עומר מילר נפרד מכסא השף של מסעדת חדר האוכל
שנה סוערת במיוחד עוברת על השף עומר מילר. רק לפני כמה שבועות הוא פתח את דוכן ההמבורגרים המצליח שלו SUSU בשדרות רוטשילד, וכבר הוא מודיע על סיום תפקידו כשף של המסעדה אותה הוא מוביל מזה שמונה שנים - חדר האוכל בתל אביב. מילר מדגיש כי הוא עדיין יישאר אחד השותפים במקום, אך לאחר ערב הסילבסטר הקרוב הוא יסיים את תפקידו כשף של המסעדה. עדיין לא הוחלט מי יתפוס את המושכות מידיו של מילר ב-1.1.17, אך הוא עצמו ממשיך למיזמים נוספים כמו מסעדת חוף חדשה בשותפות עם המסעדן דוד טור.

ואוו זו הייתה חתיכת שנה מטורללת. באמת. בדיוק בתחילת השנה שעברה חזרתי מניו יורק ארצה לבישולי הסילבסטר של שתי המסעדות. מאז חלפו ימים גועשים, מרגשים, מכעיסים, מאכזבים. רכבת הרים של רגשות. מי שמכיר אותי באמת יודע שמתחת לג'קט השף יש בסהכ ילד די משוגע שלא מצליח להבין בכלל שהוא כבר לא ילד. אני רגיש מדי ושם זין מדי. אני עצבני ונמס באותה השנייה. אני אוהב לבשל ואני אוהב לאכול. אני נהנה לראות שאתם נהנים מהאוכל. הימים חלפו להם ומכרתי/סגרתי את מסעדת שולחן האהובה שבדיוק חגגה חמש שנים. לפני שבועיים בערך פתחתי את סוסו ובניו ומאז לא הייתה שנייה שלא הכנתי המבורגר לכל אלפי האנשים האהובים שבאו לטעום - מקווה שנהנתם ונשבע לכם שכל לילה התעלפתי במיטה עם דמעה של אושר בעין וחצי התקף לב שמא מחר החלום יגמר. ועכשיו, כפסע לפני סוף השנה אני נפרד מחדר האוכל. אני עדיין אשאר אחד הבעלים של הילדה הבכורה והאהובה עלי בעולם, אך את השנה החדשה לראשונה זה שמונה שנים לא אהיה השף של המסעדה. בגאווה ענקית אני מעביר את השרביט הלאה. זו הזדמנות נפלאה לומר תודה לכל השותפים שלי שהאמינו בי לאורך כל הדרך. תודה לסטיבן שהולך איתי יד ביד כבר כמעט עשור. אני כבר מגיל שלושים סובל ממשבר גיל הארבעים ואולי השינוי הזה בגיל שלושים ושבע (עוד מעט עוד מעט) יהיה הקטליזטור בהתבגרות הנפשית שלי. מי יודע? הערכה: לא. כנראה אשאר ילד משוגע לנצח. את התודה האמיתית, הכנה, המרגשת והחשובה מכל אני רוצה לומר לכם: האורחים שלי. חברים שלי. שמונה וחצי שנים שגדשתם את המסעדה. נשבע לכם שעשיתי כמיטב יכולתי שתהנו. מקווה שהצלחתי. אין לי מילים להסביר לכם כמה אתם חלק משמעותי ובלתי נפרד ממי שאני. אני אוהב אתכם. אחרון חביב: תודה לשירנקה שתומכת בי למרות הקשיים והסכנות והדאגות. מבטיח (עד כמה שניתן) לא לאכזב אותך❤ אז עד הסילבסטר חדר האוכל ואני יחד בעוצמה. תודה על הכל. (התמונה אגב מחודש הפתיחה של המסעדה)

A photo posted by Omer Miller (@omermiller) on


אביב משה משיק שוק אוכל חדש ודוכן פיתות שף, אגמון החולה
אחרי שוק הנמל, שרונה מרקט ושוק צפון, גם הצפון עצמו מקבל חיזוק משמעותי: השף אביב משה יחד עם קבוצת ד.ק.ל אחר אחזקות ואנשי כפר גלעדי יפתחו באפריל 2017 את האגמון מרקט - שוק קולינרי חדש ומסקרן סמוך לאגמון החולה בגליל בעליון, צמוד למלון גליליון החדש. השוק, שמשה ישמש כיועץ הקולינרי שלו, ישתרע על שטח של 4,000 מ"ר ויכלול מסעדות, דוכנים וחנויות. בין העסקים שיפעילו דוכנים במרקט ניתן למצוא כמובן את משה עצמו, שיפתח דוכן פיתות שף ויגיש בו מנה אחת בלבד - תבשיל בקר שיוגש בתוך פיתות הנאפות במקום, זכר לדוכן הפיתות ירושלמית שפתח וסגר בעבר ברחוב דיזנגוף בתל אביב.

