אין יותר מדי דוגמאות למסעדות או מיזמים קולינריים מחו"ל, שהצליחו גם כאן אצלנו בישראל. ל-KFC זה לקח לא פחות משלושה סיבובים, עבור מקומות כמו פושון הצרפתית או דאנקן דונאטס האמריקאית ההגעה לארץ ממש לא התרוממה, וגם אי אפשר להגיד ששף מכוכב מישלן כלשהו, מסדרת השפים שנחתו כאן בשנים האחרונות וניסו להרים מסעדות בארץ, שברו את תקרת הזכוכית המוצקה במיוחד של הקהל הישראלי.

כל הנתונים הללו לא השפיעו על אחת מקבוצות המסעדנות החזקות בעולם, רובושון, שפותחת בעוד מספר שבועות רשמית, מסעדה חדשה בתל אביב. אומנם השף ז'ואל רובושון - מי שהוביל את הקבוצה קולינרית, כבר אינו בין החיים, אך כשהגענו לבקר במסעדה החדשה של הקבוצה - ל'אפוק (L’Époque), סיפרו לנו בהתלהבות שמדובר בפרויקט שרובושון עצמו שאף להגשים מזה שנים: לפתוח מקום בארץ הקודש, אך מעולם לא הספיק. כעת המיזם קורם עור וגידים בהעדרו.

 

לאפוק רובושון ביצה  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
ביצה וקוויאר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בסך הכל מפעילה קבוצת המסעדנות רובושון מסעדות כמעט בכל רחבי העולם: מלונדון, דרך פריז, טוקיו, שנחאי, הונג קונג, מונקו, טאיפיי, ניו יורק ועוד. מסעדות הקבוצה יחדיו מעוטרות ב-31 כוכבי מישלן, לא נתון לזלזל בו, גם עבור אלה שרואים במדריך תו תקן מיושן למדי בסצנת המסעדות בכל העולם. מגובים בנתונים הללו ובכוח אדם מנוסה ממסעדות הקבוצה שהגיע לתל אביב, החלו כאן לאחרונה בהרצה של המסעדה.

זכינו להיות בין הראשונים להגיע למסעדה החדשה לארוחה, ולנסות חלק מהמנות בתפריט. המסעדה בישראל משלבת לראשונה בין מסעדה ומלון: זה כולל אוכל של הקבוצה בשירות חדרים, תפריט פאטיו וארוחות בוקר שגם ניתן יהיה למצוא בהם את המאפים של קבוצת רובושון (ברחבי העולם פועלות גם קונדיטוריות ומאפיות מבית המותג).

 

לאפוק רובושון טלה  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
טלה ליד הפירה המפורסם | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המלון עצמו יפהפה ומרשים וניכר שמנסים לחשוב בו על כל פרט אפשרי. הוא נמצא בבניין היסטורי בשכונת נווה צדק בתל אביב, וגם בעברו שימש כמלון בו התארחו במהלך השנים גדולי המדינה. כעת הוא הוסב למלון יוקרה מחודש הכולל ספא, בריכה ו-44 חדרים לצד 2 סוויטות וכאמור, מסעדת יוקרה אחת שבה כ-80 מקומות ישיבה לצד חדר פרטי שמיועד לעשרים איש.

ל'אפוק, בשונה ממסעדות הקבוצה הרשמיות יותר מסביב לעולם, שואפת לפחות להיות קלילה יותר ברוחה, ולתקשר עם חומרי הגלם המקומיים במנות מסוימות. בד בבד עם השאיפה לחדשנות מסוימת דווקא במסעדה בתל אביב, רוצים להגיש גם בארץ את הקלאסיקות שבגינן התפרסם רובושון: מהפירה עתיר החמאה המוכר, דרך המבורגר כבד אווז, ביצה עלומה קריספית עם קוויאר מקומי, ועד למנת לובסטר שמוטס לישראל מקנדה.

