דירוג פיצריות: טוני וספה (צילום: אילן נחום, על השולחן)
מכונת להיטים- השף לאון אלקלעי בטוני וספה | צילום: אילן נחום, על השולחן

לאון אלקלעי, השף שעומד מאחורי שלאגרים קולינריים כמו פיצת טוני ווספה ומנות איקוניות של רשת המסעדות האסיאתיות הפופולאריות, ג'ירף, לוקח חלק במיזם אוכל חדש, הפעם אמריקאי למהדרין. אלקלעי, החליט לשים את הז'יטונים שלו על קונספט של בר כנפיים חדש וחבר כשף מייעץ, לעולה מאמריקה בשם איתן וויט שמהמר על כך שכנפיים הם הדבר הבא, גם אצלנו הישראלים.

"אני חושב שכנפיים זה החלק הכי מדהים של העוף", אומר אלקלעי, "היו לי 2 מקרים בחיים שבא אלי מישהו עם בקשה להכין לו תפריט וכבר היה לי תפריט מוכן כי אני חולם עליו שנים, וזה מה שקרה לי במקרה של בר הכנפיים. אני חושב שכנפיים זה שוס ושזה המאנץ' והחטיף הכי אולטימטיבי וטעים שיש".

בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו

המקום, אשר נקרא ווינגס, נפתח בדיוק היום (שני) ונמצא ברחוב הרצל בתל אביב. אלקלעי, בנה בו תפריט הכולל 12 סוגים של רטבים לכנפיים לצד כנפיים מיוחדות שיוגשו בבלילת בירה. "הרטבים מחולקים לאזורים בעולם וממש כיסינו את הכול כדי לענות על כל טעם אפשרי", הוא מסביר, "אני חושב שישראלים מאוד אוהבים כנפיים. תראי למשל את הכנפיים המיתולוגיות של דיקסי, שהן להיט וגם כשהגשתי כנפיים בג'ירף זה רץ והצליח. אני באמת מאוד אוהב את האוכל שיצרתי בתפריט הפעם והטעמים הולכים מסין, דרך קוריאה ועד ארה"ב. לא ויתרנו על כלום".

עוד באוכל טוב:

 

כך, בין הרטבים המוצעים למנות הכנפיים במסעדה החדשה ניתן למצוא רוטב טקסני של ברביקיו מעושן; רוטב בנגקוק עם צ'ילי מתוק או חריף; רוטב מומביי עם חלב קוקוס, קארי, מנגו ותפוח; רוטב שנגחאי חמוץ מתוק עם גרידת לימון; רוטב תל אביב על בסיס תפוזים; רוטב קוריאה עם סויה, ג'ינג'ר וסוכר חום ועוד. כל מנת כנפיים תכלול 8 יחידות ותעלה 26 שקלים (29 שקלים למנת כנפיים בבלילת בירה). כמו כן, יהיו בתפריט שבנה אלקלעי 2 סוגי סלטים לצד טבעות בצל, צ'יפס ובירה ייחודית שהוכנה עבור המקום. לצד מנת פרגיות בבלילת בירה למי שלא רוצה ללכלך את האצבעות.

אין תמונה
ווינגס- חדש בתל אביב



"אני אמריקני וכנפיים זה חלק מהתרבות שלנו שם", מסביר הבעלים של המסעדה, איתן וויט, "אני מתגורר בישראל מזה שבע שנים ואין כאן שום קונספט כזה. אני חושב שישראלים מאוד יתחברו לזה וממה שאני מכיר כולם כאן אוהבים כנפיים ואוכלים אותם באירועים שונים. אני רוצה לקחת את הנושא לרמה אחרת והרבה יותר טובה. הרעיון שלי התחבר מאוד לחזון הקולינרי של ליאון והוא ממש הגיע לפגישה הראשונה שלנו עם מחברת מפוצצת ברעיונות והפך את הכנפיים שאנחנו מגישים למשהו באמת ייחודי".

המסעדה החדשה תפעל בכל יום עד השעות הקטנות של הלילה (שתיים בלילה עד יום שלישי וארבע לפנות בוקר בימים רביעי וחמישי), היא תהיה כשרה ועתידה לפי וויט להתפתח בעתיד כרשת כנפיים ארצית. האם כנפיים פריכות במגוון רטבים הן באמת הלהיט החדש והמקום יצליח לפצח את הטעם הישראלי? את זה כבר אתם תחליטו.

ווינגס. הרצל 12, תל אביב. ראשון-שלישי 11:00-2:00, רביעי חמישי 11:00-4:00, שישי: 11:00-שעתיים לפני כניסת שבת, מוצ"ש שעה וחצי אחרי צאת שבת.

>> כל המתכונים לראש השנה

>> מדריך לקליעת חלות חגיגיות

>> 4 דרכים לשדרג אורז

>> מתכונים לסלטים מרוקאיים

>> 3 עוגות דבש לראש השנה

>> מיקי שמו מגיש: עוגיות לראש השנה

>> מתכונים לראשונות ותוספות לראש השנה

>> מתכונים לעיקריות לראש השנה

>> מתכונים לקינוחים לראש השנה

>> מתוקים לחג מ"הספר המתוק"