את אומניבור, בר אוכל חדש ומסקרן בשוק הטורקי בחיפה, פתחו יחד שלושה שותפים עם זיקה לאוכל רוסי, לאלכוהול משובח ובעיקר לשילוב ביניהם. אולגה ואיליה גורל, שעבדו בתחום המסעדנות במוסקבה, חברו לאלכס פולונסקי, בוגר מסעדות מזללה וכתית של מאיר אדוני בתל אביב ומי שעד לאחרונה ניהל את ליבירה החיפאית, ויחד עם השפית קטיה פלוטניקובה בנו תפריט של מטבח רוסי מודרני שלא מפחד לקבל השפעות מקומיות ממנות ים תיכוניות.

כיאה לשם אומניבור (אוכל-כל, בלטינית), ההיצע בגסטרו בר אקלקטי למדי, וכולל לחם מחמצת בליווי סלמון כבוש בנוסח סקנדינבי עם ביצים עלומות ברוטב הולנדייז כמהין (52 שקלים); שרימפס ברוטב פסטו (68 שקלים); סִירְנִיקי - לביבות גבינה שמנמנות עם שמנת חמוצה וריבה (28 שקלים); תבשיל עדשים, ירקות שורש וגורגונזולה (38 שקלים); ירקות בכבישה עדינה, פלטת גבינות עשירה ועוד. בהתאם לעונה מכינים באומניבור גם אבטיח מוחמץ, אבל הדובדבן שבקצפת שבו מתגאים שם במיוחד הוא הכיסונים של דודה פרידה: פילמני (48 שקלים) או ורניקי (38 שקלים) עם מעטפת בצק דקיקה ביותר ומילוי נדיב. פלאשבק רציני ומגרה לאמא רוסיה.

אומניבור חיפה - פילמני (צילום: אולגה גורל, יחסי ציבור)
אומניבור חיפה - פילמני | צילום: אולגה גורל, יחסי ציבור

אומניבור חיפה - ביצים עלומות ברוטב הולנדייז כמהין (צילום: אולגה גורל, יחסי ציבור)
אומניבור חיפה - ביצים עלומות ברוטב הולנדייז כמהין | צילום: אולגה גורל, יחסי ציבור

הקוקטיילים שרקח פולונסקי משלימים היטב את חוויית האכילה באומניבור. הבלאדי מרי (32 שקלים) מכיל תחמיץ אבטיח כבוש, וכל היינות שנבחרו מתאימים גם הם לשתייה לצד מנות האוכל בתפריט - רוזה של יקב פלטר (38 שקלים), סובניון בלאן ניו זילנדי מיקב מטואה (32 שקלים) ומרלו קליפורני של יקב סטרלינג (35 שקלים). קוקטיילים נוספים הם Nika – ג'ין, אננס, סירופ בזיליקום וליים (28 שקלים); ופימס קאפ – פימס, ג'ינג'ר איל, מלפפון, תפוז ונענע.

אומניבור חיפה - קוקטייל (צילום: מריה טרויאנקר, יחסי ציבור)
אומניבור חיפה - קוקטייל | צילום: מריה טרויאנקר, יחסי ציבור

_OBJ

View this post on Instagram

Наша мэри достаточно кровава #bloodymary #omnivorehaifa #omnicocktails

A post shared by Omnivore.Gastrobar.Haifa (@omnivore.gastrobar.haifa) on

בקרוב תיפתח אומניבור לא רק בשעות הערב, ותציע ארוחות עסקיות בימי חול. בסופי השבוע יוגש בה בראנץ' משפחתי מפנק. כמו כן, התפריט צפוי להתרחב לקראת החורף עם מנות כמו בורשט (בגרסה בשרית וגרסה טבעונית), מרק בצל שרוף ותפריט יינות וקוקטיילים חורפיים ומחממים.

אומניבור. קהילת סלוניקי 6, חיפה. שני-שבת מ-19:00 ועד האורח האחרון. 050-8658185. לא כשר