עוגת שמרים פיס אוף קייק  (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
חגיגה בראשון לציון. חנות המפעל של פיס אוף קייק | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור
מקומות חדשים

פיצה האט בגרסה כשרה, ירושלים
פיצה האט פתחה בקומה העליונה של קניון מלחה בירושלים מסעדה כשרה. מדובר במסעדת פיצה האט הכשרה היחידה בעולם, והמקום מציע בנוסף לפיצות גם מגוון ארוחות בוקר (35 שקלים). המסעדה פתוחה בימות השבוע מהשעה עשר בבוקר ועד 11 בלילה, בימי שישי מהשעה תשע וחצי ועד שלוש ובמוצאי השבת עד11 וחצי.

פיצה האט. מתחם המסעדות, קניון עזריאלי ירושלים (מלחה).

חנות מפעל חדשה לפיס אוף קייק, ראשון לציון
בחנות המפעל החדשה של פיס אוף קייק בראשל"צ תוכלו לקנות מבחר רחב של עוגות, עוגיות, לחמים, בורקסים, מוצרים ללא סוכר וגלוטן וקישים. כמו כן ניתן לשתות בו קפה (5 שקלים לכוס) ולאכול פרוסת עוגה (10 שקלים).

פיס אוף קייק. יוסף לישנסקי 20, ראשון לציון. 1-700-551-110. כשר.

נהייתם רעבים? בואו, בואו לפייסבוק רגע

ממולאים בטאבון (צילום: חיים יוסף,  יח"צ)
השפים בדרך לנצרת. ממולא בטאבון | צילום: חיים יוסף, יח"צ

חגיגות ומבצעים

חגיגת ממולאים בנצרת
ב-20-21 בחודש תתקיים בנצרת חגיגה על טהרת הממולאים, עם סיורים קולינריים ושפים שיתארחו במסעדות מקומיות. בין האורחים: ארז קומרובסקי, חיים כהן, עומר מילר, אביב משה, רביבה אפל, מיכאל גרטופסקי, איילת לטוביץ', חמודי אוקלה, אוראל קימחי, אסף דוקטור, יאיר יוספי ואוהד לוי. השפים יגיעו למסעדות דיאנא, תישרין, אל טאבון, אבו אשרף, מאפיית אל טאבון, ממתקי אל מחרום ועוד ויכינו שלל מנות, בדגש כמובן על ממולאים.

לפרטים נוספים

שעה שמחה בהוסטל 51, תל אביב
בר המסעדה הוסטל 51 מציע בכל ימות השבוע (ראשון-חמישי) בין השעות שבע לתשע בערב בקבוק יין חינם על כל הזמנת ארוחה זוגית. בנוסף, בצהרי שישי הופך המקום לטברנה יוונית, עם מוזיקה יוונית ומנות מהגריל.

הוסטל 51. יהודה הלוי 51, תל אביב. 03-5277306.

פסטיבל בירה במתחם שרונים, הוד השרון
מתחם שרונים בהוד השרון יארח ב-18-20 בחודש פסטיבל בירה. באירוע ישתתפו שלל מבשלות ישראליות ומותגי בירה מקומיים ובינלאומיים, וכמו כן יתקיימו בו סדנאות בירה, טעימות והדרכה של הכנת לחם בירה. מחירה של כוס טעימות (הכוללת שלושה קופונים) - 20 שקלים.

מתחם שרונים. הרקון 2, הוד השרון.

מבצע יום הילד באגאדיר
רשת ההמבורגרים מציעה לכבוד יום הילד הבינלאומי כדור גלידה חינם לכל ילד מתחת לגיל 15 בסיום הארוחה.

