החל מיום שני ייפתח לפעילות אחד ממיזמי האוכל המסקרנים והמצופים ביותר של התקופה בארץ, מגרב. המתחם, שנקרא על שם המדינות המערביות של אזור צפון אפריקה, כולל מסעדה, מעדנייה וחנות, מבית היוצר של האחראים על מסעדות מצליחות בתל אביב - קבוצת באראכה האוס של המסעדנים ואנשי העסקים אסף ליס ואלון פרידמן.

בדומה למיזמים גדולים בחו"ל כמו איטלי, שמהווה תחנת הצטיידות לכל מה שקשור לקולינריה האיטלקית ומאכילה אלפי אנשים ביממה, מתחם מגרב שואף להיות מוקד שמאחד אליו את המטבחים הצפון אפריקאיים, מאוכל ביתי, דרך מאפים ומתוקים, ועד כלי בישול והגשה מסורתיים וחומרי גלם ייחודיים כמו חלבה שמגיעה משכם; דבש מפרחי אבוקדו שמיוצר למגרב בצפון הארץ; שמן זית; ובירה ויין מיוחדים של המקום.

מגרב משתרעת על פני 700 מטרים רבועים ומחולקת למספר חלקים: מעדנייה עם פס קר ופס חם (האוכל שרוכשים הביתה או אוכלים במקום לא עובר חימום מבאס במיקרו עם ההגשה), אגף טאבונים שממנו ייצאו מבחר לחמים ומאפים מלוחים, דוכן גריל בו ניתן לרכוש בשרים על הגריל בפיתה (שמשולבים עם סלטי המעדנייה והממרחים של המקום), וחלק רחב של מוצרי קונדיטוריה - עוגות, עוגיות וקינוחים. 

מגרב ספינג'  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
מגרב ספינג' | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

"לפני המעדנייה ביקרנו באיטליה, לונדון, יפן ומרוקו גם", מספר אסף ליס על הבחירה דווקא בקונספט הזה, "אחד הדברים שהכי קסמו לנו זה האווירה החמה המחבקת והשפע המרוקאי. למרות שאף אחד מאיתנו לא מרוקאי. במרוקו כשאת נכנסת לפגישה זה קודם כל נשיקה וטאג'ין. רק אז מדברים. ומסביב לכל ההייטק שיש פה, זה מקום מאוד שונה וזה מנתק אותך ממה שקורה פה בחוץ. אגב, חשוב לי להבהיר שהמטבח הוא לא כולו מרוקאי, יש פה אווירה מרוקאית והעיצוב והסגנון. אבל יש גם שניצל בצהריים, כי זאת מעדנייה וצריך שיהיה גם שניצל". 

מגרב מעדנייה חדשה  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
כל שף אחראי על החלק שלו | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

על האוכל המגוון במגרב הופקדו מספר רחב של אנשי מקצוע מתחומים שונים, בשונה מהקונספט של מסעדה בה שף אחד אמון על כלל התפריט. כך, על המאפים ומוצרי הקונדיטוריה במקום תהיה אחראית הילה בידרמן, מי שהקימה ועמדה מאחורי המוסד האהוד שנסגר לא מכבר, "חמדה עוגות", ומביאה לכאן גלגול מחודש שלו עם עוגות ומאפים מרהיבים ומקוריים.

על אגף הטאבון הרחב אחראי השף חמודי אבולעפיה, בנו של חמודי עבולאפיה ממאפיית עבולאפיה המיתולוגית. עוד לוקחים חלק בפרויקט: שף זוזו חנא ממסעדת מגדלנה בצפון, שיגיע למגרב מדי שבוע בימי שישי כדי להכין מאכלים ערביים; קרן בן חקון, שניהלה את קייטרינג מזל טלה קרוב לעשרים שנה; ורעות עזר, בת למשפחה כורדית ומרוקאית ומומחית לבישול צפון אפריקאי ביתי, שתהיה אחראית על תבשילים וקדרות.

מלבד לשפים הקבועים במיזם יארחו במגרב שפים וטבחים שונים מכל הארץ, שיציעו מנות מיוחדות ויערכו שיתופי פעולה עם השפים במקום, כמו גם יציעו סדנאות קולינריות. לצד השפים המקומיים מתעתדים להגיע למגרב שורת שפים מהעולם, גם ממדינות כמו טורקיה או ירדן. בנוסף, מתכננים כאן מערך משלוחים רחב שגם בו ניתן יהיה להזמין הכל: מאוכל מוכן ועד חומרי גלם כמו טחינה מיוחדת, עראק, ממרחים שונים, דבש ושמן זית, ואפילו מוצרי לייף סטייל כמו שטיחים בעבודת יד או ספרי בישול מיוחדים. המשלוחים יגיעו לאזור תל אביב וגם לאזור גבעתיים ורמת גן. בהמשך, יפעיל המקום גם קייטרינג מטעמו. 

 

מגרב מעדנייה מסעדה חדשה  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
מגרב מעדנייה מסעדה חדשה | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

אזור המשרדים העמוס שבו פועלת מגרב מבטיח תנועה ערה מאוד של אלפי סועדים פוטנציאליים. אבל מה בעצם מה אוכלים כאן? ניתן למצוא במגרב למשל פידה - המאפה הטורקי שמוכר גם ממסעדת אונזה של ליס ופרידמן, הפעם במגוון מילויים כמו ג'יבנה, רסק עגבניות וארטישוק קונפי; או עלי זעתר טריים, מנגולד, תרד, ביצה קשה ואבן יוגורט; מנות מעדנייה כמו ממולאים; מפרום תפוחי אדמה, ארטישוק או כרובית; קציצות אפונה; פריקי; או בחש בוכרי טבעוני. ארוחה עסקית כאן שכוללת לחם מהטאבון, 2 סוגי סלטים או ממרחים שמכינים במקום, מנה עיקרית ותוספת עולה בין 54-68 שקלים. 

בימי שישי מציעים במקום גם מגוון רחב של חלות במילויים מיוחדים כמו חלת מטבוחה - חלת שבת במילוי של סלט מטבוחה מרוקאי; חלה בשם סמסרה מבצק בריוש במילוי של פרג ובצל מטוגן; חלה במילוי תרד וגבינות; חלת תפוחים מתוקה; בצק בריוש כרוך עם זעתר ואבן יוגורט. עוגיות מלוחות ומתוקות כמו ביסקוטי בתיבול מרוקאי; מרנג מי ורדים ומלבי; מרנג קוקוס ענקי; עוגיות עריסה ופרמזן; עוגות כמו קראנץ שוקולד, חלבה או חמאה מלוחה; עוגת מייפל אגוזים; עוגת גזר; עוגת שוקולד קלאסית. מי שמחפש עוגות של חמדה עלול להיתקל כאן בכמה כאילה, אבל בידרמן מסבירה כי מגרב היא בעצם הגלגול החדש והמשודרג.  

בחודש הקרוב המקום יפעל במתכונת מצומצמת. בימות השבוע הוא יפעל בין שעות 11:00-20:00. ביום שישי הוא יפעל בשעות 07:30-16:00 ובשבת הוא יהיה סגור בינתיים. בהמשך, שעות הפעילות יורחבו. בעתיד, מתכננים לפתוח סניפים נוספים של המקום ואפילו מקום לסדנאות בישול מבית מגרב. 

מגרב. יגאל אלון 94, תל אביב. 03-7566066