תקופת הקורונה, לצד מגרעותיה הרבות, גרמה לשפים רבים להכניס אותנו למטבח הביתי שלהם ולחלוק מתכונים ושיטות הכנה לכמה מהמנות המפורסמות יותר במסעדות שלהם. אחד מהשפים הללו הוא כמובן אייל שני, שהתרגלנו לראות בזמן האחרון בגבולות המטבח הביתי שלו, מכין איתנו פסטה בישראל מבשלת יחד או מלמד את הסודות לחומוס המושלם בחדשות הבוקר.

כעת, כשחלק ממסעדותיו של השף חזרו לפעילות (בראשן המזנון שפועל כרגע במתכונת טייק אווי ופורט סעיד שנפתחה אמש אף היא במתכונת טייק אווי בלבד), חזר שני להתרכז בעסקיו. אבל הקאמבק העסקי החלקי ממש לא אומר שהשף הפסיק לחלוק איתנו את הסודות של אחורי הקלעים של האוכל שלו, כפי שהתרגלנו.

View this post on Instagram

לפני מספר דקות נפתחה פורט סעיד לטייק אוואי. לפני 8 שנים הנחתי את הפרנצ׳ טוסט הראשון שלה על הפלאנצ׳ה, שום דבר מיוחד לא היה בו, המתנתי לנס שיקרה, לזמן שיחלוף, לתקלה שתתרחש, שיתנו לפרנצ׳ טוסט הזה את מה שאני לא הצלחתי להעניק לו. ואז החלו להאסף המוני אנשים בלילות והתור לאכול אותו השתרך סביב כל בית הכנסת הגדול שבסימטאת הר סיני, תגובת המטבח לא אחרה לבוא, איל, אתה חייב להביא לנו עוד פלאנצ׳ה, אמרו לי הטבחים, אין מקום להעמיד את כל הפרנצ׳ טוסטים האלה וחוץ מזה כל המיץ של המינוט סטייקים שניצלים עליה נספג בתוכם. באותו רגע נפתחו מעלי שערי השמיים ואור זהוב עטף את הנשמה שלי, לפתע הבנתי הכל, את התור המשתרך, את הטעם המופלא של הטוסט הזה בזכות מיצי הצליה של המינוט סטייקים שנספגים בתוכו ואת זה שאי אפשר להמציא את זה לבד ואין מקום בעולם שילמד אותך את זה אלא רק מן החיים עצמם, ממה שהם מחברים ומזמנים. שנים, עד היום, זה היה אחד מן הסודות השמורים ביותר בפורט סעיד, ועכשיו, כשניתנה לנו הזכות להיות אתכם שוב, לא יכולתי להחזיק עוד את הסוד הזה בבטן.

A post shared by Eyal Shani. Chef (@eyaltomato) on

אתמול בלילה העלה שני לחשבון האינסטגרם שלו פוסט שבו הוא מספר על הפתיחה המחודשת של הפורט סעיד, ובו גם הסבר על אופן ההכנה של אחת המנות המפורסמות והפופולריות ביותר במקום: הפרנץ' טוסט.

הסיפור מאחורי הכנת המנה כלל את מה ששני מגדיר כ"סוד שהוא החזיק בבטן", והוא העובדה שאת מנת הפרנץ' טוסט מכינים על אותה פלנצ'ה שעליה נצלים הסטייקים למנת המינוט סטייק המפורסמת של המזנון שמוגשת בווריאציה שונה גם בפורט סעיד. שיטת ההכנה הזאת נבעה אומנם מחוסר מקום במטבח, אך הביאה לטענתו לתוצאה הנהדרת של טעמי הפרנץ' טוסט המיוחדים במקום, שמתבססים על הנוזלים שניגרים מבישול הבשר.

אייל שני בניו יורק
אייל שני בניו יורק | צילום: החדשות

"באותו רגע נפתחו מעלי שערי השמיים ואור זהוב עטף את הנשמה שלי, לפתע הבנתי הכל, את התור המשתרך, את הטעם המופלא של הטוסט הזה בזכות מיצי הצליה של המינוט סטייקים שנספגים בתוכו ואת זה שאי אפשר להמציא את זה לבד ואין מקום בעולם שילמד אותך את זה אלא רק מן החיים עצמם, ממה שהם מחברים ומזמנים", כך כותב שני, "שנים, עד היום, זה היה אחד מן הסודות השמורים ביותר בפורט סעיד, ועכשיו, כשניתנה לנו הזכות להיות אתכם שוב, לא יכולתי להחזיק עוד את הסוד הזה בבטן".

ובעוד עוקבים רבים ראו בטקסט של שני עוד מניפסט מגרה שיוצא מפיו והשתוקקו לסור לפורט סעיד לאכול פרנץ' טוסט על מדרכות רחוב אלנבי הסואן - רבים אחרים, ביניהם צמחונים ושומרי כשרות - ראו בסוד הזה כסוג של בגידה באמונם במקום, היות שפרנץ' טוסט במקור היא מנה צמחונית. "ואתה לא כותב בתפריט שהפרנץ' טוסט מכיל מיצי בשר? למה לגרום למי שלא אוכל בשר וגם לשומרי כשרות לאכול את זה ללא ידיעה?", כך אחת מהתגובות לפוסט, ועוד רבות אחרות ששואלות מה לגבי הצמחונים הרבים שאוכלים את המנה ללא ידיעת הפרטים הללו. יש לציין כי הפורט סעיד אינו מקום כשר, עם זאת תגובות התפרסמו גם בנושא סוגיית הכשרות של שומרי כשרות שסועדים במסעדותיו של שני ובפרט בפורט סעיד.