לפרטים

דונאטג'לה ג'לה חנוכה (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
מושחת בטירוף. רשת ג'לה וחנוכה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

חנוכה באופק

סופגנג'לה ברשת ג'לה
רשת הגלידריות מציעה לקראת חנוכה סופגניית דונאט במילוי גלידה כמו גלידת קפה, גלידת סניקרס או גלידה הודית טבעונית מיוחדת בשם ג'לה מסאלה. בסניף הטבעוני של ג'לה בלוינסקי תמצאו גרסה טבעונית של דונאט-ג'לה.

לכל הסניפים

סופגלידה ברשת בלוברי
רשת הגלידריות הצפונית מציעה לקראת החג סופגלידה – סופגנייה ממולאת בגלידה. בין הטעמים: פירות יער עם שמנת, ריבה, שוקולד בלגי או וניל קלאסי (20 שקלים).

לפרטים

חנוכה של לטקעס בסנדר, תל אביב
מסעדת סנדר תגיש בחנוכה חמישה סוגי לביבות. בין היתר תמצאו כאן לטקעס בטטה, לעטקס תפוח אדמה וגזר ולעטקס קישואים (20 שקלים לצלחת של שלוש יחידות).

סנדר - בית של אוכל. לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872.

בלוברי סופגנייה (צילום: יעקב מדר,  יחסי ציבור )
סופגניות סופגניות. חג בבלוברי | צילום: יעקב מדר, יחסי ציבור



חנוכה באינדירה, תל אביב
המסעדה ההודית מציעה ארוחה מיוחדת לחנוכה. בתפריט: באג'יה (לביבות בצל) עם נאן, קדרת טלה, אגוזים ופירות יבשים שבושלה 8 שעות ומוגשת עם אורז, ולסיום גולב ג'מון. לארוחה יש גם וריאציה טבעונית וצמחונית והיא מוגשת עם זוג כוסות יין במחיר של 99 שקלים לסועד.

אינדירה. שדרות שאול המלך 4, תל אביב. 03-6954437.

חגיגות מסיק בשמנא, מושב חגור
בית הבד עורך בימים אלה חגיגות מסיק שבהן מוסקים וכובשים זיתים ומזקקים שמן זית. ב-6-14 בדצמבר יוכלו האורחים במקום להשתתף בחגיגות חנוכה של המקום, שיכללו יצירת חנוכיות ותחרויות שונות. המשפחה הזוכה תקבל פח שמן זית במשקל 2 ליטרים. מחיר ההשתתפות: 30-40 שקלים.

לפרטים: 03-9033380.

שבוע צ'כי במלון דניאל, הרצליה
בית המלון דניאל עורך ב-7-14 בדצמבר שבוע אוכל צ'כי. בין המנות, שיוגשו על ידי השף מיכאל פקאנדי: ברווז, בלינצ'ס ברוטב דובדבן, גולאש בקר צ'כי, כופתאות, לביבות כרשה, בטטה או תפוחים בסגנון צ'כי ועוד. המחיר: בין 30 ל-100 שקלים למנה.

מלון דניאל. רמת ים 60, הרצליה. 09-9528210.

קרמבו ביי דה ווי (צילום: אור קפלן,  יחסי ציבור )
שלום חורף. קרמבואים בביי דה וויי | צילום: אור קפלן, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב: 

תפריטים חדשים

תפריט חדש בקפה מצדה, משמר השרון
בית הקפה מציע תפריט הכולל בין השאר כנפיים ברוטב אסייתי ושומשום קלוי (39 שקלים); סלט סינטה עם פטריות מוקפצות, חסה, ירקות, צ'יפס בטטה וטחינה גולמית (64 שקלים); סלט קינואה ועשבי תיבול עם חמוציות, שקדים, קוביות בטטה וטחינה גולמית (46 שקלים); נתחי פרגית עם אורז, כרשה, חציל, אפונה, קרמל סויה וחלב קוקוס (64 שקלים); וספגטי ברוטב בולונז (64 שקלים).

קפה מצדה. משמר השרון, צומת העוגן. 09-8945727.

