אפשר להגיד שיש היסטוריה למקום בו נפתחה השבוע מסעדת מיט קיטשן - לפני למעלה משנתיים נפתחה בקול תרועה רמה המסעדה שיין אנד שארפ, עם הגב של שחקן הכדורסל דריק שארפ והידע המקצועי של השותף ואיש הבשרים המוכר יענקלה שיין. בהמשך, עזב שארפ את השותפות ומיד אחריו עזב גם שיין.

בימים אלה נפתחת באותו החלל מסעדת שף כשרה של שני שפים צעירים בשם נדב נצר (מסה, רפאל, שולחן) ואלעד לוי (בוסטון וארצ'י). המקום החדש אמנם ישים דגש מיוחד על מנות בשר, אך לא יתפקד כסטייק האוס קלאסי, בשונה משיין אנד שארפ. "נדב ואני הכרנו לפני שמונה או תשע שנים כשעבדנו יחד במסעדת בוסטון באילת", מספר לוי. "זה המקום בו התחברנו והפכנו לחברים טובים. כשעזבנו את אילת אמנם התפצלנו, אבל החלום לעשות משהו יחד נשאר. יש בינינו חיבור מעולה והראש שלנו חושב לאותו כיוון קולינרי, ועכשיו סוף סוף הצלחנו להוציא אותו לפועל".

סביצ'ה מיט קיטשן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
ויש גם מנות דג | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עוד חדשות מחכות לכם בעמוד הפייסבוק שלנו

הבחירה לפתוח מסעדה כשרה הגיעה מהמחסור במסעדות טובות בז'אנר הספציפי הזה באזור המרכז. "העדפנו לפתוח מקום כשר כדי שנוכל לפנות לכולם. הרי מי גם למי שבוחר לאכול כשר מגיע ליהנות מבבשר איכותי", אומר לוי.

לא מפחיד אותך לפתוח מסעדה שמדגישה בשרים דווקא במקומה של מסעדת בשרים מוכרת?
"לא. אני חושב שאנחנו מביאים משהו אחר לחלוטין מהמסעדה שפעלה כאן קודם. זאת מסעדה בקונספט אחר, עם מנות מגניבות ומעניינות יותר ואווירה צעירה. אנחנו לא סטייק האוס אלא מסעדת שף".

התפריט של מיט קיטשן מדגיש באופן טבעי נתחי בשר רבים שמיושנים במקום ומוגשים כמנות קלאסיות מהמטבח האירופאי, בהן משלבים השפים נגיעות ים תיכוניות.

שפים מיט קיטשן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
לוי ונצר. חברים כבר שנים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

אז מה תמצאו כאן? סלט בקר מעושן עם ארטישוק ירושלמי, שום קונפי, צנונית, עגבנייה כבושה, מלפפון כבוש, פלפל חריף, עלי פטרוזיליה, קולרבי, איולי אריסה ולימון כבוש (49 שקלים), שקדי עגל עם קובה של סבתא אסתר, מסבחה חמה, ויניגרט שיפקה וציר טלה (64 שקלים), פילה בקר עם פירה, שום קונפי, ציר בקר ודובדבני אמרנה (169 שקלים), צלעות טלה מקומי עם ויניגרט שיפקה, סלט שומר, סומק וזעתר ופלחי תפוח אדמה (189 שקלים) וקינוח של קרם תפוחים, גרניטה תפוח סמיט, סורבה תפוח, אבקת מרנג, טוויל תפוח, רוטב דבש ותימין (42 שקלים).

קינואה אדומה מיט קיטשן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
קינואה אדומה במיט קיטשן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור


Meat Kitchen. יגאל אלון 65, תל אביב. 03-6310684. ראשון עד חמישי, 12:00-00:00. שישי מ-12:00 ועד שעה לפני כניסת השבת. שבת, שעה לאחר צאת השבת ועד חצות. כשר

>> לכל חדשות האוכל