על הכריכים המטריפים של מעדניית יום טוב בשוק לוינסקי סיפרנו לכם לפני למעלה משנה, וכבר אז לא הצלחנו להסתיר את ההתלהבות שלנו מההקפדה על כל פרט ופרט, שהולידה את אחד הכריכים הטעימים ביותר שטעמנו בישראל. אז עכשיו החליטו בעלי המעדנייה, יומי ואיתן לוי, להפוך את עניין הכריכים (שהוגשו לפני כן מתחת לרדאר) למרכזי הרבה יותר, ובעוד כמה שבועות הם צפויים לפתוח את סנדוויצ'יית יום טוב שתוקדש כולה לכריכים מגוונים.

הסנדוויצ'ייה החדשה צפויה להיפתח סמוך לחומוסיית גרגיר הזהב בלוינסקי, ויהיו בה כ-20 מקומות ישיבה. את המקום יעטרו שלוש ויטרינות - אחת של בשר, אחת של דגים ואחת של גבינות - ומהן תבחרו את מרכיבי הכריך שבו תחפצו. כל כריך יעלה 36 שקלים, ותוכלו לבחור אם לשבת איתו במקום או לקחת אותו איתכם. בנוסף תוכלו לרכוש במקום פלטות של גבינות, בשרים או דגים במחירים שנעים בין 40 ל-200 שקלים.

סנדוויצ'יית יום טוב כריך בשר (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
אפשר גם בתוך קרואסון. כריך ביום טוב | צילום: דרור עינב, mako אוכל

בתפריט יחכו לכם כמה אפשרויות מוכנות, כמו כריך גבינות אמריקאיות, הולנדיות או צרפתיות וכריך בשרים בסגנון טורקי עם סלמי כבש ופסטרמה טורקית - ובנוסף תוכלו להרכיב סנדוויץ' לבחירתכם, או לשים את גורלכם בידי המוכר, שיאלתר לכם את הכריך שהוא ימצא לנכון (כמו שאנחנו הכי אוהבים לעשות).

אופציות הדגים במקום רבות, כך שתוכלו לבחור בין סלמון, לקרדה, מטיאס, הרינג, טונה מעושנת או מקרסקה. באגף הבשרים תוכלו להתלבט בין קורנביף, כתף בקר, סלמי ורוסטביף, ואם אתם אנשים של גבינות תוכלו להתפנק עם גרוייר, צ'דר, קשקבל או גבינה בולגרית. את כל היופי הזה יעטפו לחמים כמו פרנה, פוקצ'ה, לחם מחיטה מלאה, שיפון אגוזים, בורקס, קרואסון או ג'בטה.

סנדוויצ'יית יום טוב כריך גבינות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
שמנמן ומושחת. כריך גבינות | צילום: דרור עינב, mako אוכל

לבית הכריכים החדש אין אמנם תעודת כשרות, אך הכריכים פה אינם מערבבים בין בשר לחלב והמקום אינו פתוח בשבת. בתקופת ההרצה יפעל המקום בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 ל-21:00, ולאחר ההרצה יהיה פתוח עד השעה 23:00 ויתרום את חלקו לסצנת הבילוי השוקקת של שוק לוינסקי עם בירות ויינות מעולים במחיר סביר של בין 20 ל-45 שקלים לכוס. בימי שישי המקום יהיה פתוח מ-6:00 ועד 16:00.

סנדוויצ'יית יום טוב. לוינסקי 30, תל אביב

>> לכל חדשות האוכל