מסעדה טבעונית בפסאז' (צילום: רועי הרצוג)
עושה קאמבק. ההר | צילום: רועי הרצוג

הטבעונים התל אביבים, וגם רבים מאלה שדווקא מחבבים מאכלים מן החי, בוודאי זוכרים את מנת ההר - שפע מרהיב של קטניות, ירקות ודגנים שהוגש במחיר משתלם במסעדונת הטבעונית המעבר שפעלה בפסאז' בתל אביב. את המעבר פתח אז רועי הרצוג, שף שצבר רזומה מרשים במסעדות של אייל שני. בשל עניינים טכניים המסעדה פעלה רק מספר חודשים, וכעת פותח הרצוג מקום חדש בשם מעדניית הרצוג, ומשיב לחיים את ההר ועוד הרבה אוכל טבעוני שווה.

בחוץ גשום? בפייסבוק שלנו סוער!

ההר היא בעצם מנה שמשתנה מדי יום ומשלבת, בהתאם לעונה, קטניות, דגנים, עשבי תיבול וירקות, ברוסקטה מלחם מחמצת וטחינה. לצדה מוגשות בטטה אפויה וכוס מרק משתנה, כך שאין סיכוי שתצאו מהסיפור הזה לא שבעים.בהרצוג החדשה תתמוחר ארוחת הצהריים של ההר בעלות שבין 47-39 שקלים.

"מהתגובות של האנשים הבנתי שזאת מנה שמאוד אוהבים ומתחברים אליה", מספר הרצוג, "אז החלטתי להחזיר אותה ולהגיש אותה בארוחות הצהריים במקום החדש". בין הגרסאות השונות של מנת ההר (שישתנו בהתאם לימי השבוע) ניתן יהיה למצוא הר בליווי מרק אפונה וגזר עם בטטה והר בליווי מסבחת עדשים.

עוד באוכל טוב:

 

הר מעדניית הרצוג (צילום: טליה קדוש,  יחסי ציבור )
דגש על קטניות. האוכל של הרצוג | צילום: טליה קדוש, יחסי ציבור

בינתיים פותח הרצוג את המקום בערבים בלבד (מהשעה תשע), ומגיש בו טאפאס טבעוניים מעניינים לצד מבחר יינות. כך למשל אפשר למצוא כאן מנה של כדורי תפוח אדמה ממולאים בפטריות יער בציפוי שמרי בירה ואגוזי מלך עם איולי סלק; הרבורגר - קציצות עדשים ובצל שמוגשות על טבולה מכרובית וגוג'י ברי על עגבנייה צרובה ואיולי שום; סלט פטריות יער מושרות בכורכום, כמון וזרעי כוסברה עם פלפל שחור, עלים ירוקים ובצל סגול ; ומנת עמודי בטטה עם לבנה קשיו, זעתר וסומק. מחירי המנות ינועו בין 27-39 שקלים ומחירי כוסות היין ינועו בין 28 ל-45 שקלים.

בסוף פברואר יחל הרצוג להפעיל את המקום בשעות הצהריים, ולאחר מכן יפתח גם בבוקר, ויציע ארוחות בוקר כמו כריכים טבעוניים עשירים - למשל, אבוקדו עם נבטים וצ'יפס נא; מעדני בוקר כמו מעדן צ'יה בשכבות; קינוחים טבעוניים נאים ללא סוכר וללא גלוטן, ומבחר שייקים ירוקים.

במקום החדש שלו, כמו בקודם, הרצוג מדגיש את הנושא של אוכל בריא שמשלב במנות את רוב אבות המזון, ללא תוספות כמו מלח שולחן או סוכר לבן. בנוסף, הוא משתמש כאן בשמנים בריאים כמו שמן קוקוס ושמן זית ובדגנים מלאים. לצד תפקוד המקום כמסעדה, תהיה כאן גם מעדנייה שבה יציעו מגוון רחב של יצרנים טבעונאים גבינות טבעוניות קשות, פרלינים טבעוניים ועוד.

הרצוג. אבן גבירול 48, תל אביב. עד ה-29.2 המקום פתוח מיום שני- חמישי, ושבת החל מ-21:00 ועד אחרון הלקוחות. לאחר ה-29.2 המקום פתוח בין הימים ראשון-חמישי 17:30-12:30, 00:30-20:00, שישי 16:30-12:30, שבת 21:00- אחרון הלקוחות. כשר.

>> לכל חדשות האוכל