אם הקו האדום של הרכבת הקלה אכן ייפתח לפעילות החל מה-18 אוגוסט כפי שפורסם לאחרונה ותזכו לעלות לנסיעה, קחו בחשבון עצירה מומלצת מאוד: מאפיית צייט פור ברוט (Zeit fur Brot). מדובר בסניף ראשון של רשת המאפיות הברלינאית שנפתח אי פעם מחוץ לגרמניה, במהלך שלקח כמה שנים טובות ולא מעט עבודה ונולד בזכות שיתוף פעולה בין דירק שטייגר, אחד השותפים של המותג, ליזמית הישראלית דליה ישראלי וכעת התמקם ברחוב מנחם בגין בתל אביב, מול מתחם חסן ערפה באזור שנודע בעבר כצומת מעריב.

צַיְיט פוּר בְּרוֹט (זמן ללחם) היא מוקד עלייה לרגל ותיק בברלין ותמיד משתרבבת לכל מפת מומלצים או רשימת מקומות שראוי ורצוי לפקוד בעיר, שם יש לה חמישה סניפים. לא מעט פעמים - בסופי שבוע או סמוך לשעת הפתיחה - מתגודד כבר תור במקום. הבסט-סלר של המקום והפייבוריט הוא ללא ספק ה"שנקה" (שבלול) - עוגת שמרים תמירה ושמנמנה בשמגיעה במבחר מילויים כמו קינמון, אגוזי מלך, שוקולד, שוקולד לבן ומייפל-אגוזים (20-24 שקלים).

@goldritka בשורות על פחמימות מברלין שהגיעו לישראל. אם אתם חובבים של ברלין תשמחו לשמוע שהשבוע נפתח בארץ סניף ראשון למאפייה הברלינאית Zeit für Brot. הם מפורסמים בזכות עוגות שמרים נהדרות ולחמים טובים שאפשר לרכוש גם במשקל ולא ככיכר. זה מה שאני הכי אהבתי שם, כתבו לי אם הכרתם #פודטוק #ברלין #מאפים ♬ Take My Breath Away - Berlin

מבחר מאפים מלוחים ומתוקים (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
מבחר מאפים מלוחים ומתוקים | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור
אפשר גם חצי כיכר לחם (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
אפשר גם חצי כיכר לחם | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

מלבד לאותם שבלולים חמודים מציעים כאן עוד שפע פחמימות כמו פרעצלים, לחמניות, כריכים וכמובן שהמון סוגי לחמים. את כל המאפים מכינים בצייט פור ברוט עם חומרים אורגניים איכותיים, ללא שום חומרים מלאכותיים ותוספים. גם בכריכים ובסלטים - הכל הכל מרכיבים אורגניים בלבד כמו ירקות ממשק חביביאן, חמאה אורגנית מיובאת ועוד. למרות הפופולריות הרבה של שבלולי השמרים, אנחנו אישית התאהבנו במאפה עם השם המצחיק "לעזאז-הל" (18 שקלים) הנימוח והמקורמל בו זמנית. אחד ממאפי ההל הטובים ביותר שאכלנו לאחרונה ללא ספק.

כריכים מרכיבים אורגניים בלבד (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
כריכים מרכיבים אורגניים בלבד | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור
אפשר להציץ על תהליך האפייה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
אפשר להציץ על תהליך האפייה | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

מלבד לזכוכית הגדולה שמאפשרת הצצה למאפייה עצמה, המקום מזכיר בעיצוב את זה של הסניפים הברלינאיים, מרווח ומואר וכולל גם מקומות ישיבה בחלל הפנימי (שעוד זקוק לחיזוק המיזוג) וגם בחוץ ברחבה מוצלת. ואחד הדברים הכי נחמדים פה זה האפשרות לקנות גם רק חצי כיכר לחם וכך לנסות כמה סוגים. 

גולת הכותרת: שבלולי שמרים במגוון מילויים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גולת הכותרת: שבלולי שמרים תפוחים וגבוהים במגוון מילויים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
הפייבוריט שלנו: מאפה ההל (אמצעי) (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
הפייבוריט שלנו: מאפה ההל (אמצעי) | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

צייט פור ברוט. מנחם בגין 37, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 07:30-20:00, שישי 07:30-15:00 כשר