החודשים האחרונים היו קשים עבור לא מעט מסעדות ברחבי הארץ. רבות מתקשות לשרוד, אם בעקבות התחרות העזה ואם בגלל המצב הכלכלי שגורם למסעדנים להתמקד בעיקר ברשתות אוכל מהיר ופחות במסעדנות עילית או במסעדות ענק מושקעות. בין המקומות הרבים שנסגרו בתקופה האחרונה נמצאת גם הז'אזו וינו במתחם שרונה בתל אביב - מיזם ענק ומרשים בתוך מנהרה טמפלרית שהיה מהמסעדות ובעיקר מהחללים היפים ביותר שנתקלנו בהם בישראל. אחרי תקופה שבה עמד המקום ללא רוח חיים, ייפתח בו בעוד כמה שבועות מקום חדש - שייתן גם הוא כבוד למנהרה היפהפייה שבשרונה.

מדובר בשלוחה חדשה של השכן הצמוד - הוויסקי בר-מוזיאון - המכה של חובבי הוויסקי בארץ, שבו למעלה מאלף סוגי וויסקי מ-13 מדינות ברחבי העולם. בעוד הוויסקי בר-מוזיאון נחשב לבר-מסעדה פורמלי יחסית, המקום החדש, ששמו טרם נקבע סופית, אמור להיות הגרסה המשוחררת יותר. "הוויסקי בר-מוזיאון הוא ממש בית מקדש של וויסקי", מספ רן דור-חי, אחד הבעלים, "את החלק החדש ניצור כמתחם קליל יותר, בדומה למה שרפי כהן עשה עם החמארה בתוך רפאל, או מסעדת אריא של גיא גמזו עם הלאונג' שפועל מתחת למסעדה הרשמית".

ביחד עם המקום החדש יכלול הוויסקי בר-מוזיאון לא פחות מ-300 מקומות ישיבה, שמשתרעים על פני שטח של כ-400 מטרים רבועים. בימים שבהם מסעדות נסגרות על ימין ועל שמאל, התרחבות כזאת היא בשורה של ממש.

אין לכם חשש לפתוח מקום ענק נוסף במתחם שרונה?
"לא. מתחם שרונה הוא בעיניי אחד הנכסים היפים יותר שיש בארץ. לא צריך להספיד אותו כל כך מוקדם. למסעדה שלנו אנשים מגיעים במיוחד מכל רחבי הארץ, ככה שאנחנו לא ממש עובדים על כניסות מזדמנות מהרחוב, אבל בלי קשר, אני צופה עתיד גדול למתחם הזה".

מוזיאון הוויסקי שרונה מנות (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
הופכים לאימפריה. מוזיאון הוויסקי בשרונה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עם או בלי קשר לוויסקי בר-מוזיאון, הצריכה של הוויסקי - משקה פחות מוכר בקרב בלייני ישראל - נמצאת בעלייה מתמדת. "וויסקי זה משקה שיש לו הרבה מסורת מאחוריו, ומי שאוהב קולינריה ורוצה קצת להעז בסוף ימצא בוויסקי עולם קולינרי מטורף", מסביר דור-חי. "פה בישראל הצריכה של הוויסקי הולכת ועולה - רק השנה היא עלתה ב-20 אחוזים".

הרעיון מאחורי עוד מקום שפועל על טהרת הוויסקי והאוכל המותאם שמתלווה אליו הוא גם כלכלי: "עד לפני ארבע שנים לא ניתן היה לפתוח מקום כזה כמו שאנחנו פתחנו, ועכשיו אנחנו הופכים את כל הנושא הזה של שתיית וויסקי והיכרות עם המשקה לקל ונגיש בהרבה. גם מההיבט הכלכלי - אנחנו מאפשרים לסועדים שלנו לטעום כמה סוגים שונים של וויסקי במנות קטנות במחירים משתלמים, כך הם יכולים להתנסות במגוון סוגים בלי להוציא יותר מדי. בנוסף, אנחנו דואגים לחיבור הדוק בין הוויסקי לעולמות האוכל".

החיבור הזה מתמקד בתפיסה של הוויסקי בר-מוזיאון כמסעדה לכל דבר, שהתפריט בה מקדש בעיקר את מנות הבשר - שמתלוות היטב למשקאות הבית. התפריט במקום החדש יהיה זהה לנוכחי, אך יציע גם חצאי מנות שהתמחור שלהן יהיה סביר יותר וייתן מענה גם למי שלא מחפש ארוחת ערב מלאה. האוכל במקום אומנם לא מתהדר בשף שחתום עליו אך הוא מוקפד למדיי (בייחוד מנות הבשרים ביישון עצמי שמגישים כאן), וחלק מהמנות משלבות כמובן וויסקי.

אז מה אוכלים כאן? סינטה מעושנת על בצל שרוף וקרם סלק (48 שקלים); ברוסקטה עם חזה בקר, קרם קשיו, פלפל מעושן, שזיפים שיכורים ועירית (46 שקלים); ניוקי ארטישוק ואספרגוס בקרם ארטישוק ועשבי תיבול כאופציה טבעונית צמחונית ראויה בהחלט (86 שקלים); וכן מנות בשרים רציניות יותר כמו צלעות טלה על גריל פחמים, זוקיני ואיולי ירוקים (138 שקלים); ופריים ריב עם העצם לצד סלט עגבניות (48 שקלים ל-100 גרם).

לטובת אלה שפחות אוהבים או מכירים וויסקי מוגשים במקום גם תפריט רחב של יינות, בירות וקוניאק, וגם מבחר קוקטיילים לנחיתה רכה בממלכה. בינתיים יש עוד כמה שבועות עד לפתיחה הרשמית - עד אז התאזרו בסבלנות או נסו את מוזיאון הוויסקי שכבר פעיל.

וויסקי בר-מוזיאון. דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב. ראשון-חמישי: 17:00 עד אחרון הלקוחות, מוצאי שבת: שעה לאחר צאת השבת עד אחרון הלקוחות. כשר בהשגחה פרטית