תגידו מה שתגידו, אבל לצד המגמה הטבעונית ההולכת ומתחזקת, המודעות לתזונה בריאה והתרחקות ממזון מתועש, ההמבורגרים עדיין מצליחים לרגש לא מעט אנשים. יש משהו בקציצה המושחתת והעסיסית הזאת שקשה לנו לסרב לו. עובדה: רשתות המבורגרים חדשות לא מפסיקות לצוץ, ורשתות ותיקות רק הולכות ומתרחבות. קחו לדוגמה את המלכה הצפונית, בורגר סלון, שהתרחבה לאחרונה למרכז הארץ ופתחה שלושה סניפים חדשים, או אפילו יומנגס המצליחה, שנמצאת בתהליכים מתקדמים של פתיחת שני סניפים נוספים. בקיצור, אוהבים המבורגרים? הגיע הזמן שתכירו את הקציצות החדשות שלכם. 

קפטן המבורגרים  (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
מגיעים לצומת הפיל בתל אביב. ההמבורגרים של קפטן | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

בהשראת שייק שאק: Captain - קפטן 

הסניף הראשון של רשת ההמבורגרים קפטן נפתח במתחם התחנה בירושלים לפני כשנה. המקום, ששואב את השראתו מרשת ההמבורגרים האייקונית Shake Shack, טוחן את הבשרים שלו במקום, וחרת על דגלו שקיפות צרכנית, מחירים סבירים והכי חשוב: צ'יפס וטבעות בצל אמיתיים שמוכנים מאפס בכל סניף, משהו שבמרבית רשתות ההמבורגר שכחו לעשות. לפני כחודשיים התרחבה קפטן עם סניף חדש בקריית אונו הפורחת, ובעוד כחודש צפוי להיפתח סניף נוסף, לראשונה בתל אביב, שיתמקם בצומת הפיל (בסמוך לגלידריית בוזה החדשה). מלבד המבורגרים מצוינים, צ'יפס ומגוון בירות במחירים משתלמים, קפטן המבורגר החדשה בצומת הפיל תציע לראשונה גם מילקשייקים ופרוזן קאסטרד - גלידה סמיכה וקרמית במיוחד שמכינים במכונה מיוחדת בטעמים אמריקאיים כמו בייגלה מלוח או עוגיות שוקולד צ'יפס.

קפטן. מתחם התחנה, ירושלים. רפאל איתן 1, קריית אונו. בני אפרים 280, צומת הפיל, תל אביב. לא כשר  

אורבן המבורגר (צילום: אנטולי מיכאלו לסטודיו המטבחון,  יחסי ציבור )
כשרים וחדשים. אורבן | צילום: אנטולי מיכאלו לסטודיו המטבחון, יחסי ציבור

מגע ישראלי: Urbun

רשת ההמבורגרים הכשרה והחדשה אורבן התמקמה בגני תקווה כדי לתת פייט למה שהיא מגדירה "בועת הקולינריה התל אביבית". באורבן מציעים אפשרויות שונות של המבורגרים מבקר או עוף (מסוג הקציצות שיכולות להיות נהדרות אבל רוב רשתות ההמבורגר נוטות להתעלם מהן), ואפילו המבורגר מסלמון וקציצה טבעונית על בסיס ברוקולי וחומוס. השוס האמיתי כאן הוא שבמקום לחמניית ההמבורגר סטנדרטית, הקציצות כאן מגיעות בתוך לחמניית פרנה ייחודית. המחירים נעים בין 32 ל-59 שקלים, ומלבד האוכל, תוכלו ליהנות גם מהטאץ' העיצובי של המקום שהוא כל כולו מחווה לדיינרי הסיקסטיז ותרבות הפוד טראקס. כן, יש אפילו אוטובוס אספנות ליושבים במקום. 

אורבן. הכרמל 20, גני תקווה. 03-6391234. כשר

עוד באוכל טוב:

בורגר פקטורי  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
ברוכים הבאים לתל אביב. בורגר פקטורי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

האמיצה: בורגר פקטורי אקספרס

ממש היום נפתחת לפעילות רשת ההמבורגרים החדשה בורגר פקטורי, ובניגוד לרשתות הקודמות שהוצגו כאן, המקום החדש נפתח בלב הרחוב הכי לוהט ועמוס היום בישראל: רחוב אבן גבירול בתל אביב (אולי בגלל זה הוא מעוצב בצבעים בולטים של צהוב זוהר, שאפשר להבחין בהם ממרחקים). כדי לבדל את עצמה מבין שלל המזללות ברחוב מציעים בבורגר פקטורי תוספות מדליקות לקציצות כמו המבורגר עם אננס צרוב וביצת עין, המבורגר סביח והמבורגר עם תוספת של ירקות מוקפצים ברוטב חריף בסגנון אסייתי. חוץ מזה, יש כאן גם המבורגר טבעוני ותוספות מושחתות כמו חלת בצל וכמובן צ'יפס. המחיר להמבורגר סטנדרטי הוא 35 שקלים.

Burger Factory Express. אבן גבירול 22 תל אביב. 9099129־03

אנגוסרי המבורגר (צילום: אלישבע וויל,  יחסי ציבור )
מהצפון למרכז. אנגוסרי | צילום: אלישבע וויל, יחסי ציבור

הצפונית: אנגוסרי

רק לאחרונה נפתח סניף של רשת הבשרים 12B ברחוב קרליבך בתל אביב, ורגע לאחר מכן נפתח הסניף הראשון במרכז של רשת אנגוסרי ברחוב הארבעה הסמוך. הפעם לא מדובר ברשת המבורגרים קלאסית, אלא יותר במזללת בשרים עם תפריט מצומצם של להיטים בטוחים. אם השם של הרשת נשמע לכם מוכר זה כנראה בגלל האחות הגדולה של אנגוסרי - רשת מסעדות הבשרים והקצביות אנגוס. ההמבורגרים של אנגוסרי החדשה בתל אביב עשויים (איך לא) מבשר אנגוס (35 שקלים), וחוץ מזה יש כאן שלל מנות בשריות נוספות, וכמובן בשר טרי לרכישה באטליז הסמוך.  

אנגוסרי. הארבעה 20, תל אביב. 75515733־03

NG המבורגר כבד אווז (צילום: רונן מלחן,  יחסי ציבור )
המבורגר כבד אווז מבית NG | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

היוקרתית: NG

אחרי שהשיקה את תפריט ההמבורגרים החדש והמפתה, מסעדת הבשרים NG הודיעה על כוונתה להתרחב ולהקים רשת של קציצות פרימיום חדשה שתתבסס על אותו תפריט מושקע שמוגש בינתיים במסעדה. את המיקום הראשוני עדיין מחפשים כאן (רמז: זה כנראה יקרה בתל אביב), ובין ההמבורגרים שיציעו במקום תוכלו למצוא המבורגר עם שרימפס וגבינת צ'דר, המבורגר שנטחן מתערובת של אנטרקוט ושייטל ומוגש עם אננס, בייקון, מייפל וגבינת גרויר והמבורגר עם כבד אווז. מי שלא מסוגל להמתין עד לפתיחה הרשמית ימצא בינתיים את ההמבורגרים האלה במסעדת האם בשכונת נווה צדק בתל אביב. 

NG המבורגר (צילום: רונן מלחן,  יחסי ציבור )
יודעים להתעסק עם בשרים. NG | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

 >> לכל חדשות האוכל

>> מתכונים לראש השנה