יחד עם משה תמצאו גם בית קפה מבית ביגה, מבשלת בירה ומסעדה, דוכן של סבא חביב, דוכני פירות וירקות מאזור הגליל והגולן, בירות מקומיות ודוכנים נוספים של תוצרת גלילית הכוללים גבינות מקומיות, שוקולד בוטיק ועוד. "זה התחיל באירוח במלון גליליון הצמוד למרקט – המקום, האנשים, הנוף הבראשיתי והצניעות. התחברתי מיד", מספר השף אביב משה. "בעוד שבאזור המרכז נפתחים לא מעט שוקי אוכל בשנתיים האחרונות, תושבי הצפון והמטיילים הרבים באזור לא זכו עד כה ליהנות מהחוויה הזו שמרכזת במקום אחד היצע קולינרי כל כך מגוון. מעבר לנוף הגלילי, הייחוד של אגמון מרקט לעומת אחיו התל אביביים הוא החיבור הטבעי לחומרי הגלם המקומיים והאיכותיים כמו גבינות, יינות, תבלינים, שמנים, דבש ומאפים".

אגמון מרקט. סמוך למלון גליליון, כביש 90, הגליל העליון - הפתיחה באפריל 2017

אגמון מרקט (עיצוב: יובל דורפמן)
חרמון בחוץ ופיתה שף בפנים. הדמיה של האגמון מרקט | עיצוב: יובל דורפמן

BBB פותחים סניף ראשון מחוץ לישראל
רשת מסעדות ההמבורגרים BBB פותחת השבוע את הסניף הראשון מחוץ לגבולות הארץ בברלין שבגרמניה. הסניף החדש נפתח ברחוב Sonntagstr. הסניף הברלינאי והחדש משתרע על שטח של 250 מ"ר וכולל 115 מקומות ישיבה. לרגל פתיחת הסניף בברלין תhשלח לכל אחד מחברי המועדון של BBB הטבה הכוללת המבורגר במתנה, למימוש בסניף בברלין, אותה ניתן יהיה לממש עד סוף שנת 2016.

דנון: מסעדה ובית הספר למצוינות קולינרית, תל אביב
כחלק מהרצון של בית הספר החדש של השף מאיר דנון לחשוף את תלמידיו למגוון רחב של סגנונות בישול ומגמות מן העולם, מוקמת בימים אלה לצד בית הספר שלו מסעדת פופ-אפ בהפעלת התלמידים. המסעדה תשמש לתרגול וחשיפה של התלמידים לתנאי העבודה בעולם האמיתי ולהתמודדות עם דרישות הקהל. תפריט המסעדה ישתנה מדי יום ובתוך המסעדה תפעל ספרייה קולינרית עם מאות ספרים ומגזיני אוכל מכל העולם. התפריט ישתנה על בסיס יומי ויתמקד במטבחים שונים: מקומי לצד מטבחי עולם, עדכני לצד מטבח היסטורי (שחזור ארוחות ומנות מתקופות שונות) ואירועי קונספט סביב מוצרים ספציפיים.

דנון. בית הספר למקצועות הקולינריה. רחוב התערוכה 3, נמל תל אביב. 03-7571555

חגיגות בר מצווה לרשת מוזס, תל אביב
ביום חמישי הקרוב, 15.12.16 בשעה 21:00, תחגוג רשת המסעדות מוזס 13 שנות פעילות במסיבת יום הולדת בסניף רוטשילד בתל אביב. לרגל חגיגת בר המצווה של הרשת יחולקו מגוון מנות בהפתעה וצ'ייסרים על חשבון הבית, יוצעו כוסות שליש ליטר של בירה ב-10 שקלים ותתקיים מסיבה לילית שבה תנגן די.ג'יי ליידי L. חלק מהמנות שיוצעו ללקוחות: נאגטס עוף בקרמל תפוזי דם פיקנטי, כנפי עוף ברוטב סמוקי ברביקיו וקרם הברולה של מוזס עם סלסת אננס.

