת המחירים הנוכחית שיש במקום. אני באמת רוצה לפגוע הפעם בקהל יותר רחב ולהנגיש את עצמי לכמה שיותר אנשים".

ניצן עתיד להיכנס למקום עם תפריט חדש כבר בסוף חודש אפריל, ובינתיים הוא לומד להכיר את הצוות ואת הקהל. "בשבועות הקרובים אני עוד לא מבשל במקום", הוא מסביר, "אלא נכנס לבנות את התפריט ולהכיר. בכל מקרה, אני נרגש מאוד".

את מסעדת בינדלה פתח המסעדן הצעיר כריס בינדלה בשנת 2014, כשהוא חובר לשף המנוסה רועי סופר (לשעבר סרדיניה). לאחרונה הודיע סופר על עזיבתו את המקום, והכריז כי ימשיך לקחת חלק במסעדות בינדלה שפועלות בשווייץ, אך לא במסעדה שאותה הוביל בתל אביב.  

 >> לכל חדשות האוכל