התפריט במסעדה מחולק למנות ראשונות קרות וחמות, מנות דגים ובשרים, ומנות הדגל של ז'ואל רובושון. אפשר למצוא בו מנות כמו מרק דלעת עם ערמונים ושומר; טרטר סלק ותפוחי עץ עם גלידת חרדל; אויסטר ג'ילארדו בג'לי וסמולינה ברוקולי; בר ים עם שורש פטרוזיליה ורוטב בויאבז; טרטר בקר פריזאי; ונתח קצבים ורטטוי. קלאסיקות מצולחתות למשעי של טעמים, מנות וטכניקות צרפתיות.

לאפוק רובושון טטאקי טונה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
טטאקי טונה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בהתאם לאווירה היוקרתית שכוללת צוות בחליפות ולא מעט גינונים, המחירים כאן בהחלט גבוהים ומצהירים גם כן כוונות בנוגע לסוג הקהל שעתיד להגיע הנה. המנות הראשונות מתומחרות סביב 75-90 שקלים, המנות העיקריות נעות בין 100 שקלים לריזוטו זעפרן ועד 320 שקלים לכתף טלה קונפי שמיועדת לזוג.

החלק היקר ביותר בתפריט מתמקד במנות הדגל שהן המומחיות של רובושון, מנות שלטעמנו הן מוקד המשיכה העיקרי וגם המנות שמציגות את חומרי הגלם המשובחים ביותר. את חלקם לא ניתן כמעט למצוא במסעדות אחרות בארץ. האגף הזה כולל ביצה עלומה פריכה עם קוויאר שמחירה 320 שקלים (כנראה המנה הראשונה היקרה ביותר שמוגשת כיום בישראל, אם כי היא כוללת כמות מאוד מכובדת של קוויאר ישראלי מצוין מנחל דן), דרך מיני המבורגר עם כבד אווז ופלפל פריך במחיר 160 שקלים; ולובסטר מקורמל עם קציפת חלב קוקוס ורוטב פלפל שחור שזכינו לנסות בארוחה, והיה בהחלט טעים, אם כי לנוכח מחיר של 395 שקלים למנה, קשה מאוד להישאר אדישים, בלשון המעטה.

לאפוק רובושון - סנסציית שוקולד (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
לאפוק רובושון - סנסציית שוקולד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

לובסטר הוא חומר גלם יקר עד מאוד, ולהטיס לובסטרים לישראל מקנדה זה עסק מאוד לא זול. וגם לא מאוד אקולוגי. האם בארץ יש מספיק קהל שיהיה מוכן, בטח בתקופת זמן זאת, להשקיע את המשאבים הללו בכמה מהמנות הכי יקרות שראינו כאן אי פעם? זאת שאלה שרק הזמן יוכל לענות עליה, והתוצאות יתקבלו אחרי שההייפ מהפתיחה המתוקשרת יירגע.

לאפוק רובושון - קינוח תפוחים (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
לאפוק רובושון - קינוח תפוחים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ובכל זאת, אם החלטתם להגיע לארוחה ולתת הזדמנות לאוכל של אחד השפים המפורסמים בעולם, ההמלצות שלנו בביקור כאן יכללו ברובם את המנות המיוחדות בחתימת רובושון. מנת הלובסטר משתלבת היטב בייחוד עם רוטב הפלפל השחור וטוויל פלפלים מפתיע; מנת הביצה עם הקוויאר הייתה מצוינת ועתירת אוממי, בייחוד אם אתם חובבים גדולים של השילוב האיקוני ביצי דגים וביצים ברמת עשייה מושלמת; וכמובן, הפירה - שואמנם בלתי אפשר לזלול יותר משתיים שלוש כפות ממנו, לאור הכבדות שלו, אבל לא בכדי מדובר במנת הפירה המפורסמת ביותר בעולם- חמאתית, עשירה, ומצוינת. היא מוגשת רק כמנת צד למנות עיקריות אחרות, כך שאי אפשר להזמין אותה לבד, לפחות בינתיים.   

תפריט הקינוחים מתמקד גם הוא בקלאסיקות. מאגס מבושל בקרם קרמל עם עוגה וינאית וסורבה אגסים; דרך טארט תפוחים עם גלידת קינמון; גבינות עונתיות מקומיות עם צ'אטני פירות; וקרם אגוזי לוז עם גלידת קפה.

 ל׳אפוק. לילנבלום 6, תל אביב. לא כשר