לפרטים


חורף בפרונטו קיוסקו, תל אביב
השף דיוויד פרנקל משיק תפריט חורף במסעדת המזון האיטלקי המהיר פרונטו קיוסקו בשוק צפון ברמת החייל, אשר יכלול מנות חדשות בהתאמה לחורף. לצד המנות החדשות יורחב התפריט ויציע מגוון מנות גם לטבעונים, שכעת יכולים לאכול בפרונטו קיוסקו פסטה ללא ביצים ופיצה עם מוצרלה טבעונית. בין המנות החדשות: פסטה חזה אווז ואורגנו, פיצה פפרוני וצ'ילי ופיצה סלמון ומסקרפונה.

פרונטו קיוסקו. שוק צפון, רמת החייל, תל אביב. 03-7739900

ערבי נתחים מיוחדים במיטבול Grill&Dinner, ראשון לציון
מיטבול Grill&Dinner יוצאים בקונספט חדש לימי חמישי המדגיש את נתחי הבשר במסעדה. במסגרת התפריט ניתן יהיה לבחור בין שלל מנות ראשונות (מקרפצ'יו הפוך ועד סיגר קזבלנקה) ומשם לעבור לבחירה של נתחים במשקל קילו וחצי (שרשת פילה, טי בון, צלעות כבש ועוד) לצד פלטת ירקות אדמה במחיר של 200 שקלים לסועד.  

מיטבול. דרך המכבים 8, ראשון לציון אזור התעשייה הישן. 03-9646468

יום הולדת 12 למסעדת ZE SUSHI, תל אביב
מסעדת הסושי ZE SUSHI חוגגת 12 שנים להיווסדה בשרונה מרקט ומארחת את RYO SUEHIRO, השף של שגרירות יפן, אשר יגיע להכין ארוחה יפנית מסורתית בערב יום שני, ה-19 בדצמבר. בין המנות שיוגשו באותו הערב: בין המנות הייחודיות שיוגשו בערב יום ההולדת: The Ambasador’s Roll- רול סושי החביב על שגריר יפן בישראל, Yellow Tail Yakitori- שיפודי דג לבן על הפלנצ'ה ברוטב טריאקי. מנה מסורתית לציון השנה האזרחית החדשה, ו-Warabimochi- קינוח שהיה המועדף על הקיסר דאיגו במאה התשיעית לספירה ומאז הפך לקינוח מסורתי יפני העשוי מקמח תפוחי-אדמה ופולי סויה.

ZE SUSHI. רחוב קלמן מגן 3 תל-אביב. 1700-708989

חידושים בדלידה בר, תל אביב
דלידה בר, הצמוד למסעדת דלידה, מציע שלל חידושים לקראת החורף: תפריט חדש עם מנות כמו טרטר דג ים - קרקר הודי, דלעת מוחמצת, לבנה, קרמבל סלרי (52 שקלים); מנת קובנייה - פילה בקר, פיתה מטוגנת, שומן כבש, איולי יוגורט מיושן (54 שקלים); בורקס קורקבנים - ביצה רכה, רסק, יוגורט פיסטוק (48 שקלים) ועוד. בנוסף, אנשי הבר יוצרים זה כמה חודשים ערבי טבחים אורחים שבהם מגיעים להתארח טבחים ממסעדות שונות בעיר אשר מציגים תפריט ספיישל שלהם לערב אחד.

דלידה בר. זבולון 8, תל אביב. 03-5369627

דלידה (עיצוב: אנטולי מיכאלו)
מתחדשים בדלידה בר | עיצוב: אנטולי מיכאלו


ופל-בר חדש בקניון הדר, ירושלים
בקניון הדר ירושלים ייפתח השבוע בית הקפה החדש ופל בר. בית הקפה ימוקם בכניסה לקניון מרחוב פייר קניג. הוופל בר הינו מוסד ירושלמי בן 16 שנים והרשת מונה כיום 13 סניפים ברחבי הארץ ועוד אחד בפינלנד. 

לפרטים

סניף ביגה חדש וכשר למהדרין, מבשרת ציון
רשת קפה ביגה פותחת סניף ראשון וכשר למהדרין המיועד לקהל הדתי/חרדי. הסניף החדש ייפתח בשבוע הקרוב בקניון רמי לוי במבשרת. הסניף ממוקם בקומה השנייה של הקניון וישתרע על שטח של כ-300 מ"ר וכולל כ-150 מקומות ישיבה. הסניף יכלול מעדניית בוטיק, מאפים, עוגות, לחמים, ומגוון רחב של קפה בטעמים שונים. שעות פעילות הסניף: ראשון עד חמישי, מהשעה 9:00 ועד 23:00, ימי שישי מהשעה 8:00 ועד 15:00, ובמוצ"ש מחצי שעה אחרי צאת שבת ועד השעה 24:00.