קרמבואים חדשים ב-Buy the Way, המרכז
רשת ביי דה וויי משיקה קרמבואים לקראת החורף. בין הטעמים: שוקולד, וניל ופיסטוק בציפויים של שוקולד מריר וקוקוס, שוקולד חלב ולבן, קרמל נוגט, שוקולד לבן ואגוזים (9 שקלים ליחידה).

ביי דה וויי. צומת רעננה, על כביש 4. 09-7424600; כפר סבא צפון, שדרות מנחם בגין. 09-7446868.

משקאות חורף חדשים בקפה קפה
רשת קפה קפה מציעה משקאות חדשים ובהם שוקולטה פינוקים – שלוש שכבות משקה של שוקולטה ושוקולד לבן בתוספת מרשמלו וקצפת מתוקה; משקה קרמל עם נגיעות בוטנים מסוכרים; וסיידר דובדבנים חם בטעם פירות חמוץ-מתוק ומקל קינמון.

לפרטים

ארוחות בוקר חדשות ב-Little Italy, תל אביב
מתחם הפיקניק של מסעדת ליטל איטלי מציע ארוחות בוקר חדשות עם וריאציות על מנת "פיקניק אגז" - ביצים אפויות על בסיס בצק פיצה עם רוטב לבחירה. ארוחת הבוקר מגיעה עם לחם, גבינת עזים, מאפי בוקר, סלט טונה, חמאה, ריבה, ירקות חתוכים ורוטב אלף האיים, שתייה חמה ומיץ טבעי (120 שקלים לארוחה זוגית, בין השעות 9:00-12:00).

ליטל איטלי. קפלן 20, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6979000.

תפריט חורף מלגו ומלבר (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
חורף חדש במלגו ומלבר | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תפריט חורף במלגו ומלבר, תל אביב
אור מיכאלי ומוטי טיטמן יצרו במלגו ומלבר תפריט חורף חדש ובו מנות כמו מרק דגים אדום ושרימפס עם אטריות אורז, פטריות, ג'ינג'ר, כוסברה וצ'ילי חריף (52 שקלים); בטן חזיר בבישול אטי עם סלט עדשים, תפוחים, קרמל סויה וקרם תפוז-גזר (61 שקלים); חזה אווז וגראטן תפוח אדמה בציר עוף חום עם אספרגוס ותרד על קרם סלק (107 שקלים); ושקדי עגל ושפצלה על קרם בטטה לבנה עם בייקון ופטריות יער (110 שקלים).

מלגו ומלבר. שדרות רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214.

ספיישלים עם שמן זית ראשון המסיק בחוות צוק, תל אביב
חוות צוק תגיש מנות ספיישל עם שמן זית ראשון המסיק שיוצר בחווה (ניתן גם לרכוש את שמן הזית במקום). בין המנות: שמן זית ראשון מסיק עם שמנת חמוצה, דואה, צנונית, עגבנייה, בצל ירוק וזיתים סורים (38 שקלים); סלט ירוקי חווה עם מיזונה סגולה, קייל צעיר, עלי אוסקה, רוקט ובוק צ'וי, עם שמן זית ראשון מסיק, גבינת עזים צ'רקסית צלויה מחוות צוק, צנונית ובצל סגול (52 שקלים); וקרודו מוסר ים עם קונפי עגבניות שרי, מלח אטלנטי, נבטוטי חרדל וברקן מהחווה (62 שקלים).

חוות צוק. משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה, תל אביב.

בלאק המבורגר (צילום: סטודיו אשהיים,  יחסי ציבור )
המבורגרים מוגזמים בבלאק | צילום: סטודיו אשהיים, יחסי ציבור



תפריט קינוחים חדש ברשת אגאדיר
מזללת ההמבורגרים מציעה תפריט חדש של קינוחים לחורף. בין היתר אפשר למצוא שם סופלה שוקולד עם גלידת וניל (39 שקלים); שטרויזל עם פירורי עוגיות חמאה, קרם וניל, קרם טופי בננות, קצפת ומרנג (33 שקלים); מילפיי קרם ברולה ברוטב פירות יער (39 שקלים); ומלבי קוקוס (טבעוני) עם אגוזי לוז מסוכרים, שקדים קוקוס וסירופ פטל (31 שקלים).

