אף אחד לא בטוח איך המלחמה הנוכחית תסתיים ומתי, אבל דבר אחד המצב הוכיח לכולנו: אנחנו חזקים ב"ביחד", אנחנו טובים בלעזור ויש לנו כוח עצום כשאנחנו מתאחדים כדי להציל אחד את השני. בשבועות האחרונים קמו כאן יוזמות מבורכות (פרטיות ומוסדיות) וגם המסעדנים הצטרפו כדי לעזור להאכיל את החיילים שבחזית. אבל מה עם העסקים? עם המסעדנים?

בשבועות האחרונים נקלעו מסעדות בישראל לקשיים הישרדותיים בשל המלחמה; חלק מצוותי המסעדות גויסו למילואים, לא בכולן יש מרחב מוגן ורבים מהאזרחים מעדיפים לא לצאת לבלות בעת מלחמה. לצוות שכן נשאר - המסעדנים מתקשים לספק ביטחון תעסוקתי על מנת לשמור על ההון האנושי של המסעדה. נוסף לכל, קיים גם צורך קריטי לתמוך ביתר החוליות המרכיבות את כלכלת המזון המקומית - חקלאים, יצרנים, סוחרים וכדומה - ולהמשיך להניע אותה.

אסיף - תורנות שף (צילום: אסיף| המרכז לתרבות אוכל בישראל)
אסיף - תורנות שף | צילום: אסיף| המרכז לתרבות אוכל בישראל

תורנות שף היא מסעדת שטח שהקימו אסיף – המרכז לתרבות אוכל בישראל, במטרה לאחד את הכוחות ולאפשר הכנת אוכל ללוחמים במקביל לעזרה למסעדנים והיא המשך ישיר למיזם בישול עשרות אלפי ארוחות חמות הנשלחות למשפחות מפונות, בתי חולים, מרותקי בית, ניצולי שואה וכל מי שנפגע בעורף כתוצאה מהמצב.

איך זה יעבוד?

במסגרת המיזם צוותי המסעדות יבשלו תפריט מיוחד במטבח מרכזי והאוכל ישונע לבסיסים צבאיים בדרום ושם יוגש על ידי המתנדבים של אסיף. המיזם מתאפשר הודות לתרומות המממנות את המטבח המרכזי ואת רכישת חומרי הגלם. השינוע ייעשה כמובן תוך שמירה על בטיחות מזון גבוהה והטבחים שייקחו חלק במיזם יקבלו שכר מלא על עבודתם.

תורנות שף של אסיף - החיילים וגם המסעדנים מרוויחים (צילום: אסיף| המרכז לתרבות אוכל בישראל)
תורנות שף של אסיף - גם החיילים וגם המסעדנים מרוויחים | צילום: אסיף| המרכז לתרבות אוכל בישראל

"חשוב לנו לסייע למסעדות רבות להישאר עם הראש מעל המים בתקופה מאתגרת במדינה", אומר צ׳יקו מנשה, מנכ"ל אסיף, "ובמקביל חשוב לנו גם להיענות להצעה של צה׳׳ל לסייע בהעלאת המורל של החיילים. בכדי לאפשר את המשך הפעילות המבורכת והמשמעותית הזו, גויס מימון ראשוני מפילנתרופיה יהודית בארה׳׳ב, ובימים אלה אנו מגייסים תרומות נוספות עבור המיזם, בישראל ובארה"ב".

שפית תמר כהן צדק בפעולה (צילום: אסיף| המרכז לתרבות אוכל בישראל)
שפית תמר כהן צדק בפעולה | צילום: אסיף| המרכז לתרבות אוכל בישראל

בין המסעדות שמשתתפות במיזם: "קוצ'ינה הס 4" של השפית תמר כהן צדק; "אבן עזרא" מתל-אביב, בבעלות אלרן שרפלר, ממסעדת ׳עזורה׳ המיתולוגית; רוברטה וינצ׳י מפרדס חנה-כרכור; פסקדו של השף יחי זינו; אוזריה; ועוד.

בעלי מסעדות המבקשים לקחת חלק במיזם מוזמנים למלא את הטופס המקוון ולהצטרף לפרויקט תורנות שף של אסיף כאן.