כבר התרגלנו שלא מעט בשורות קולנריות מגיעות אלינו משוק מחנה יהודה הירושלמי, שהפך עם השנים להיות חתיכת אימפריית פודיז. עכשיו נפתח בשוק מקום חדש וטרנדי שעונה לשם אהרל'ה, ומתמקד במתוקים שמשלבים בין קרפ צרפתי לקינוחים איקוניים כמו טירמיסו, פאי לימון וקרם ברולה.

המקום שייך לליאור ששון - במקור עורך דין פלילי עם תשוקה למטבח ולמתוקים - שהחליט לייבא ארצה קונספט קולינרי שהכיר במהלך מסע בחו"ל, ומתמקד בקרפ צרפתי קלאסי במילוי קרם ברולה. אל ששון חבר השף והיועץ הקולינרי יונתן שרביט (ממסעדת פיאטו ברחובות), ויחד הם בנו את תפריט הקינוחים במקום ואת הקונספט סביבו.

>> מתכונים לפסח

View this post on Instagram

A post shared by Aral'e - crepe brulee אהרלה (@arale_crepe_brulee) on



מבחינה ויזואלית, מגישים באהרל'ה קינוחי קונוס שנראים קצת כמו גביעי גלידה קלאסיים, אבל הם ממש לא. "הרעיון הזה הוא בעצם קרפ שנעשה בצורה קלאסית אבל מקופל כקונוס בטכניקה מסוימת", מסביר שרביט, "והקונוס הזה מחולק בפנים לכמה חלקים שמרכיבים את הקינוח. גרסה אחת היא כשהלקוח בוחר לעצמו את כל התוספות, והגרסה הנוספת היא אפשרויות מובנות שאנחנו מציעים".

ארהל'ה קרפ גלידה  (צילום: תמיר שבתאי. פיוז'ן סטודיו, יחסי ציבור)
בקרוב רשת. ארהל'ה | צילום: תמיר שבתאי. פיוז'ן סטודיו, יחסי ציבור
ארהל'ה קרפ קינוח  (צילום: תמיר שבתאי. פיוז'ן סטודיו, יחסי ציבור)
מי לא אוהב קרפ? | צילום: תמיר שבתאי. פיוז'ן סטודיו, יחסי ציבור



אז דרך אחת להרכיב לכם את הקרפ מורכבת ממספר שלבים. השלב הראשון: לבחור פרי מהיצע פירות עונתיים שמשתנה כל הזמן וכרגע כולל בננה, תפוחים בקינמון, תותים ופירות יער. בשלב השני בוחרים גלידה (שנעשית במיוחד למקום) מבין אפשרויות כמו שוקולד ולרונה, וניל צרפתי, קרמל מלוח או סורבה קוקוס ומעל לכל אלה בוחרים קרם קינוח כמו טירמיסו, פאי לימון, מוס שוקולד או קרם ברולה, ותוספות כדוגמת אגוזים מקורמלים, רוטב טופי, קולי פירות יער, מרשמלו שרוף, מקרונים או טראפלס.

מבין האפשרויות לקונוסים שמוצעים במקום ניתן למצוא למשל קרם קרם ברולה שבו תותים, סורבה תות, קצפת וקרם ברולה; קרפ טירמיסו במילוי מסקרפונה, בישקוטי טבולים באספרסו ואבקת קקאו; קרפ עוגת גבינה במילוי קרם גבינת שמנת וניל, תפוחים בקינמון, קרמבל שקדים וגלידת וניל צרפתי; קרפ פאי לימון עם גלידת וניל צרפתי, מרנג לימון, קרם ברולה ומרשמלו שרוף; קרפ שוקולד עם מוס שוקולד, קרם ברולה, בננות בנוטלה, וגלידת שוקולד; וקרפ קוקוס עם קרם ברולה, גלידת קוקוס, תותים טריים, רפאלו, ושבבי קוקוס קלוי.

ארהל'ה קרפ קינוח חדש בשוק מחנה יהודה  (צילום: תמיר שבתאי. פיוז'ן סטודיו, יחסי ציבור)
איזה תבחרו? | צילום: תמיר שבתאי. פיוז'ן סטודיו, יחסי ציבור
ארהל'ה קרפ קינוח קרם ברולה  (צילום: תמיר שבתאי. פיוז'ן סטודיו, יחסי ציבור)
במילוי קרם ברולה | צילום: תמיר שבתאי. פיוז'ן סטודיו, יחסי ציבור



המחיר לקינוח המוגזם הזה נע סביב שלושים שקלים לקרפ, וכרגע הירושלמים מתלהבים מהמקום החדש, שפתוח עד השעות הקטנות של הלילה מדי יום לבד משישי. לאור ההתלהבות, בחודשים הקרובים עתידים הבעלים של ארהל'ה להפוך את המקום לרשת ארצית עם סניפים חדשים בתל אביב ובאזור השרון, כשעד סוף השנה מתכננים לפתוח לפחות עוד 4 סניפים.



אהרל'ה. אגריפס 72, ירושלים. 02-6638799. ראשון-חמישי 12:00-02:00, שישי 09:00-15:00, מוצאי השבת 20:00-02:00. כשר