לפרטים 

תפריט חורף חדש ל-Onza, יפו
באונזה מציעים תפריט חדש ובו מנות כמו סלט כרוביות מטוגנות עם בצל סגול, טחינה ועלים (42 שקלים); המבורגר שרימפס עם כרשה, כוסברה, אננס צלוי ואיולי צ'יפוטלה (68 שקלים); סיגר טנג'יר עם דג ים, ג'ינג'ר, כוסברה, נענע וצ'ילי (45 שקלים); וקנלוני טלה עם בצל, ציר טלה עם יוגורט, שקדים ופטרוזיליה (68 שקלים). בנוסף, בימי שבת מהשעה 12 מגישים במקום חמין מרוקאי זוגי עם סלט יפואי, לחם, סלסלת עגבניות, טחינה וזוג כוסות בירה (144 שקלים).

אונזה. רבי חנינא 3, יפו. 03-6486060.

מעמולים נצרת (צילום: דניה ויינר,  יחסי ציבור )
גם זה סוג של ממולא. מעמול בנצרת | צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור



המבורגרים חדשים בבלאק
רשת ההמבורגרים יוצאת בסדרת המבורגרים חדשה עם מנות כמו המבורגר בלחמניית בריוש עם מיונז, חרדל, גבינת עזים וסלט כרוב; המבורגר במשקל 450 גרם בלחמניית ביג עם גבינת מוצרלה כפולה, חזה אווז, חלת בצל וביצת עין; והמבורגר ביג צ'יז בלחמניית המבורגר קלאסית עם רוטב מיונז שום.

לפרטים

בוז'ולה

בוז'ולה בדרך היין, תל אביב
בימי חמישי ושישי חוגגים בדרך היין את אירועי הבוז'ולה. ביום חמישי ייערכו החגיגות בין השעות שמונה לעשר בערב בסניפי החשמונאים, תל אביב השלום, צומת סביון, נס ציונה ורמת השרון וביום שישי בין השעות 11 לשלוש בסניפי G צמרת, דיזנגוף סנטר, גבעתיים, מודיעין, רעננה ויבנה. במסגרת האירועים ייטעמו יינות בוז'ולה ויוגש כיבוד קל.

לפרטים: 1-599-505-909.

בוז'ולה בחינאווי, תל אביב
חנות המשקאות Wine & More תחגוג בוז'ולה מהיום בשבע בערב ועד חצות. במסגרת האירוע יוצעו יינות בוז'ולה מצרפת. המחיר: 30 שקלים לטעימת יינות צעירים וכיבוד קל.

חינאווי. קרליבך 25, תל אביב. 03-6240458.

_OBJ

ומה עוד?

שף גראונד, קונספט אירועים חדש
חלל סודי חדש בשם שף גראונד מציע קונספט אירועים חדש, במסגרתו בוחרים שף מבין רשימה הכוללת את אביב משה, שאול בן אדרת, מיקי שמו, אבי לוי ופרנק אזולאי. מתחם שף גראונד הוא כשר, ואת תפריט האירוע מרכיבים יחד עם השפים.

לפרטים: 1-700-705-805.

מיקום חדש לגוונים בקפה, אשקלון
בית האירועים, שמהווה גם חממה שמסייעת למתמודדים עם אתגר נפשי ומספקת להם מקום עבודה, עבר מקום לפני כמה חודשים. במקום החדש נערכים אירועים שמתאימים לעד 90 איש והוא פעיל בין השעות תשע בבוקר ושמונה בערב (יש לתאם מראש).

גוונים בקפה. נווה שלום 32, מרכז גוונים, אשקלון.

>> לכל חדשות האוכל