יקב אמפורה מתארח במסעדת יהלומה בנמל, תל אביב
מסעדת יהלומה בנמל בשוק האיכרים בנמל תל אביב משיקה תפריט שהותאם במיוחד ליינות של יקב הבוטיק אמפורה ויוגש מחר, יום חמישי, בשעה 20:00 בערב. בין המנות: תבשיל מולים בציר שרימפס על קסולה שעועית לבנה המותאם ליין אמפורה ריטון 2013 (62 שקלים), תבשיל זנב שור בבישול ארוך המוגש עם בצלצלי שאלוט וקרם לימה ומתאים ליין אמפורה וויאז' 12 (78 שקלים) ונתחי טונה כבושה לצד פלפלי פדרון עם יין אמפורה סבניון בלאן (62 שקלים). כל המנות יוגשו לצד היינות של יקב אמפורה שיוצגו בכוסות ובקבוקים.

טלפון להזמנות: 03-7162757

הזמנת משלוחים בבורגראנץ' דרך צ'אט
בורגראנץ' משיקה שירות הזמנת משלוחים חדש: הראנצ'אט, הזמנה דרך הצ'אט בעמוד הפייסבוק הרשמי של הרשת: בורגראנץ' - הקבוצה הרשמית. שירות הזמנת המשלוחים החדש של בורגראנץ' מתבצע על ידי הזמנה מפורטת בהודעה פרטית לצ'אט המסנג'ר של עמוד הפייסבוק של הרשת. כל שיש לעשות הוא לכתוב הודעה במסנג'ר עם פירוט מדויק של המנות הרצויות והכתובת למשלוח, ולאחר אישור ההזמנה על ידי מוקד המשלוחים, ההזמנה מבוצעת ויוצאת באמצעות מערך השליחים של הרשת אל הלקוח.

תפריט חורף חדש באולמות ה-VIP של יס פלאנט
בתפריט החדש שמציעה רשת בתי הקולנוע יס פלאנט ניתן למצוא מגוון סלטים מורכבים לצד עמדת סלט בהרכבה אישית, מרקים חמים, לחמניות בריוש, מנות פסטה, פיצות עבודת יד הנאפות במקום, הום פרייז ואנטיפסטי. גם תפריט הקינוחים התחדש עם סופלה שוקולד חם עם ליבת שוקולד נוזלית.

לפרטים

ארוחות משפחתיות בחומוס זרזיר, כרמי יוסף
זוהר בראון, הבעלים של חומוסיית זרזיר, מציע ארוחה המתאימה ל-4-5 אנשים במחיר של 119 שקלים לכל הסועדים. הארוחה כוללת שתי מנות חומוס (חומוס טחינה/מסבחה), סלט גדול, צ'יפס גדול, פיתות וחמוצים חופשי, 10 כדורי פלאפל ובקבוק שתייה גדול. 

חומוסיית זרזיר. רחוב הגפן 1 כרמי יוסף. 052-5333256

חומוס (עיצוב: פאולין שובל)
ארוחה לכל המשפחה בחומוסיית זרזיר | עיצוב: פאולין שובל

יום הולדת 23 לדיקסי של חיים כהן, תל אביב
מסעדת דיקסי של השף חיים כהן חוגגת יום הולדת 23. במהלך שבועיים של חגיגות (18-31 בדצמבר) תעלה דיקסי על כביש 66 המיתולוגי באמריקה, שזכה לכינוי "הרחוב הראשי של אמריקה", ותציע לסועדים מסע של טעמים וריחות משיקגו במזרח ועד לקליפורניה במערב. לצד התפריט הרגיל יוגשו גם מנות כמו טאפאס 66 (מגש של 5 מנות בהשראת המטבח האמריקאי) וכריכים על טהרת סצנת משאיות האוכל בארצות הברית כמו כריך ספריבס בבישול ארוך, מיונז חרדל וצ'ילי חריף, דיקסי קלאב סנדוויץ' עם רצועות חזה עוף במרינדה ותבלינים, מיונז קארי וקורנישונים וכריך שרימפס קריספי המוגש בבאגט תוצרת בית עם איולי לימון כבוש (כל הכריכים מגיעים בתוספת צ'יפס דיקסי).

