כששומעים על אזור שדרות ועוטף עזה, פעמים רבות מדובר בהקשרים פחות חיוביים ונעימים, כמו אירועים בטחוניים ואזעקות. אבל יש שם הרבה מעבר לקסאמים, ועכשיו החליטה בת האזור, עדי רוזן, תושבת נתיב העשרה, להראות לכולם את הצדדים המקסימים של שדרות והסביבה עם סיורי אוכל ייחודיים.

סיורי האוכל של עדי מתקיימים על בסיס כמעט יום יומי, ועורכים בין שעתיים וחצי לשלוש שעות, כשבמסגרתם מסיירים בין מסעדות שונות בעיר, שומעים את הסיפורים מאחורי המקומות, מקבלים הצצה לאחורי הקלעים וכמובן שטועמים לא מעט אוכל.

"אני חובבת אוכל וסיפורים והייתי הולכת לסיורי אוכל בארץ ובחו"ל", מספרת עדי, "חשבתי הרבה על איך אני יכולה להעביר את זה גם לדרום ומפה נוצר הרעיון. בנוסף, הייתי מקבלת המון שאלות על הדרום ועל המצב ואיך אנחנו מצליחים לחיות שם. אחרי הסיורים אנשים מבינים איך אנחנו מצליחים וזאת דרך מדהימה להתאהב במקום מסויים, דרך האוכל והסיפורים".

פיצה ארטישוק שדרות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פיצה ארטישוק בשדרות | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל


פריקסה שדרות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ויש גם פריקסה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הסיורים כמובן עוזרים לעסקים המקומיים, שרבים מהם נמצאים במצב לא פשוט לאור הבעיות הביטחוניות התכופות. "זה מאוד עוזר לעסקים מקומיים", מסבירה עדי, "אותם עסקים מקבלים חשיפה להרבה לקוחות שחוזרים אליהם גם אחרי הסיור".

אז מה למשל אפשר לטעום בסיור כזה? פיצות בוטיק מפיצה ארטישוק, פריקסה ממאפיית חורי הוותיקה שפועלת מזה 33 שנים בעיר, פיתות במגוון מילויים משוק - חגיגה בפיתה, כרוב עם רוטב שקדים וגבינה מלוחה של מסעדת סבא שמחה הצמחונית ופסטה בעבודת יד מפסטה וזהו.

המחירים לסיור נעים בין 150 שקלים לסועד ועד 250 שקלים לסיור שכולל משקאות אלכוהוליים. ההרשמה לסיורים בפייסבוק בעמוד סיור קולינרי בשדרות.