דיקסי גריל בר. יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב. 03-6966123

לביבות החנוכה של מסעדת קיטון, תל אביב
מסעדת קיטון הוותיקה מגישה כבר 71 שנה את לביבות תפוחי אדמה כפי שעשו סבתא שרה וסבא צבי שייסדו את המסעדה. גם השנה, משבוע הבא, ניתן יהיה לרכוש את הלביבות במחיר של 20 שקלים (יחד עם שמנת חמוצה) לישיבה במסעדה ו-5 שקלים ליחידה לקחת הביתה.

קיטון. דיזנגוף 145, תל אביב. 03-5233679 

עסקיות ערב באונזה, תל אביב
בימים אלו משיקים באונזה-בר עסקית ערב חדשה במחירים נוחים. הארוחה, המוגשת בימים שני עד חמישי בשעות 18:00-19:30, מבוססת ברובה על מסורת המטבח העותמאני וכוללת שש מנות לבחירה בסגנון טורקי שמוגשות למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה בשתי דרגות מחיר שונות. לצד הארוחה תוגש כוס שתייה לבחירה: בירה, קאווה או שתייה קלה.

אונזה. רבי חנינא 3 יפו תל-אביב. 03-6486060

אונזה  (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מרימים לשעות הערב אונזה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תפריט חורף חדש במסעדת תטה, פרדס חנה
השף ניר פרומר ממסעדת תטה משיק תפריט חורפי עם מנות חדשות כמו נודלס פאד תאי (מנה צמחונית, 59 שקלים), הצ'ולנט של תטה (צמחוני או עם בשר בקר, 69 שקלים/79 שקלים) ותאוות בשרים - פלטת בשר גדולה המורכבת מנתחים טריים של אסדו, אנטרקוט, קבב ופרגית לצד תוספת חמה (100 שקלים ליחיד ו-169 שקלים לזוג). גם תפריט הילדים הפך לעסקית הבנויה ממנה עיקרית לבחירה: שניצל טרי, המבורגר או חזה עוף לצד זה תוספת חמה, וגם פיצה מהטאבון או פסטה טרייה במגוון רטבים. כל המנות מגיעות עם כוס שתייה קלה וגלידה. מחיר של מנות פתיחה ושתיה הוא 68 שקלים, ו-110/99 שקלים למנות העיקריות השונות.

תטה. כביש 650, פרדס חנה, מתחם דור אלון. 04-6376401

פסטיבל יפני במסעדת קמפאי, באר שבע
מסעדת קמפאי הבאר שבעית תחגוג פסטיבל יפני שיכלול תפריט מנות ספיישל של השף דרור שושן, קוקטיילים של סאקה, תפריט סאקה pure, בירה ויין יפני. הפסטיבל יתקיים ב-18-22 בחודש, בכל יום משעה 18:00. בלובי הכניסה למסעדה תקבל את אורחי הפסטיבל עמדת טעימות של אלכוהול יפני, ובסיום הארוחה יתקיים טקס תה מסורתי. בתפריט הספיישלים של הפסטיבל יוגשו מנות כמו סוזוקי אוסוזוקורי - סשימי סי בס בפריסה דקיקה עם מלח ים וג'ינג'ר בוויניגרט יוזו ווסאבי עם סלט של שיסו, צנוניות, מלפפונים, טוביקו, שמן ג'ינג'ר ועירית (52 שקלים); סשימי טונה צרובה על קרם שומשום עם סלט סלנובה, דייקון ובצל סגול ברוטב פונזו, שומשום קלוי וקריספי שאלוטס (58 שקלים); וסלט גומה דרה - שעועית ירוקה, ברוקולי וטופו משי על אטריות שעועית ברוטב מיסו שומשום, עם בצל ירוק, אצות היג'יקי, ושומשום קלוי (46 שקלים).

קמפאי. רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655999

אלי מצרי מצטרף למסעדת נילי בית יין, זכרון יעקב
אלי מצרי, המתמודד ה"מוסדניק" בעונה השישית של "מאסטר שף" שהסתיימה אמש, מאחד כוחות עם בעלי נילי בית יין במדרחוב זכרון יעקב. מצרי יתגבר את בית האוכל הוותיק בכמה מנות חדשות: הגירסה החלבית של הפסטיצ'ו של קורפו, טמאלס - מנה טיפוסית מהמטבח המקסיקניי - עלי תירס ממולאים בפולנטה ומבושלים באידוי ארוך, ובהמשך יצטרפו גם מרק הארטישוק הירושלמי בקרם קוקוס ועוד מטעמים ממטבחו של מצרי.

נילי בית יין. המייסדים 43, זכרון יעקב. 04-6292899

>> לכל חדשות האוכל